Nastava u drugom polugodištu u manjim školama redovna, ostali će se smjenjivati

0

U Crnoj Gori svi đaci će u drugom polugodištu ići u školu potpuno ili djelimično, za sada je načelni dogovor radne grupe Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta koja se bavi izradom novog modela nastave u toku epidemije koronavirusa, saznaje Pobjeda.

Radna grupa će do kraja sedmice sačiniti prijedlog o kom će se izjasniti direktori škola, kao i Institut za javno zdravlje i nacionalna tijela koja se bave suzbijanjem širenja koronavirusa.

Na prvom sastanku koji je održan u srijedu, svih 12 članova saglasilo se da đaci treba da idu u školu.

Nemaju dileme da manje škole, gdje ima manje đaka, treba da organizuju nastavu u učionicama, dok će veće pristupiti drugačijem modelu.

Kako su Pobjedi ispričali pojedini članovi ovog tijela, razmatraju ideju da se đaci drugog (četvrti, peti i šesti) i trećeg ciklusa (sedmi, osmi i deveti) smjenjuju u školi na način da učenici iz drugog ciklusa idu jednu sedmicu u školu, a drugu uče onlajn – kada će u učionicama biti đaci iz trećeg ciklusa.

Predloženo je, takođe, da maturanti i đaci devetog razreda u potpunosti idu u školu zbog priprema za maturu i polumaturu.

Radna grupa u petak nastavlja drugi sastanak.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]