Najbolji crnogorski atletičari na prvenstvu u Baru

0

 

Nakon kraće pauze zbog opasnosti od širenja korona virusa nastavljaju se atletska takmičenja u Crnoj Gori. Ovog vikenda u Baru će biti održano 66. pojedinačno i 53. ekipno prvenstvo Crne Gore za seniore, gdje se očekuje učešće velikog broja takmičara.

Sigurno je da neće moći da nastupe svi naši najbolji atletičari, jer je Kristina Rakočević otputovala nedavno za Sjedinjene Američke Države, gdje će nastaviti studije i trenažni proces, baš kao i Marija Vuković, koja se nakon kratke pauze vratila treninzima u Atini.

Ali, sigurno je da će nastupiti naša najbolja dugoprugašica Slađana Perunović, a posebno zanimljivo trebalo bi da bude u bacačkim disciplinama jer će nastupiti i Danijel Furtula i Tomaš Đurović.

Po rasporedu je planirano da prvog dana takmičenja (u subotu) na programu budu za seniore discipline – od trkačkih (110 metara prepone, 100 metara, 1.500 metara, 400 metara, 3.000 metara i štafeta 4×100 metara), te skokvi i bacanja (motka, koplje, dalj, kugla i vis), a za seniorke od trkačkih 100 metara prepone, 100 metara, 1.500 metara, 400 metara, 5.000 metara, 3000 metara stipl i štafeta 4×100 metara, te koplje, motka, kladivo, troskok i disk.

U neđelju su na programu 400 metara prepone, 200 metara, 800 metara, 4×100 metara, te za muškarce 5.000 metara, za seniorke 3.000 metara i kod seniora 3.000 metara stipl. Takođe seniori će se nadmetati u bacanju kladiva, diska i troskoka, a seniorke u dalju, visu i kugli.

Iz Atletskog saveza Crne Gore napomenuli su da se discipline skok s motkom i bacanje koplja održavaju na stadionu u okviru kasarne ,,Milovan Šaranović“ u Danilovgradu.

Oba dana početak takmičenja je u 10 sati.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]