Nadležnost oko parkinga sa uprave policije na Komunalnu policiju

43
nepropisno parkiranje ispred Pošteu Kotoru

Zoran Vučinović

Zoran Vučinović

Opštinska komunalna policija u Kotoru je u saradnji sa Zajednicom opština ušla u zakonom definisanu akivnost koja se tiče prenošenja nadležnosti koje je ranije imala uprava policije, a vezano je za nepropisno parkiranje.

Prema riječima Zorana Vučinovića, načelnika Komunalne policije, očekivati je da će opštinske komunalne policije primorskih opština dobiti nadležnost u narednih mjesec do dva i početi sa primjenom zakona koji se tiče korišćenja “pauka” i takozvanih “lisica”, za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila.

Na ovaj način komunalna policija dobiće značajno veću nadležnost, kao što je ima glavni grad Podgorica, kako bi uspostavila komunalni red u ovoj oblasti na široj teritoriji Kotora, rekao je Vučinović.

Na naše pitanje gdje će biti parkirani motori, Vučinović je podsjetio da je opštinski Sekretarijat za urbanizam odredio novu lokaciju na Benovu, u blizini tamošnjeg parkinga.

43 KOMENTARI

 1. Građanin Bjeladin Humac-alijas “Zaljubljenik u Pravoslavlje i njihovu krvcu”,od oca “x” i majke “y” rođene “gama”,sa adrese-prebivalište Kanalizacioni sistem Kotor-Trašte sa protočnim pumpama fabrika “LADA”-Peluzica,pri čistoj svijesti,podnosi tužbu protiv Drinjak pok.Radovana Jordana zvanog Jole iz prigrackog naselja-rođen u Prčanju 12.septembra 1942 godine,država Kraljevina Italija,Provincija Boka Kotorska,zato što je u produženom trajanju od 01.marta do 05.marta 2012 godine na Skala radiju Kotor,uz pomoć vlasnika ovog “nacionalističkog” radija širio nacionalnu mržnju-ugrožavajući nacionalne manjine kroz međunacionalnu mržnju-tako imene i moju čestitu obitelj!Poduži je spisak njegove mržnje,ali navest ću samo neke- kroz ponavljanje-indoktrinaciju mojih “iskrenih” riječi prema vlasima-Pravoslavcima,ovih što su šljegli iz Srbije i ovih sa brda iliti Njeguša i drugih crnogoraca preko brda-Pestingrada,kao naprimjer:
  – “E da ti pravo kažem da ne volim ove iz Srbije što su šljegli u Boku”;
  – ” E tu ti je razlika od nas rođenih kotorana i njih vlaha i ovih iz prigratskih naselja”;
  – “Svi znamo zašto su puškarnice na starim kapetanskim palacima bile okrenute prema brdima,a ne prema moru-sa mora dolazi civilzacija iliti okupacija pasanih vremena zašto moja obitelj nije kriva-jer mi smo samo vjerno služili našim sunarodnicima koje ovaj penzioner i njegovi,neopravdno nazivaju okupatorima”;
  – ” Po tome/mislim na dubrovački rat/ su još neki -sa njim-Njeguši poznati što vode već dvije decenije Kotor u propast,ali ostavimo njih po strani”;
  – “Pokušaj vrijeđanja “čovjeka”/mene/ koga nezna…nije bila svojstvenost ne samo nas kotorana nego ni ovih iz brda”;
  – “…..popisa stanovništva Knjaza Nikole iz 1905,u CG je bilo 95% SRBA.Nas kotorana,Hvala Bogu,nije bilo na tom popisu…Ovaj se/penzioner/ još nije odredio je li sa Prčanja ili sa Njeguša-što je za nas “kotorane” veom bitna stvar radi daljih naših analiza u tom pravcu”!!!

  O b r a z l o ž e nj e:

  Gospodine Osnovni državni tužioče Saviću,tražim od vas da dignete tužbu po službenoj dužnosti protiv ovoga penzioner /podatci dati u preambuli zahtjeva/zbog njegovog ugrožavanja nacionalnih manjina-odnosno zato što širi,za razliku od mene i moje obitelji,međunacinalnu mržnju-i što mene i moju obitelj,u produženom trajanju,sprečava da slobodno izražavamo ,odnosno svoju “bratsku ljubav-osjećanja”prema vlasima i ovima koji su šljegli-koji nisu u našoj obitelji nikad slovili za nekoga kojega mi “ljubimo-štujemo”!Međutim,moram reći da je ovaj penzioner nama “kotoranima”odavno poznat i da potiče iz “nekave” komunističke “antifašističke famelje,da u svom dosadašnjem životu i radu je uvijek “progonio i mrzio” nas rođene “kotorane”-njemu iz znanih razloga!
  Gospodine Saviću,poznato nam je da se ovaj penzioner na isti način i sa istim nagonima bio okomio na našega “rođenoga” kotoranina direktora Vodovoda i kanalizacije ,navodno zbog toga što je ovaj,iz dobrih namjera, pozajmio od potrošača,za spas vodova,nekakvih više od jednog miliona evra-kroz protivzakonitu i protivustavnu naplatu-reče tobože ustavni sud,taksi za održavanje satova od vodu!Pouzdano znamo.da ste na vrijeme spriječili ovog nacionalistu i odbaci njegovu neosnovanu tužbu protiv našega direktora.Hvala vam gospodine Saviću!

