Najveća crnogorska zastava biće razvijena 21. maja

0

Najveća crnogorska zastava na svijetu – površine 5.000 metara kvadratnih, biće razvijena povodom proslave Dana nezavisnosti – 21. maja, piše Antena M.

Pokretač inicijative Igor Damjanović kazao je da ga je parila “svi pod jednu zastavu” motivisala da osmisli i pokrene ovu akciju.

Dimenzije zastave impresivne su – 100×50 metara, a njena težina biće 700 kilograma.

Rok za isporuku najveće crnogorske zastave na svijetu je 15. maj. Damjanović kaže da će zastava biti razvijena na proslavi Dana nezavisnosti, ali da će “obići” i ostale crnogorske gradove.

“Zastava će biti raširena u svim opštinama i gradovima Crne Gore, kao i u nekim ruralnim područjima, čak i na moru uz obavezno intoniranje, naše, crnogorske himne”, poručuje Damjanović.

Cijena zastave je 16.000 eura.

“U Crnoj Gori ne postoji firma koja bi nam izradila zastavu dimenzija: 100×50 metara, a naročito po nižoj cijeni od one koju nam je ponudila firma ‘Laser’ iz Bosne i Hercegovine, a ista je 16.000 eura”, rekao je on.

Iako cijena nije mala, Damjanović navodi da je interesovanje ljudi koji žele da učestvuju veliko. Kaže i da nije ideja da neko da puni iznos već da, sa malim iznosima, učestvuje veliki broj građana.

Svi koji žele da doniraju novac mogu to učiniti uplatom na žiro-račun:

Iz Crne Gore: 530-0001000023511-91

Instrukcije za uplatu iz inostranstva: Beneficary bank
Swift code MNBMEPG
Name NLB Bank AD Podgorica
BENEFICIARY CUSTOMER
(Field 59)
IBAN CODE: ME25530003050022816055

Na uplatnici je neophodno napisati ime onoga ko uplaćuje iznos novca i navesti da je svrha uplate “donacija za crnogorsku zastavu”.

Uplatnicu ili neki drugi dokaz uplate za donaciju/kupovinu te zastave potrebno je slikati i poslati u viber grupu “Crnogorska zastava”, koja je kreirana isključivo za tu svrhu.

Kada bude prikupljen sav novac, kako objašnjava Damjanović, isti se odmah prebacuje na žiro-račun firme koja šije zastavu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]