Nakon usvojene odluke slijedi izrada projektne dokumentacije za žičaru

1
Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Slavica Vojinović

Odbornici Skupštine opštine Kotor juče su usvojili Odluku sa programskim zadatkom o utvrđivanju lokacije za izgradnju vertikalnog transporta žičare Kotor-San Đovani.

Polazna stanica će biti iznad postrojenja vodovoda u sjevernom dijelu grada i žićara će ići prema selu Špiljari.

Nakon održane javne rasprave o ovoj, za Kotor kapitalnoj investiciji, tokom koje nije bilo pisanih primjedbi, kao i Centralne javne rasprave kojoj su prisustvovala samo tri građana opštine Kotor na kojoj su date prijedbe na veličinu objekta i očuvanja bedema, Sekretarijat za urbanizam je utvrdio prijedlog ove odluke.

Na javnoj tribini o žičari koja je održana u crkvi Sv. Pavla u starom gradu posjećenost je bila izuzetno velika istakla je Slavica Vojinović, sekretarka Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje.

Nakon objavljivanja Odluke u službenom listu i njenog stupanja na snagu, Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora koja je i podnijela inicijativu za donošenje Odluke o utvrđivanju lokacije za izgradnju žižare, će pristupiti izradi projektne dokumentacije, dalja je procedura u realizaciji ovog projekta.

Projekat će se raditi u skladu sa konzervatorskim uslovima Uprave za zaštitu spomenika kulture Kotor.

Svakako da će Uprava dati saglasnost na projektnu dokumentaciju kad ona bude završena, mišljenja je Vojinovićeva.

Nakon dobijanja građevinske dozvole, Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora će raspisati tender za izbor izvođača radova.

Vojinovićeva vjeruje da će rokovi za završetak biti ispoštovani.

Ovim objektom će biti posebno obogaćena turistička ponuda Kotora, a samim tim i budžet opštine.

1 KOMENTAR

  1. Ja se nadam da se sve to moze zavrsit i prije rokova navalite za papire i krenite u realizaciju nemojte cekat snijeg da padne nego odmah da se radi hajdeeeee sa seecom

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]