  Međutim polazeći od našeg,za razliku od “njihovog”domaćeg vaspitanja mi odnosno ja poznati humanista-a i ime HUMAC me potvrđuje,tražim-tražimo milost i blažu kaznu,jer se imenovani pokajao preko telefona i prihavtio da jesu srbi 1918 godine “okupirali našu” Boku Kotorsku i “njihovu” CrnuGoru uz obrazloženje koje mi je dostavio i koje ja prihvatam kao istorijske činjenice! Penzioner priznaje i kaže-izjavljuje:

  “Na osnovu Krfske deklaracije od 20.jula 1917 godine,koju su potpisali-to je bio kompromis između Srpske vlade na čelu sa Nikolom Pašićem i Jugoslovenskog odbora na čelu sa predsjednikom Dr.Antonom Trumbićem Hrvatom,dogovoreno je da ime buduće države bude Kraljevima Srba,Hrvata i Slovenaca.U oktobru 1918 godine u Zagrebu je stvoreno narodno vijeće Slovenaca,Hrvata i Srba sa ciljem da se stvori Nezavisna država-na južnoslovenskim prostorima Austro-Ugarske-Država Slovenaca,Hrvata i Srba! 29.oktobra 1918 godine Hrvatski Sabor je raskinuo sve državno.pravne veze sa Bečom i Budimpeštom! Narodno Vijeće iz Zagreba je, 25.novembra 1918 godine,donijelo odluku da se južnoslovensko područje Austro-Ugarske,ujedini sa Srbijom u novu Državu ! 01.decembra 1918 godine osnovana je Kraljevima Srba,Hrvata i Slovenaca! Vrednujem-vrednujemo i to da okrivljeni penzioner-poznatih podataka i adrese,ne negira da odluke “podgoričke” skupštine nemaju pravno dejstvo,jerbo Krfska deklaracije i odluke vlade Srbije-Jugoslovenskog odbora i Narodnog vijeća iz Zagreba iz perioda 1917-1918,eliminišu-brišu sve odluke “Podgoričke skupštine” kao nenadležne za priznavanje-nepriznavanje trojne kraljevine!

  Ovim činom-izjavom okrivljeni penzioner -bez pogovora-možda sam ga i malo uplašio,je priznao notornu istinu da je de facto i de jure bila okupirana Boka i Crna Gora na način kako je to prezentovano u odluka nadležnih organa Bratskih Naroda trojne kraljevine! Okrivljeni,priznaje da je ovoj okuaciji,dobrano doprinijele Velike Sile onoga doba-posebno Francuska koja je do dana današnjega “naklonjena” srbiji-samo njima znanih razloga?!!!!!

 2. Zdravo Garcigula, siguran sam da onaj penzioner sto se parkira na palmu nije citao ovo je izaslo u casopis ‘GENTE’ za vrijeme krunisanja crgnogorskog kralja jer on cita tek od 1945.g.
  Re Nikola di Montenegro era soprannominato dagli altri sovrani europei
  “Il Re pastore” per l’extrema arretratezza del suo minuscolo regno, la cui fonte di reddito principale era apponto la pastorizia”.

