Nabavka materijala za borbu protiv korone koštaće više od dva miliona

0

Za nabavku dijagnostikuma i medicinskog potrošnog materijala za ispitivanje na prisustvo COVID-19 infekcije, u naredna tri mjeseca biće potrebno 2,17 miliona eura.

Tu procjenu je izvršilo Odjeljenje molekularne dijagnostike Centra za medicinsku mikrobiologiju Instituta za javno zdravlje.

“Fond za zdravstveno osiguranje zadužen je da obezbijedi neophodna sredstva za nabavku dijagnostikuma i medicinskog potrošnog materijala za ispitivanje na prisustvo SARS – CoV-2 (COVID-19) za naredna tri mjeseca”, istaknuto je na današnjoj sjednici Vlade.

Donijeta je i Odluka o izmjenama Odluke o mreži zdravstvenih ustanova. Razlozi za izmjene su, kako navode u Vladi, prestanak potrebe za pružanjem zdravstvenih usluga na primarnom nivou zdravstvene zaštite za djelatnost mikrobiološke dijagnostike ispitivanja prisustva korona virusa real-time PCR tehnikom od strane Poliklinike „MojLab“ Podgorica.

“Zdravstvene ustanove primarnog nivoa zdravstvene zaštite – domovi zdravlja i Institut za javno zdravlje Crne Gore trenutno raspolažu dovoljnim kapacitetima za vršenja ove mikrobiološke analize, imajući u vidu da su otvorene nove laboratorije u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač država, a sprovode se i brzi antigen testovi na novi koronavirus. Donošenjem ove odluke, ostvariće se odgovarajuća racionalizacija trošenja finansijskih sredstava opredijeljenih za obavezno zdravstveno osiguranje”, objasnili su u Vladi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].