Nasilje NE u Briselu

0

U Briselu se od 24. do 26. novembra održava seminar na temu Rodna ravnopravnost i prava LGBTI osoba u organizaciji Taiex i mreže asocijacija Lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope.

Opštinu Kotor predstavlja savjetnica u sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti Aleksandra Milić. Na edukativnoj radionici učestvuju i predstavnice Podgorice, Opštine Pljevlja i Zajednice opština Crne Gore.

Cilj seminara je predstaviti programe, informacije i odgovoriti na sva pitanja od važnosti uz pomoć predstavnika EU, kao i poznavaoca ove materije.

Na seminaru predstavnice Crne Gore imale su prezentaciju na temu “Rodna ravnopravnost i prava LGBTI osoba, stereotipi i nerazumjevanje na lokalnom nivou”.

Opština Kotor će na skupu predstaviti publikaciju “Nasilje NE”, koju je sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti relizovao u okviru Lokalnog akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti.

* * *

Publikacija podrška kampanji “16 dana aktivizma”

NASILJE NE!

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor ovom publikacijom namjerava ostvariti doprinos u spriječavanju svakog vida nasilja, a pružanju podrške pri zaštiti, usavršavanju, unaprijeđenju i boljem životu građanki i građana.

Cilj publikacije  je prikazati situaciju građanki Opštine Kotor, podatke nasilja u porodici koje su nam dostavili Uprava policije Kotor, Centar za socijalni rad Kotor i Osnovno državno tužilaštvo Kotor, zatim kroz aktivnosti Opštine Kotor i nevladinih organizacija NVO Anima i NVO Expeditio napraviti poređenje na osnovu kojeg proizilazi poruka da ženu treba zaštiti i uvijek bodriti.

Stoga, na ovoj teritoriji moglo bi se reći da žena predstavlja na neki način prepoznatljivost Boke.

S nadom da će građani prepoznati značaj, a žrtve ovakve vrste nasilja na vrijeme potražiti pravnu i drugu vrstu pomoći, Opština Kotor nastojaće sprovesti i odazvati se aktivnostima koje za cilj imaju zaštitu i pomoć građanima.

Publikacija “Nasilje NE” predstavlja edukativnu aktivnost u okviru Lokalnog akcionog plana za postizanje Rodne ravnopravnosti, kojom se želi podići svijest o značaju rodne ravnopravnosti i dati podrška za sve projekte, radionice i kampanje za osnaživanje žena u društvu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]