  Sto se tice ostalog nije mi jasno da ovi iz Skale pustaju da mi se ovako javno prijeti. Ocigledno ucestvuju u prijetnji, pa onda moram tuziti i njih za ucestvovanje u prenosenju prijetnje meni, mojim precima, uzoj i siroj porodici, Austrougarskoj, Njemackoj kao i sirenju mrznje preko Skale..
  Evo od jutros od kad sam procitao sta sve napisa i kako mi prijeti ovaj oholi senilan penhzioner ne mogu da spavam, jedem, dusevne boli me savladjuju, a od stresa zbog njegovih uvreda sa kojim se ocigledno slaze i ovaj sto cenzurise sve ovo, pritisak mi skocio da sam morao popiti jednu……….tabletu.
  Sve cu ih na sud.SVE!!!
  Tuzilac Savic mora prije toga da digne tuzbu po sluzbenoj dusnosti protiv ovog penzionera zbog ugrozavanja nacionalnih manjina, jer veceras necu smjet u grad osim maskiran, a ako ovako nastavi morat cu da bjezim iz kotora u ovo mirno doba (a nisam bjeza ni u vrijeme rata iz Kotora)., bar dok on tuda serifuje. Hajde pomazi pa mi daj savjet kako da se nekako otarasim ovoga sto kaze da on nije ugrozen, ali sad mi je jasno da su ugrozeni svi oko njega( sa 70g sluzbe nije ni cudo).
  Mozda se sto ogrebem kod onog sudije sta ga je onaj iz vojnog odsjeka(iz penzije) “uhvatio”, pa mi dosudi bar pola koliko je Maja trazila Alenu a on njoj cak nije ni prijetio.
  Blazen Isus i Marija!!!
  Biti ce to interesantno sudjenje, pa da javno kaze zasto siri medjunacionalnu MRZNJU jer vidim da sve mene i sve moje optuzuje da su rusili Lovcen i svakakve druge gluposti sto ne bi Bog razumija o cemu prica.
  Hajde sto optuzuje moje koji su bili gradjani Boke, koja je u to vrijeme bila Austrougarska,dok je srbi nisu okupirali 1918.g. ka’ sto su i CG.,nego sto ja imam sa tim.
  Ista nam je sudbina bila ali cemo zajedno srusiti okove koje nosimo od 1918 do 2006. Danas vidim poboljsanje slobode izrazavanja i bilo bi sve dobro da enma ovih panzionera koji ne shvataju da je KOMUNIZAM PROPAO.
  Ne smeta mu sto su Njegosevu kapelu srusili njegovi komunisti u miru, nego mu smetaju sto su to ucinjeli Austrougari u ratu.Spominje Kargujevac i Njemce….
  Senilnost ga je uhvatila totalno
  E’ da ne znaju kakvi su bili pocetkom 1990.g. ne bi im smetalo sto godj neko napise ovde, ali znaju, pa lude, jer se svakim slovom napisanog podsjecaju svoje uloge tih godina.
  Cao, idem prat’ pjate jer mi je zena rekla da ce me prospijat onom sa prcanja..hehehe

 3. Mulinu potomče dogona okupatorske austro ugraske vojske u Boki prije 200 godina,zar se ne stidiš svojih nedavnih tirada-LAJANJA kada si javno rekao i izrazio neofašističku mržnju prema Pravoslavnom življu u Boki i Crnoj Gori-koji su svoji na svome-za razliku od tebe mulinu okupatora!Najmanje što se od tebe očekuje je da začepiš!Vjeruj mi preduzeo sam mjere da utvrdim koja se džukela krije iza Bjeladina Humca!Ako te nađem-naći ću te kao onoga sudiju Osnovnog suda u Kotoru-obećavam i od ovako star-biće ti tijesna Boka kojoj ni ti ni tvoji mulini-uža i šira obitelj niste-niti će te ikada pripadati!Zar se ne stidiš ustašošofinističke mržnje prema onima-kako reč iz Srbije što šljegoše u Boku-prema Crnogorcim-čitaj Njegušima-prema popisu u Kneževini CG kada reče
  probleja:”Na sreću mi kotorani nijesmo bili popisani!Slušaj Mulinu-Dogonu da ti se digne dondo Dr.pavelić ante pozavidio bi ti na “divnim-domoljubivim”željama i idejama ! NIŠTA NE PRIČAŠ KAKO TI SE ĐEDE ZVAO-KOJI JE SKRNAVIO SVETI GROB NJEGOŠEV 1916 G.NA LOVĆENU! NE REČ KAKO SU TI SE ZVALI UKUĆANI KOJI SU PRAVILI LJETA 1943 G.SPISKOVE PRAVOSLAVACA ZA KLJANJE KADA STIGNU USTAŠE U BOKU ISTOGA LJETA! NIŠTA NE POBI-NEMAŠ ARGUMENATA-TVOJI SU ARGUMENTI KRVAVI TRAGOVI TVOJIH PREDAKA STVARANI U PREDHODNA DVA VIJEKA IZ SKUTA OKUPATORA BOKE I CRNE GORE!Pričaš o sramotnom ratu na Dubrovnik-prišivaš sve i svašta svakome i krivome i pravome-nemaš stida ni srama-bar da mučiš-tebi je sveta ISTINA patent laž-mržnja-na nacionalnoj i vjerskoj osnovi životni moto-tvoji ideali tvoj ponos poput tvojih predaka!Zar misliš da je manja sramota i bruka ono što su ti đedovi i možda tata radili 1916 na Lovćenu-1943 po Boki ili ono u 19.vijeku i 20.vijeku po Boki-Crnoj Gori i diljem Balkana koji je pripadao Jugoslaviji-onoj nenarodnoj i onoj koja je u svijetu bila priznata i poštovana!E moj Mulinu-nije obraz to na što ti sjediš-obraz je kod poštenih ljudi svetinja -za razliku od tebe oni sjede na zadnjici!Zato pripazi se-nije daleko dan kada ćeš imati priliku da se izravno upoznaš sa penzionerom koji je vozio-ne NSU-nego Zastavu-tip SC snage 65 Bjeladina Humaca proizveden u SRBIJI-u Kragujevcu koji su ti “očni vid” tvoje neostvarene želje zvana KAMA-kami ti u pamet-đe su tvoji sunarodnici poklali i strijeljali u jednom dan 21.oktobra 1941 godine-6 hiljada đaka!!!! Da sam u pravu govori tvoje bježanje od mene sa teme na temu-pa se pojavi na temu koje je vezana sam reče za tovare tačnije tebe i tvoje najbliže dogone merde od merda tuti cvanti!Strpi se-obećanja nikada nijesam ostavljao na pola pa neću ni ovo tebi obećano-budi siguran!!! Počivaj i uživaj u sopstvenim zabluda i zabludama i nedjelima tvojih roditelja i tvojih predaka!! Ipak,čekam tebe i tvoj odgovor na teme vezane za Alena kako napisa srbina!!!!

