Najljepše je kada sletiš kući

3
Posada MA sa Nikolom na čelu

Bio sam svjestan da je to najvjerovatnije posljednji let za kompaniju u kojoj sam napravio prve profesionalne korake.

Znao sam da taj let neće biti kao prethodni, počinje priču za CdM kapetan Montenegro Airlinesa Nikola Pavlićević.

Nikola, koji je juče u svoje i u ime ostalih 350 kolega, na letu od Podgorice do Beograda posljednji put ostavio srce na crnogorskom nebu. Da vidi cijeli svijet, jer od danas nacionalni avio-prevoznik zvanično više ne leti.

“Neki trenuci se ne daju riječima objasniti, uslovljeni su onim što čovjek godinama nosi u sebi. Nijesam razmišljao o tome kako će javnost reagovati. U tom trenutku je bilo važno ostaviti dokaz postojanja, jer, iako smo preko noći nestali, i te kako smo godinama uspješno trajali. Nadam se da je javnost tako i doživjela ovaj specifičan let, jer on zaista ne bi trebalo da ima bilo kakvu konotaciju osim one kojom je oblikovan, a to je ljubav”, ističe Pavlićević za CdM.

U Montenegro Airlinesu radio je skoro osam godina i realizovao oko 2.000 letova. Sa ponosom govori da je to uspjeh cijele kompanije.

“Ljudi iz svih sektora nesebično su doprinosili. Brojne destinacije bude posebne emocije, ne bih nijednu posebno izdvajao. Svaka je drugačija i specifična. Ipak, najljepša sjećanja vezuju se za povratak kući. Svako slijetanje na podgorički i tivatski aerodrom je impresivno i, za nas pilote, ima posebnu draž”, poručuje Pavlićević.

 

Ideja posljednjeg leta, kako kaže, kreirana je spontano.

“Vjerovatno je rezultat ogromne ljubavi prema poslu koji obavljam, a ujedno i potrebe da  se prenesu najiskrenije emocije. Kolege su me podržale, jer smo svi svjesni mučne situacije koja nas je zadesila, i bilo je potrebno ono nešto što će tmuran dan učiniti ljepšim, tako da je simbolika leta više nego očigledna. Da, smatram da smo uspjeli da pokažemo da smo sve letove obavljali srcem, posvećeno i odgovorno, i da tako i želimo da nas pamte”, ističe Pavlićević.

Pavlićević je, kako navodi, u Montenegro Airlinesu obavio prvi samostalni let, iz godine u godinu napredovao, sticao iskustvo i sazrijevao.

Ipak, odlukom nove Vlade, radnici nacionalnog avio-prevoznika, koji se gasi nakon 26 godina, ostaće bez posla i profesionalni put moraće da nastave u drugim kompanijama.

“Niko od nas nije očekivao ovakav ishod, da nas mediji informišu o gašenju kompanije. Svjesni smo ozbiljnosti situacije, ali i toga da zaslužujemo daleko ozbiljniji pristup, jer smo godinama odgovorno i strogo profesionalno obavljali radne zadatke”, poručuje sagovornik CdM-a.

Aktuelna situacija sa nacionalnim avio-prevoznikom, kako je ocijenio, utiče na održivost pilotske profesije u Crnoj Gori. On je dodao i da su trenutni izgledi vrlo pesimistični.

“Kada se slegnu primarne impresije, razmišljaću o daljim potezima i novim mogućnostima”, rekao je Pavlićević.

Osvrćući se na posljednji let u matičnoj kompaniji, ukazuje da će mnogi osuditi njegov potez kao nerezonski i nepromišljen.

“Navikli smo na zlurade izjave koje nikada neće poremetiti one uzvišene uspomene koje ćemo vječno nositi”, zaključio je Pavlićević.

CdM

Za istoriju: Posljednji let aviona Montenegro Airlinesa

žhttps://skalaradio.com/pogledajte-jutrosnju-putanju-aviona-montenegro-airlines-iznad-crne-gore/

3 KOMENTARI

  1. Trebao je preleceti preko Niksica da zaokruzu Zeljezaru, pa da se okrene izvise Cetinja, i tu bi okruzio velikim srcem, Obod, Taru, Kosutu, a ne bi bilo nimalo ludo da je avion spustio i do samoga Kotora, izvise Jugooceanije Bokeljke, Livnice, Fjorda, Fabrike Rivijera, Autoremonta. Imao bi on i let do Tivta, H.Novog. Kakav bi to spektakl bio, umjesto jednog, imali bi stotinu srca, a trebalo bi mu i dosta goriva da sve preleti po Crnoj Gori, barem za najmanje 3 dana.

  2. ROBINSON
    Veliko SRCE Nikole Pavlićevića nad Crnom Gorom, veliko SRCE male Crne Gore, čija se veličina nikada ne smije potcjeniti, a ni pomisliti da se može nekom drugom prodati. Tuđe su sluge podmićene na tuđem koritu pomislile da je došao njihov trenutak. Krenuli da zatru sve crnogorsko, – od Crkve, Jezika,Zastave, Himne, Grba, i svega ostalog što bi na Montenegro moglo podsjećati. Tako bi se konačno ostvarila sumanuta ideja i “srpskom svetu”, bazirana na jiš sumanutijem Načertaniju”. Razrađena nacionalnim uzletom kako bi rekao Basara – ovlašćenog i opunomoćenog skribomana, kojeg ne bijaše stid da Na dodjeli Njegoševe nagrade odvali kako dio novčanog djela opredjeljuje za rušenje monumentalnog Mauzoleja, poklon Velikana velikanu. Slične snove je imao i mitropolit, nečastivi Amfilohije. Sada sa onim iz Male Drenove dijeli prostor u nepostojanju.a ubrzo i u zaboravu.
    Kad uskoro Nikola Pavlićević ponovo srcem poleti slobodnim crnogorskim nebom, neće biti ni klerofašista ni velikonacionalista ni zadaha ostale truleži. Zakucaće nad Crnom gorom nesagledivo veliko SRCE”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]