Nakon završenog konkursa žiri razmatra idejna rješenja vertikalnog transporta do tvrđave San Đovani

8
Kotor

Ivo Magud

Ivo Magud

Završen je konkurs za idejno rješenje vertikalnog transporta do tvrđave San Đovani, koji osim žičare, podrazumijeva i mogućnost uspinjače, tunela-lifta itd.

Prošlog petka bilo je otvaranje ponuda po pomenutom konkursu, a danas žiri nastavlja sa radom čija je obaveza da do 22. februara donese stav po pristigloj dokumentaciji.

Ukoliko odluka žirija bude pozitivna, što znači da idejno rješenje ispunjava sve uslove iz konkursa, obaviće se otvaranje ili formalna kontrola dokumentacije u pogledu licenci i svih dokaza koje propisuju odredbe zakona o javnim nabavkama.

Ovo je za Skala radio saopštio Ivo Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Idejno rješenje podrazumijeva da se uradi kompletna analiza ponuđenih varijantnih rješenja u pogledu izbora  polazne i dolazne stanice za vertikalni transport do kotorske tvrđave, koja će u najmanjoj mogućoj mjeri uticati na kulturno nasljeđe Kotora, kazao je Magud.

Gdje se stalo i zašto nijesu počeli najavljeni radovi na sanaciji parapetnih zidova koji su potpuno uništeni na dionici lokalnog priobalnog puta Muo-Prčanj-Stoliv, takođe smo pitali Maguda.

On je podsjetio da je izabran izvođač radova na sanaciji parapeta od Glavata do Tre sorele i potpisan ugovor sa firmom “Montal“ d.o.o. Podgorica.

Ugovorena vrijednost ovog posla je 91.000 eura, a rok završetka dva mjeseca.

“Razlozi zbog kojih nije počela sanacija parapeta je jak južni vjetar zbog kojeg nije obavljeno potrebno snimanje pomenute dionice sa morske strane. Čim vjetar stane, izvođač će otpočeti radove”, kazao je Magud i dodao da je ove godine planirano 50.000 eura za izvođenje radova na drugoj fazi koja podrazumijeva sanaciju kritičnih mjesta na području Stoliva i dijelom Mula.

8 KOMENTARI

 1. apsolutno se slažem sa komentarom,da je objavljivanjem ovih tema o liftovima,zaobilaznicama itd stvarno sramno.Prekinite više sa time jer nas sve vrijeđate.Zašto uopšte suluda ideja o kopanju nekakvog lifta kroz brdo treba Kotoru .Zašto komplikovati stvari kad ima boljih riješenja.Zašto mislite da posjetioci na SanĐovani žele ići liftom u razgledanje.Jeste li možda razmišljali da oni baš žele ići pješke.

  • 85% osoba ne može ići pješke, jer su stari bolesni ili invalidi u kolicima, ali zele da vide kotor sa San Giovanija, ko voli da pješači i może , uvjek ostaje skalinada

 2. dokle vise o starim izlizanim temama a nikad zapocetim radovima da se u ovaj jadni grad napokon nesto ucini .Jeu li ovo teme pred izbore kao i obicno ili tek tako pisete o utopiji kojom izabrani kotorani mazu oci one koji su ih izabrali opet i opet dok u stvarnosti saobracaj ne stima pjesaci prelaze put kako i dje koji stigne javasluk i vika po ulicama dan i noc ,grade se nekakve zgrade na svaki pedalj grada pjaca ce da se ukine da se tu napravi terasa restorana pauk je jos pokvaren (cujes te besramne lazi )…….ma ko je odje lud .

 3. Ma koji su to amateri, projekat treba da uradi Lidija Ljesar, em je magistar arhitekture em je konzervator, a mozda da joj pomogne I njen mentor Ilija Lalosevic

 4. U Dubrovniku, na održavanju zidina grada i uličnih pločnika, radi preko cijele godine posebna grupa od 2-3 radnika-zidara. Zašto se tako nešto nebi moglo oformiti i za Kotor, da im se doda jedna mazga, pa da po malo popravljaju pločnike starog grada, zidine i San Đovani? Dakako da bi prethodno trebalo da se jednom većom akcijom sve dovede u red, ali mislim da kod nas nije problem dovođenja u red, nego održavanja urednim. Jer zaludu gradimo žičaru do tvrđave, ako se turisti u povratku pješice sa tvrđave, moraju spustiti po izrovanim serpentinama, punim opasnosti, rupa i neželjenih iznenađenja.
  Možda sam ja uporan u tome da se uredi San Đovani, ali mislim da je to želja i svakog stanovnika Kotora, pogotovo sada kad smo postali toliko cijenjeni u svijetu turizma. A što se tiče mazgi i magaraca, i što neko pretpostavlja da je bolje sačekati žičaru i preko nje sve sređivati, vjerujte da je bolje vrabac u ruci, nego golub na grani. Živi bili pa vidjeli.

  • Postoji siguran i vrlo uspješan način da zidine i San Giovani budu uredno održane i lijepo da izgledaju i budu osvijetljrne:
   Dati zidine pod ugovor Dubrovačkoj firmi koja održava njihove.
   Plaćanje po dogovoru,
   Smijšno, ???
   Ne , i luka New York je data u menagement Port of Dubai u i sve je mirno tiho i funkconira. Serbia airllines je isto pod tudjim mensgementom i radi, ciao bello

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].