 4. Zdravo bio/la Granciguta,
  Ja sam da te sa motorinima treba natjerati da se parkiraju na onu palmu na samo korzo kano sto se parkira nekad onaj iz vojnog odsjeka / penzioner / od 70 leta kad se sa NSUom zabio u nju.
  Onda mu nije smetalo dje ce se parkirati? hehehe
  Inace u potpunosti se slazem sa Bokeljom o problemu.
  Gradjani se ugledaju na primjere “vlasti’ koji najmanje postuju propise parkiranja i onog (jadnog) policajca sto stoji ispred vrata od grada da ne dozvoli da se neko (od nas ostalih) parkira.
  Ovima sto Bokelj nabroja ne smije nista reci, ako zeli da prehrani porodicu i sacuva kakav takav posao( platu).
  Ja sam za to da Maja izvrsi bar jedno od stotine pustih/praznih obecanja koja je davala za vrijeme izbora.
  Neka makne te zicane ograde od “carine” na rivu da se moze setati do lanterne pa se tu nedje moze se napraviti parking za motore i bicikle.Sjecam se dobro da je izmedju ostalog i to obecala i tada sam glas’o za nju vjerujuci joj.
  Neka ode do Dubrovnika,Splita, Rijeke, Trsta pa i Venezie (i onako je svudje ima osim dje treba) da vidi kako su oni jednostavno sve rijesili kad se vezu putnicki brodi.
  Nego nadam se da ce nas neko obavjestiti kad ce biti rociste spora Maja protiv Alena. Bilo bi nepristojno propustiti a tome ne prisustvovati. Ljeba i cakula!!!

  • Danas sam pricao sa par prijatelja nasih Kotorana koji zive u inostranstvu.
   Citali su na Skali u vezi ovih kotorskih “ogromnih” parking problema koje izazvase motocikli i nadolazeca sezona.Krste se i ne mogu vjerovati kakva je ideja pala pojedinima oko parkinga.
   Kazu(a licno sam se i uvjerio)da u gradovima Italije i Francuske apsolutno skuter mozes parkirati na mjesta koja uopste nisu predvidjena za parking.Uostalom,zbog toga se i tokom cijele godine(i po kisi) u mnogim gradovima Evrope koriste motocikla kako bi se narod bez po muke mogao parkirati sto blize svom odredistu.Zamislite sad Kotor,zimi,kisa pada(ima nas ludih koji i tada vozimo) a mi svi na Benovo jer je to kakvoj babi iz opstine napamet palo?!E to treba snimit za youtube da nam se svijet smije!
   A to oce li nam luza biti blokirana 20 godina ili sto nijedan hotel nemamo,to nije vazno.Prvo da mi sredimo motocikliste a za lupeze imamo kad!
   I naravno da nam se ne ljuti Vesko…..

 5. Aaaa “bokelju” ti bi da se takmičiš sa ovom kotorskom elitom, pa da i ti nagaziš gumom pločicu ispred Starog Grada?! Evo ti upravo ta tvoja imena koja si nabrojao sve titula do titule pa stoj rame uz rame, pa neka te nagrade što ih reklamiraš i daju ti tu privilegiju za kojom toliko kukaš i patiš. Uvijek je bilo i biće ono pravilo- VEŽI KONJA GDJE TI GAZDA KAŽE!!!???

  • Ne znam gdje si primijetila “elitu” u mom komentaru?!?

