Nakon vode u donjo grbaljkom selu Glavatske kućice, sinoć vejavica okovala Srđana Radanovića u krivošijskom selu Zvečava

5
vatrogasci na Krivošijama (arhivski snimak)

Maksim Mandić

Nakon prestanka padavina došlo je do samnjenja poplavnog vala na putu u blizini Lastve Grbaljske, u selu Glavatske kućice, gdje su juče intervenisali kotorski vatrogasci.

Ekipe su na terenu i u kontaktu sa mještanima i jutros pratile situaciju, koja danas više nije alarmantna, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir Službe zaštite i spašavanja Kotor.

On je podsjetio da su posebno bile ugrožene tri porodične kuće, gdje je voda došla skoro do samih pragova.

Sada je manje vode, ali je neophodna akcija čišćenja bujičnih kanala koji su začepljeni.

Budući da je ovo naselje u operativnom planu zaštite i spašavanja od poplava, Mandić je obavijestio gradonačelnika dr Aleksandra Stjepčevića, koji je nakon obilaska terena dao nalog službama koje se bave čišćenjem kanala da ustanove  stanje buičnih kanala i obezbijede da voda brže i nesmetano otiče.

Mandić vjeruje da će ovaj posao početi danas.

Nevrijeme je juče popodne oko 17 sati 45 minuta u predijelu Crkvica zavejalo Srđana Radanovića koji je u sniježnim nanosima ostao u svom automobilu.

“Odmah smo stupili u kontakt sa DVD iz Perasta koji su hitno uputili tri profesionalna vatrogasca i uspjeli da putem SMS-a stupe u kontakt i lociraju zavejanog Radanovića u selu Zvečava”, kazao je Mandić.

U toj akciji, peraškim vatrogascima su pomagali i mještani Ljubo Lazović i Slobo Subotić koji su sa kotorskom Službom zaštite i spašavanja bili u stalnoj komunikaciji u slučaju veće pomoći u ljudstvu i tehnici.

Do Radanovića je prvi bagerom došao Subotić, koji ga je preuzeo, jer terensko vozilo zbog nanosa nije moglo doći do njega.

Potom su Radanovića preuzeli vatrogasci i doveli ga u prostorije Društva u Perastu, gdje se okrijepio čajem i presvukao, priča Mandić za Skala radio.

5 KOMENTARI

  1. Nijesi ti udruženje narkomana nego narkoman od one najgore jeftine droge koju lokaju oni što mrze svačiji uspjeh. Krepaj od jada jado jadni kad na ove humane momke imaš zamjerku. Ne bi bilo loše da tebe zatrebaju da spašavaju. A daće Bog jadove.

  2. Ovim momcima bi trebalo dati sve privilegije a ne da se misle imaju li adekvatno terensko vozilo ili ne. Važno je da se daje i da drpaju oni koji imaju i koji profitiraju a svoje su namjestili u udobne i tople fotelje u raskošnim zgradama i kancelarijama.

    • Nikola K, privilegija nije terensko vozilo. Terensko vozilo je samo alat kojim se sluze u izvrsenju svojih poslova. Isko kao i ona maniga. Zamisli Aliju Sirotanovica i njegovu privilegiju da ima lopatu kojom je mogao zahvatiti pola kubika. Strasan narod.
      Privilegija, ovim radnicima u Vatrogasnoj, a i ostalim radnicima jeste skromna platica od 1.000 eura, benificirani radni staz, stan… eto toliko. Vise nego skromno.
      Jeste da smo narkomani ali nismo budale, stoji u priOPĆENJU UDruženja Narkomana

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].