Nada Krivokapić: Postrojenje za otpadne vode Tivta i Kotora treba da bude posebno preduzeće

0
Nada Krivokapić

Nada Krivokapić

Postrojenje za tretman otpadnih voda za opštine Kotor i Tivat pušteno je u rad u julu 2016. godine, nakon samo 16 mjeseci od početka radova.

Postrojenje je vrijedno 10,3 miliona eura, a može da opsluži 72 hiljade stanovnika.

Projektom se značajno unapređuje komunalna infrastruktura u Boki.

Po ugovoru, ovim postrojenjem upravlja njemačka kompanija WTE Wasertehnik, izvođač koji je u obavezi da nakon izgradnje, upravlja još godinu, sa mogućnošću produženja za još godinu, kazala je Nada Krivokapić, vd. direktorice preduzeća Vodacom, gostujući u emisiji “U Žiži“ Skala radija.

Za bilo koji problem na postrojenju sada moraju da se pitaju pet subjekata i to opštine Kotor i Tivat i njihova vodovodna preduzeća kao i preduzeće Vodacom.

Svi oni moraju da se bave pitanjima postrojenja, i redovnog procesa rada.

Na pitanje Skala radija što se dešava kada jedno od pomenutih subjekata ne da saglasnost po bilo kojem pitanju, Krivokapić je odgovorila da je dobra okolnost u svemu tome što se zajednički radi, uz puno međusobno razumijevanje.

“Međutim, to nije rješenje, jer je nelogično da pet subjekata brine o postrojenju i rade ono čime bi trebalo da se bavi samo jedno preduzeće osnovano sa tim ciljem. Aktivnosti se odnose na počev od nabavke materijala, do organizovanja tehničkog prijema i mnogo toga još. Najviše rade i najviše zasluge za funkcionisanje postrojenja imaju upravo vodovodna preduzeća koja su zaključila sporazum, a nakon toga i aneks sporazuma u kome se navodi da, do konačnog rješenja, obavljaju ove poslove. U tom smislu kotorsko vodovodno preduzeće se obavezalo da će preuzeti sprovođenje postupka za izbor lica koja će izvršiti tehnički prijem postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Vodovod Tivat se obavezao da obavlja odvoz mulja i uglavnom, sve operativne aktivnosti se na dnevnom nivou sporazumno rješavaju. Naravno, uvijek uz saglasnost svojih opština”, kazala je Krivokapić.

“To je breme o kojima mnogi ćute, a ne treba, već da se natjeraju opštine da konačno riješe problem. Na ovaj način je, u najmanju ruku, neuobičajeno i neozbiljno poslovanje”, zaključila je vd direktorice Vodacoma Nada Krivokapić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]