   Sto se parkinga tice u drugim gradovima,motori se parkiraju pored parkinga i na mnogim neobiljezenim mjestima.Zamisli,nikome ne smetaju.Izgleda da samo u Kotoru sve smeta.Dobar je predlog da se motori parkiraju izmedju dva pjesacka na rivi.Medjutim,nece opstina jer se treba odreci dijela naknade za parking.Neka se odreknu brate mili i rijese ovaj problem.
   Do tada,pod palmama.

   • PREDLOG ovima iz Opštine:- da ovom našem “bokelju” riješi status parkiranja njegovog MOTORINA i da se odrekne barem jedne PALME NA RIVI do daljnjeg!!!??? HVALA!!!

 6. Da ti slucajno nijesi jedna od Escobarovih djevojcica,batali se starog jarca,nadji sebi nesto mladje pa ce ti biti lakse.

 7. Velika se polemika napravila zato što glupani kreiraju pravila u našem gradu. Pitam se, zašto se dio parkinga na rivi ne namjeni za parkiranje motora. Valjda ljudi koji voze motore i smanjuju nesnosne gužve koje prave auti u gradu imaju neki povlašteni status u odnosu na aute. Znate li koliku gužvu prave auta koja čekaju parking na rivi? Već vidim strance koji dolaze u grupama od 10 motora i ostavljaju ih ispod palmi. Onda naši ljudi vide njih i kažu, a što ne bi i ja. Ili naše elokventne policjote koji strancima pantomimom objašnjavaju đe je Benovo! Nevjerovatno je kako sami sebi znamo iskomplikovati život, komunalci će na jade biti zbog ovakve glupe ideje. Predlažem da se dio parkinga između dva pješačka prelaza na rivi (strana pri putu) oslobodi za motore i neće biti problema !!!

 8. Što sve pominjete Barovića? Dobro znate da će Dojmi biti odlično rješenje i da će se m oći ljudski sjesti. neki bi izgleda u onaj gliboč rađe. tamo su se i bolje snalazili. Važno je da cijene budu niže od ovih gulikoža iz starog grada. To im treba sugerisat.

 9. Nije normalno da se neko buni da se maknu motori ispred gradskih vrata. Mnogo je 300 m a toliko nema. Voljeli bi kroz stari grad da voze. Primjeri sa drugim gradovima nijesu umjesni i neću ih komentarisati. Nadam se da će Komunalna policija striktno provoditi odluku i da će dobiti ingerencije da mogu da maknu ove divljane parkirane na trotoarima i mjestima đe je to zabranjeno.

 10. Ja se i “bojim” da je pravi razlog izmjestanja motora sto vlasnik kafane Dojmi trazi da se motori ne parkiraju u blizini kafane(ne na njegovom placu vec na opstinskom) kako mu se ne bi zaklanjao pogled na luzu ili more a mozda i na nesretni Fjord koji se njemu prodao a on ga naravno “transparentno” preprodao.
  Jako losa ideja za parking.
  Opet pitam:Gdje se skuteri parkiraju u Splitu-NA RIVI;Gdje se parkiraju u Marselju-NA RIVI.Da li su i ovi primorski gradovi?
  Ko odlucuje o parkingu skutera u Kotoru?Koji su to strucnjaci?Tesko mi je povjerovati da o tome odlucuje samo Vucinovic i Komunalna policija?Ako odlucuju,to je jako lose za Kotor.
  Takodje,posebno je porazavajuce za Kotor i Kotorane ukoliko o tome odlucuje Barovic.Ko su ti ljudi uopste?Inace po ovom pitanju treba organizovati peticiju gradjana.
  Mada,Kotorani nisu sposobni dvadeset godina napraviti peticiju da nam se otvori luza.Ovakav nacin ogradjivanja kotorske rive je jedinstven u svijetu,neprimjeren.
  Ako ova nebulozna odluka ostane na snazi imacemo komunalni nered. Sto se tice skutera parking ce biti ispod palmi kao i do sada.
  Sto se tice kafe,milije mi je popiti na donji put(osim ako Barovic ne zabrani parkong skutera kod Vise pomorske?) a u grad ulazim nedjeljom kad idem u crkvu.

  • Koliko se sjecam, na splitskoj rivi, na poplocanom i pjesackom dijelu nema niti jednog motora. U Marseja, je poptpuno druga prica jer velika saobracajnica prolazi uz samo rivu. Uostalom nije u pitanju blizina mora, ili sama riva… u pitanju je parkiranje na samom ulazu u stari grad i u dijelu koji treba da bude iskljucivo pjesacki.
   Ako je problem 300 metara daljine, neka se onda na parking na rivi obezbijedi 30 metara za motore, pa ce se daljina smanjiti na 100 metara. Po meni je i to odlicno rjesevenje. Odgovara li tako?! Ili motor treba da bude uz kameni kiosk?!

