Najznačajnije građevine i sakralni objekti u Perastu dobiće svoje obilježje

0
Perast

Nenad Vukadinović

Nenad Vukadinović

Opštinski Sekretarijat za zaštitu prirodne i kulturne baštine Kotora je raspisao tender za projekat unapređenja i valorizacije kulturne baštine Perasta.

Riječ je o načinu obilježavanja 30 najznačajnijih građevina i sakralnih objekata u ovom baroknom gradiću.

Biće postavljene četiri informativne table na crnogorskom i engleskom jeziku i to po jedna na ulazu i izlazu iz Perasta i dvije na trgu ispred crkve Sv. Nikole, posvećene zvoniku ove crkve i značajnim ličnostima čije su biste postavljene na ovom trgu, Matiji Zmajeviću, Tripu Kokolji i Marku Martinoviću, kazao je za Skala radio Nenad Vukadinović, sekretar Sekretarijata za zaštitu pririodne i kulturne baštine.

Na 30 najznačajnijih građevina u Perastu će se postaviti platno sa nazivima i kratkim istorijatom i to na 11 palata i 19 objekata.

Ove oznake će biti urađene kao i u starom gradu Kotoru.

Platno mora biti u bordo boji sa zlatnom štampom na nosačima od starog mesinga, dimenzija od 40 cm širine i 50 cm visine.

Kada je riječ o informativnim tablama one su nepravilnog oblika, dimenzija metar ipo sa dva metra, objašnjava Vukadinović.

Čitav projekat je rađen da bi se unaprijedila turistička ponuda Perasta, odnosno ono što je najznačajnije, a to je njegova kulturna baština.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]