Naselje Sv. Vrača bez vode zbog kvara na napojnom kablu

0

Velemir Dragić

U naselju Sveta Vrača u Dobroti danas su problemi u vodosnadbijevanju zato što je sinoć došlo do kvara na napojnom kablu kojim se snadbijevaju pumpe za prepumpavanje vode u gornjim kotama ovog naselja.

Gradski vodovod je tražio od Elektroprivrede da im lociraju kvar na kablu s obzirom da nije u potpunosti prekinut i da nije moguće naći taj kvar bez specijalnog uređaja, objasnio je za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor kotorskog Vodovoda.

“Čim se locira, pristupiće se popravci kabla i vjerovati je tokom popodneva da će se  i završiti, ali će stanovnici naselja Sv. Vrača najvjerovatnije tokom podneva ostati bez vode. Postoje zalihe vode od nekoliko sati koje će biti puštene u dva tremina. Jedna zaliha vode je puštena jutros, a drugu će u koliko potraje kvar pustiti popodne, kako bi  se ublažio prekid u vodosnadbijevanju”, rekao je Dragić.

On je podsjetio i na nastavak projekta zamjene distributivne mreže u Dobroti.

U toku je zamjena vodovodnih cijevi u naselju Daošine koja uglavnom teče po planiranoj dinamici.

Obavlja se najprije zamjena glavnih vodova, a potom i priključaka odnosno ugradnja mjernih mjesta kako je predvieno projektom, podsjetio je inženjer Dragić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].