   Je li mozda kafana razlog za selidbu parkinga? Nije nemoguce da ima i toga. Sestre, braca, kumovi i prijatelji su u Kotoru posebno omiljeni.

   • U prvom komentaru sam rekao da bi se na rivi trebao obezbijediti parking za motore.To bi bilo odlicno rjesenje koje bi zadovoljilo sve.
    Gogo,s obzirom da su jedini kriterijum ponasanja u Cg “braca ,sestre i ostala familija” zar je cudno da g.Barovic kao ugledni “gradjanin” Kotora naredi izmjestanje parkinga?

    • Nije cudno ni malo.
     Da bi se krenulo u neku akciju, Opstini je potreban neki input odredjene tezine (obicno gradjani to nisu, ali Sestra, Brat,…). Veskobar ima tu tezinu.
     Ne znam da li je tako bilo u ovom slucaju, ali je moguce. Odakle god da je input dosao i koji god da su razlozi, samo izmjestanje parkinga je po meni pozitivno.
     Rjesenje moto parkinga na rivi sam i procitao iz tvog komentara i slazem se da je najbolje rjesenje.
     Ne slazem se sa komentarima za koje je necuveno da taj parking bude na 300 metara (100 ili 300 metara i nije neka razlika, zar ne?!). Na kraju krajeva malo vise fizicke aktivnosti bi svima dobro doslo. 🙂

  • Nije pojedinima ovo ni Spliti ni Mrselj već autentičan istorijski grad i kao takav unesen u UNESKO-vu zaštitu!!! Kao što se napredovalo u postavljanju novih kamenih ploča tako treba i one da se zaštite od nereda izazvanih u vidu iscurivanja motornog ulja po istima, pa zamislite masne crne fleke koje čekaju hoće li ko da se oklizne i ostane nasmijan i polomljen. Zar je to ogledalo grada da skuteri i dr.motorne mašine opkole rivu i bedeme kao da je stovarište bez reda pa samo čeka turiste da im pravi prepone, aturiranja i izduvne gasove dotičnih!!!??? Svaka čast “komunalnoj politici” koja će da zavede red i mir da se pored palmi može komotno proć a ne gurati sa raznom mašinskom skalamerijom!!! Nadamo se da će i ograđivanje rive da dođe jednom na dnevni red ali otom potom, pa do tada dotični neka piju kafu u Dobroti i “onaj” miomiris udišu sa njihovim skuterima vezanim za pitar od bašte!!!

   • Mislis da Split i Marselj nisu “istorijski” gradovi?

    Smeta li ulje iz onoga Audia A6 u kojem se Maja vozi?
    Smeta li ulje iz automobila koje vozi Rankov sofer i njegovo obezbjedjenje?
    Smeta li ulje iz Peugeot-a 407 sto vozi Boro Kascelan?Po kojem kriterijumu je on parkiran na vrata grada?Bice “zavrsava” nesto vazno za Dom gluvih?
    Smeta li ulje iz Golfa 5 sto vozi Jovo sudjic s svom tablom Uprava Carina?

    Ako Komunalna policija zabrani gore pomenutima da se parkira ispred vrat od grada onda nemam nist protiv da zabrani ni nama vozacima motora i skuterima.A do tada…..parkiracemo ispod palme.

  • Moj Kotoričanine fali ti kaciga na glavu pa ćeš mi ga parkirat doma kod žene u postelju vespe, motrine, biciklete i da činiš prrr frrrr truturu ko sebe doma a ne nama da bušite glavu. Ne skidaj tu kacigu da ti i to malo pameti ne odleti.

   • Pa sto…?!? I onako u stari grad nema nikoga osim dva tajkuna i dvije babe. Mozda bi i njih trebalo pricerati izgrada bukom nasih Vespica. Vespice su bas onako, u mediteranskom stilu. Kako bi samo lijepo bilo vidjeti ih ispred bazilike Sv. City Bara ili crkve Sv. Skorpiona. Svakako ti trgovi zvrje prazni i imaju dovoljno mjesta. Nesto razmisljam, moglo bi se u Djecijem Vrticu (za Kotoricanine koji ne znaju Djecji vrtic je onaj dio iznad katedrale CityBar sa pitasporima) napraviti bendzinska pumpa tako da ne moramo odit na bendzinsku kod tunjela ili kod remonta. Stari grad je svakako star pa bi ga valjalo malo podmladiti. Tako ti je to moja dobra sugradjanko – Kotoričanko.

