Najmlađi članovi Primorca počeli sa radom

0

 

Treneri mlađih kategorija Primorca, u dogovoru sa sportskim direktom Draganom Samardžićem, okupili su najmlađe članove škole vaterpola i krenuli sa radom od 11. maja.

“Odlučili smo da počnemo sa radom nakon što su mjere popustile. Đeca su dva mjeseca bila van svakog treninga i jedva su čekala da krenu u zajednički rad, kao i mi. Uspjeli smo da ih okupimo kako bi, prije svega, osjetila ponovo zajednički duh tima i rada. Uglavnom radimo ,,suve treninge, još nijesmo u mogućnosti da idemo u Budvu i koristimo bazen. To je za sada neizvodljivo, ali eto, organizovali smo se u Kotoru, čekamo vrijeme da se promijeni i more zagrije, kako bi uskočili u vodu. Ali bitno je da smo krenuli”, kazao je Marko Gopčević, igrač Primorca i jedan od trenera mlađih kategorija.

Vedar duh ne napušta đecu i trenere.

“Cilj je da vratimo đecu na bazen, a nadam se da ćemo u septembru u našem bazenu nastaviti sa radom”.

Đeca u Kotoru vole vaterpolo, tradicija je jaka, a Marko je zadovoljan što je interesovanje ogromno za nastavak rada.

“Đeca su se odazvala u velikom broju, našli smo način da podijelimo sve generacije. Imamo naš, otvoreni bazen i veliku površina oko bazena. Možemo da se rasporedimo i da poštujemo sve potrebne mjere. Podijelili smo rad po grupama i zasada smo se dobro organizovali”.

Marko je sa kolegama obazriv u radu.

“Uglavnom radimo vježbe za jačanje mišića”.

More je još uvijek hladno, ali Marko vjeruje da će za sedam do deset dana krenuti sa radom u vodi.

“Prilagođavamo se situaciji. Vidimo da se mnogi ljudi kupaju, ali sa đecom ne smijemo da rizikujemo. Moraćemo još malo da se strpimo. Iako njima voda nije hladna i mogu sve, moramo biti oprezni i ne smijemo da se opuštamo. Lako ćemo ih oporaviti kada krenemo sa radom u bazenu”.

Kad god treba treneri su tu da uskoče u termine, prilagođavaju se đeci.

“Od jutra krećemo, bukvalno smo cijeli dan pored bazena. Srećom, počeo je i gradski prevoz, pa đeca koja žive dalje od ljetnjeg bazena mogu nesmetano da dođu na trening”.

U Primorcu za rad sa mlađim kategorijama zaduženi su Blaženko Radnjić, Uglješa Brguljan, Vojo Peković i Marko Gopčević. Treneri rade sa 60 dječaka (generacija od 2003. do 2009. godišta).

Pobjeda

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.