Najbolje su najbolje, naše zlatne mažoretke

7
zlato za naše zlatne đevojke

Mirjana Miljanović

Mirjana Miljanović

“Feštine” mažorekte iz Kotora nedavno su u francuskom gradu Albi na međunarodnom takmičenju u mažoret plesu odbranile titulu evropskih šampionki.

Nakon dugog puta i sjajnog uspjeha kotorskih mažoretki, njihova trenerica Mirjana Miljanović je za Skala radio kazala da je bilo naporno na putu od dvije hiljade kilometara sa 55 djevojčica, ali se sve zaboravi kada se na podijum za najbolje popnu naše mažoretke uz zvuke crnogorske himne i suze radosnice u očima.

Ovo takmičenje okupilo je 104 kluba sa oko 2.300 mažoretki iz 13 zemalja koje su se takmičile u 14  kategorija uzrasta od kadeta do seniorki.

Trenerica posebno izdvaja zlatni juniorski duo Kiku i Katju u radu sa pom-ponima koje su u samom vrhu mažoret plesa.

One su ove godine nakon bronze i srebra dočekale svoje zlato i bez premca potukle svoju najveću konkurenciju, cure iz Rumunije.

Takođe je na evropskom prvenstvu zablistao najmlađi duo Mija i Anastasija koje su osvojile zlato u juniorskoj kategoriji u radu sa mejsom.

“Vjerovali smo u uspjeh i postavili visoke ciljeve u izuzetno teškoj godini za pripreme u odbrani titule u radu sa mejsom i isplatilo se”, kazala je Miljanovićeva.

Seniorke NVO “Fešta“ su postale vice prvakinje Evrope za 2015. godinu, a mali tim iz Budve se okitio bronzanom medaljom u kadetskoj kategoriji.

Ova medalja je poseban stimulans sa Budvanke koje su se priključile iskusnim Kotorankama ovog mažoret kluba za koje je prvenstvo u Francuskoj bilo deseto po redu.

Na najljepši mogući način je započela ova godina proslave jubileja deset godina rada, tokom koje će biti pored takmičenja i dosta koncerata, smotri i turneja, naglasila je Miljanovićeva.

Uspjeh u Francuskoj je samo podsticaj za dalji rad, da budemo bolje i jače.

Bez pauze, već od ponedjeljaka 7. septembra su upisi za nove djevojčice kojima trenerica Mirjana želi dobrodošlicu u čaroban svijet rozo-zelenih.

Za sve ima mjesta u nove kadetske i nove  juniorske razrede i novi seniorski tim, poručila je ona.

navikle na zlato
nizale uspjehe
srebro i bronza
svaka medalja ima zlatni sjaj
ponosno nosile našu nacionalnu zastavu
zadovoljstvo velikim uspjehom

7 KOMENTARI

    • ojha-hojha, vrti se, sagni se, gledaj drugog , moras isto, nisi svoj, trajlala, dinidni bija baja buf……..

  1. Baš su prave đevojke i ovo je baš uspjeh vanka u Francusku biti na postolja ovako kao naše kotoranke mlade. Čestitke ~!

  2. Ako zamisliš život u ritmu muzike za ples bićete prve, zlatne i najbolje kao FEŠTINE MAŽORETKE. Bravoooooooo!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]