    • Mili moj. svu si pamet ovoga svijeta posisa. Ali malo sto ti je doslo iz d….. u glavu.-Kotoričanine Podji doma pa zapali krov , pa poiuzbačaj sve vanka pa čini maškaradu ispred svojega praga sa svijem tvojima suludnima ka što si i ti. Dobri moj sugradjanine moramo teb se plašit jer si malo la la šala šala ba.

     • Kakvi ste Vi stari kotoricani. Uhhhh! Mi mladi kotoricani nemamo dje izac navece a ispred svojih zgrada ne mozemo divljat do zore. Sve bi nam ukinuli pa i parkiranje nasih motora u stari grad. Da nije starog grada mi te motorine ne bi imali dje pokazat. Nas ne interesuje voznja motora do onog Herceg Novog ili Cetinja… jer ih tamo nemamo kome pokazat, zar ne?

  • Opusteno, to samo i moze da smeta ovakvim dokonim babama…. parkiracu motor, ali motor, ne skuter, ako hocu i ispred opstine a ne ispred vrata od grada, sve dok budu gospoda sa zatamnjenim staklima mogla isto tako i to u konvojima od po 5 auta, i nikome nista

 11. Uglavnom svudje u svijetu se motocikli i bicikle parkiraju blizu centra ili u samom centru.Neznam zasto nekome smetaju motori na onoj l0okaciji kod onoga smrdeljavoga zahoda,bolje bi bilo da od njega nesto napravite,da lici na nesto,nego da procerujete motoriste iz i oko grada.Sto bi falilo da se motori parkiraju kod onog rugla od fontane preko puta lucke.Kako nikome ne nampane da vidi ono ruglo,ali tamo bi trebalo uloziti koji euro da ono lici na nesto,a ovo procerivanje motora ne kosta nista,samo se neko dosjeti da to ozvanici i to je to.Motori su po meni em promocija zdravog ili bar zdravijeg zivota nego auta,i jos plus toga lijepa slika blizu svakog starog grada.A vi ih propcerajte na Trojicu ako ocete.Od vrata starog grada pa do nazovi fontane ima sasvim dovoljno mjesta za motore,pa ako se to lijepo osmisli da jos super i izgleda.

 12. Da da..vežega za lovoriku i debeli lad i jaše Bo-rotu po cijeli dan!! Bokice-žulja li te taj samar-kaži ne stidi se-reci pa će mo sa samarom na reglažu da te ne žulja!!!E da mi nije tebe i drugih NOJEVA-nikada mi dan nebi ovako veselo i zabavno ,za čas, prolazio!!

  • Jole makni tog tovara nije on kriv. Veza si ga tun na rivu da preživa a ti dje stigneš. Imate li doma kondut. E onda pođi doma na kondut AKO GA IMATE U KUĆU a ne vjerujem, a nemo odje vršit velike nužde na ovi portal

 13. tako je gogo
  100% se slazem s tobom
  da puno je daleko od benova do starog grada, umorice se, jadni oni
  eh sto da su u nekom vecem gradu gdje bi po km isli

 14. I aj se priduzujem,da se pomenuto parkiraliste,kod Benova,tj dje je sada parkiraliste za auta,bude i za motore.Svi oni koji voze motore su uglavnom mladi ljudi,par stotina metara dalje nece im predstavljati proble,dok ce sadasnje parkiraliste biti uredjno i prilagodjeno sa klupama za sedenje.Bicikli a njih je malo mogli naci mjesto bas tu,pored .Pozdrav

  • Gospodine Mihailoviću, pišem Vam samo zato što ste jedan od rijetkih koji svoje mišljenje i svoj stav potpisujete imenom i prezimenom. Svaka Vama čast, jer ovaj podli način komuniciranja na sajtu dobrog radija je prešao svaku mjeru. Pokažimo barem drugima da u Kotoru imakaraktera.

 15. “Na naše pitanje gdje će biti parkirani motori, Vučinović je podsjetio da je opštinski Sekretarijat za urbanizam odredio novu lokaciju na Benovu, u blizini tamošnjeg parkinga”…. mogli ste napravit parking za motore kod Sv.Matije !!! Baš se pitam kako će te objasniti silnim strancima đe je taj parking? Pitam se, zašto se dio parkinga ispred starog grada ne oslobodi za motore? Opština bi trebala da motiviše građane da što više koriste neka druga sredstva prevoza osim automobila…..

  • Ja mislim da je odlicno da se i parking za motore pomjeri tih par stotina metara dalje.
   Ne brini za strance, sa dva znaka se sve rjesava… jedan znak za zabranu parkiranja i jedan koji navodi na parking. Problem je natjerati lokalne da to postuju.
   Na platou ispred ulaza u stari grad bi stavio samo mali parking za bicikla i neka to bude motivacija da se vise koristi biciklo koje je ekolosko i ekonomicno.
   Onima kojima je tesko prepjesacit most da bi dosli do starog grada, neka onda sjede kuci i ne dolaze.

