Naponski kablovi za Dobrotu kroz kišnu kanalizaciju

2
kablovi koje je neko provukao kroz cijev kišne kanalizacije

Slavko Mandić

Radovi na izgradnji podhodnika u Dobroti se zahuktavaju.

Naša ekipa je juče obišla gradilište i uvjerila se svojim očima da je priča koja slijedi za Ginisa.

To se da provjeriti sa fotografija koje su postavljene na sajtu Skala radija, bager koji kopa trasu podhodnika to mora da radi kao da je hirurg u operacionoj sali.

Oko kašike bagera na desetine kablova, gore, dolje, uzduž i poprijeko učinili su da, kako smo saznali na licu mjesta, radovi već kasne nekoliko dana.

Kroz cijev kišne kanalizacije duž cijelog puta neko je provukao naponske kablove za struju kojima se napaja Dobrota i šire područje prema Risnu.

Pored ovih, tu se nalaze i neki drugi kablovi, nama još neidentifikovani, tako da je prostor za vodu koja kroz tu cijev treba da prođe kada su velike padavine značajno sužen.

Zbog toga i poplave na mjestima gdje je kišna kanalizacija postavljena.

Malo niže je glavni vod optičkog kabla koji je veza Kotora i Herceg Novog, i svih usputnih mjesta, kabal za telekomunikaciju, i još niz nekih drugih koje su radnici Yu Briva sklonili na sigurno.

Prekinut je samo jedan jedini kabal koji napaja dio javne rasvjete u Dobroti.

Radnicu su juče radili na osiguravanju kanalizacione cijevi koja je, u odnosu na projektnu dokumentacuju, niže postavljena čitavih dvadesetak santimetara.

Slika je na gradilištu zbunjujuća, ali ono što najviše čudi je da, osim tehničkog direktora JP Vodovod i kanalizacija Velemira Dragića, koji se aktivno uključio da pomogne radnicima na licu mjesta, nikoga nije bilo od predstavnika Telekoma, Elektrodisatribucije i kotorskog Vodovoda.

Pored vlasnika YU Briva, na licu mjesta zatekli smo načelnika kotorske Komunalne policije Zorana Vučinovića i komandira opštinske službe zaštite i spašavanja Maksima Mandića.

Ostali su vikendašili po ustaljenom planu i programu, bez mnogo brige hoće li se pokidati telefonski kablovi, elektro instalacije i svi oni drugi za koje niko nije znao kuda prolaze.

bager mora pažljivo da kopa
kablovi na sve strane
ovako to izgleda kad se primaknete
kašikom oprezno

2 KOMENTARI

  1. Kada ste to slikali, zašto niste pogledali i “nazovi trasu” kojom pješaci i đaci škole “Savo Ilić” u Dobroti idu pored gradilišta do škole. Slikajte i to pa ćete vidjeti kakva je golgota da se prođe sa jedne na drugu stranu puta. Gradilište je ograđeno i zatvoreno a pješaci moraju pokušati proći kroz ograđeni dio, pa pored kanti za smeće, ili otići okolo do Buvljaka pa se popeti na put za školu. Ako ste invalid ili stariji čovjek nemojte ni pomišljati da prođete. Uostalom ovo je jednako u cijelom Kotoru kada se radi o pješacima, jer svi zauzimaju kolima pješačke trotoare, pa zašto bi se o pješacima brinuli izvođači radova.
    A što se tiče kablova, pa vidite da su oni položeni ko zna odakle i da vjerovatno idu kanalizacijom cijelom dužinom autoputa. Najbolje da prekopamo cijeli autoput do Kotora i da ih premjestimo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]