Najavljena obećanja Direkcija i OŠ “Njegoš” nijesu ispunili

2
put prema školi “Njegoš” u Škaljarima

Tokom jeseni u našem programu, kao i putem našeg portala, intenzivirali smo priču o prilaznom putu do područnog odjeljenja Osnovne škole “Njegoš” u Škaljarima.

Došla je zima, već dva mjeseca se čeka da se uredi ovaj put do škole, kao i prostor oko zgrade bivše “Dinare”.

Međutim od obećanja kotorske Direkcije za održavanje grada i OŠ “Njegoš” kao što vidimo nema ništa.

Djeca su i dalje, posebno tokom decembra po lošem vremenu teško dolazila do škole, a nesavjesni vozači su se i dalje gurali uskim ruiniranim putem.

Počeli su Božićni i novogodišnji praznici, a od 30. decembra počinje školski zimski raspust.

Znači li to da će đake ove škole ovakvo stanje dočekati i na početku drugog polugodišta, krajem januara?

O početku najavljenih radova nema novijih informacija, stoga Vas podsjećamo na izjave odgovornih za ovaj problem objavljene 16. novembra u našem programu.

Ljubica Rajković

Bezbijednost učenika u krugu škole “Njegoš” zbog blizine parkinga, ali i prilaza područnom odjeljenuju ove škole u Škaljarima je prilično ugrožena.

Višegodišnji problem prilaza školi u Škaljarima, kao i izlivanje kanalizacije na dijelu placa kod škole, ušao je, kako nam je kazala direktorica ove škole Ljubica Rajković, u plan rada Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za 2017. godinu.

Na osnovu dobre saradnje sa novim direktorom Direkcije za uređenje grada, Ratom Brajkovićem, Rajkovićeva očekuje da će se ovaj problem riješiti do kraja ove kalendarske godine.

Ona je apelovala na roditelje, obzirom na dugogodišnji problem vezan za prilaz ovoj školi za još malo  strpljenja, a one roditelje koji do škole dovode djecu automobilima zamolila  da se parkiraju prije skretanja za školu i djecu do škole odprate pješice.

Rato Brajković

Direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Rato Brajković je našem radiju sredinom novembra saopštio da je završen projekat za sanaciju ulice širine 5 metara i metar betonskog trotoara, čime će biti olakšan saobraćaj i bezbjedno kretanje, posebno đaka do obližnje škole, jer će se dobiti dvosmjerna ulica sa dvije trake.

Taj posao će, kako je kazao, biti uskoro završen.

Podsjećamo i na izjavu s kraja oktobra:

Planom i programom Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za ovu godinu je predviđeno da se proširi put.

Rekonstruisana saobraćajnica bi bila široka pet metara, imala bi dvije trake, sa trotoarom od jednog metra za prolaznike i đake do obližnje škole.

Danas su na lice mjesta izašli projektanti, kako bi usaglasili način rada da se ovaj prostor konačno kultiviše.

Za rekonstrukciju ove ulice odvojena su sredstva u visini od 25.000 eura i oko 3.000 za izradu projekta, kazao je za Skala radio Rato Brajković, direktor kotorske Direkcije za uređenje i izgradnju.

 

 

2 KOMENTARI

  1. Ja bi samo dodao da me jako zanima da li ce vlast u Kotoru da polozi racune sada kako je kraj godine?

    Da li mozemo znati kako i kome je isplacovan novac? 3000e za projekat da se prosiri put i izlije malo betona? Ljudi nemaju leba jest, oce to ko napisat?

    Zna li vlast koliko penzionera zovi sa 80-120e mjesecno? Rasvjeta je odlicna u grad al je to samar sirotinji kotorskoj, budzwt grada Kotora nije budzet vlasti nego gradjana, to ocigledno nikome nije jasno eo vec 30 godina.

  2. Lijepo je što su postavili jelena i đeda mraza na vrata grada, i okitili i potrošili 50 iljada ali se ipak zna što je prioritet.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].