  • Katunjanin,

   Potpuno se slazem s tobom da je apsurdna zamisao da se motori parkiraju 300 metara od ulaska u grad?!
   Pa zar upravo nije smisao rasterecenja JEDINE kotorske ulice motivisati ljude da dolaze skuterima i motorima do grada umjesto da se guzva stvara automobilima?
   Zbog cega se parking mjesta za motorcikle ne obezbijede na parkingu na rivi?
   Uostalom,sto nekome smeta da se za motore obezbijedi parking ispod zidina grada.Na koji nacin je to rijeseno u Dubrovniku i Splitu ?Zbog cega se tako ne rijesi u Kotoru?
   Primorski smo grad i misljenja sam da Vespe i ostali skuteri daju poseban smek.Naravno,pod uslovom da se uvede red parkiranja.Komunalni red treba da zavodi Komunalna policija ali ne odredjivanjem parkinga na Bajovu kulu,Crkvice ili Risan.To su najobicnije nabuloze kojih se sjetio neki pametnjakovic i onda posto poto hoce da ih na silu sprovodi u djelo.
   Evo brzo cemo mnogi na motore a vidjecemo ko ce se pridrzavati parkiranja na Benovo.Nevjerovatno je koliko u ovom gradu ne postoji sluha ni za jednostavne stvari..Na zalost sve zavisi od pojedinaca.Da kakvi opstinar ima afiniteta prema skuterima,mozda bi drukcije bilo?Mozda ce imati uticaja sto “prva pratilja” Tomo vozi skuter?

   • U Dubrovniku je to riješeno tako što se motori parkiraju na Pila, a od Pila do Straduna ima taman koliko i od parkinga na Benovu do vrata od grada, i ne vidim u čemu je problem, zaista! Bogami, kao da se parkiraju u Dobrotu pa treba pješke odit do Kotora! Neće im ništa bit ako prošetaju malo, pojedini bi motorom i autom došli do samih vrata prodavnica, kafića ili čega drugog, samo da mogu. Riva je kontakt-zona i kao takva mora biti oslobođena od motora, bicikala, auta… Ovo se ne odnosi samo na motore, nego i na vozila koja su parkirana na rivi, vidimo ih svakodnevno, pa eto poziv Komunalnoj policiji da i ovo (opet, po ko zna koji put) riješi. Neka mogu svi ili neka ne može niko!

    • Vidi,nece se niko parkirati na Benovo.Opet ce parkiranje biti ispod palmi na rivu dje je koga volja.Bice par kazni,gukanja,prepirki tipa STO MENI PISES PRIJAVU A ONOME NISI i sve telijepe stvari koje ce prate ovakve nebulozne odluke.
     Sve u svemu jako losa ideja.
     Bas me interesuje dje ce se parkirati “doajeni” kotorskog ugostiteljstva i ostalo biracko tijelo?Hoce li i oni postovati lokaciju na Benovu?
     Mora da g.Vucinovic nema afiniteta prema skuterima?Ne znam,mozda je daleko s Lepetana motorom dolaziti u Kotor?

     • Pa to i kažem, ne smije biti povlašćenih, ni “doajena” kotorskog ugostiteljstva” ni bilo kog drugog. Ako se donese takva odluka onda mora biti ista za sve. Mislim da će g-din Vučinović, vozio skuter ili ne, dovesti i ovo u red, sa ugostiteljima je počeo već. Uostalom, biće tu i nova kafana Dojmi, koja će imati veliki zatvoreno dio i otvorenu baštu, neće biti kao do sada da radi samo par mjeseci ljeti, bilo bi malo ružno da motori biti parkiranu na sami (skoro) ulaz u kafanu. I ne slažem se sa tobom da se niko neće parkirati na Benovo – oće, oće, onako ili ovako, ali moraće. Nemoj mi se sekirat:-)), ja znam da ćeš isto doć popit kafu u grad, parkirao motor na Benovo ili na rivu… Pozdrav za tebe:-).

     • Vučinović ladno onu svoju tranju nepropisno svaki dan parkira preko puta pjace, eto tu bi moglo da stane 50-tak motora, a drugi dio motora bi se mogao parkirati gdje policijoti parkiraju privatna auta kod lučke, a to je bolje nego na benovo

    • Ne pricaj gluposti… motori u Dubrovniku se parkiraju na buzi a ne na pilama. Nemoj se gadjat necim sto neznas, a pogotovo o razdaljinama. Motori na rivu nikome ne smetaju osim ljubomornim i zajedljivim ljudima, i naravno ovima sto su se sada toga sjetili jer im gradski oci prave novu kavanu dojmi

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]