Nastavljaju se naručeni napadi tivatskog pinokia

26
Dobro obaviješteni izvor!

Tivatski pinokio, jeftini plaćenik sve jeftinijeg tabloida “Vijesti”, mogao bi ovih dana da dobije otkaz nezadovoljnih poslodavaca.

Naime, postaje sve jasnije da nije dorastao zadatku koji su mu namijenili da pokrene lažnu kampanju oko namjere Marije Ćatović, bivše gradonačelnice Kotora da proda Luku Kotor. Skala radio se ne bi bavio već viđenim podmetačinama tivatskog lažnoklepca, da ovaj uporno ne pokušava, koristeći razna sredstva strana novinarskoj etici i moralu, koja nemaju ni on ni njegov tabloid, da ovaj radio okleveta i bar pokuša da mu prilijepi etiketu iz bogatog repertoara koju koriste njegovi nalogodavci.

Tivatski pinokio bezočno laže da je Skala radio bio ikada ikome sredstvo za međusobno obračuvanje i sprovođenje ciljeva koje nijesu od interesa sa građane Kotora i Crne Gore. Skala radio je istraživao poslovanje Luke Kotor AD, prvenstveno zbog činjenice da se radi o većinskom državnom kapitalu, od kojih 57% pripada opštini Kotor. Nikada riječi o prodaji kompanije, ali o radnjama koje su predmet interesovanja specijalne tužiteljice Đurđine Ivanović itekako jeste i oće još više u vremenu koje slijedi. To je obaveza svakog medija koji pošteno radi svoj posao, cijeni istinu kao vrhovnu vodilju zanata na koji tako besomučno udara tivatski pinokio.

On laže sve. Samim tim, da nije javnosti  bespredmetno bi bilo govoriti da Marija Ćatović nikada nije ni pokušala da upotrijebi Skala radio za bilo kakvu realizaciju ličnih ciljeva i ideja. Bila je gost ovog medija više puta i odgovarala građanima na sva pitanja koja su od njihovog interesa. Mnoga su od njih imala kritičku konotaciju, ali to gradonačelnici nije smetalo, jer je bila svjesna da je odgovorna za sve što se u opštini radi i da je dužna da pruži odgovor koji je lako dokaziv. Ona je to radila bez izuzetka, otvoreno i jasno kako i priliči svakoj odgovornoj osobi. Na sreću, sve se to može utvrditi uvidom u dokumentaciju Skala radija i pisano i tonski.

Uvlačeći nevješto Skala radio u priču oko navodne privatizacije Luke Kotor AD, tivatski piniokio je htio da bude pametan pa da navede građane da pomisle kako se sprema zavjera širokih razmjera, koja će za posljedicu imati preseljenje ove kompanije u Podgoricu. Ali nije pametan. Naprotiv, glup je jer mu se teza raspada u samom pokušaju.

Naime, izvor ovog jeftinog piskarala je protivopštinski menadžer sa kojim je u kafani “Dojmi” prije neki dan kovao još jeftiniju zavjeru. Drugi izvor je izmišljen.

Da su tivatski pinokio i njegov izb(v)or protivopštinski menadžer imalo pametni, a nijesu, potrudili bi se da ponude bar jedan dokaz o navodnom ulaganju Luke Kotor AD u razvoj Kotora.

Nema dokaza da je Luka Kotor AD uložila i cent u razvoj grada. Ne može ga ni biti jer to nikada nije predmet interesovanja menadžmenta ove kompanije.

Tivatski pinokio, da bi dao značaj Luci Kotor AD laže da je “Royal Caribbean” sa ovom kompanijom ušao u partnerski odnos na  projektima  postavljanja bova za siguran privez megakruzera, te eventualnoj gradnji lifta do tvrđave San Đovani. Potpisan je Memorandum o razumijevanju koji ni jednu stranu ne obavezuje.

Bilo bi dobro da je tako, ali na žalost nije.

Pao je tender za postavljanje bova za siguran privez megakruzera? Da li je tivatski pinokio istražio zbog čega? Ne pada mu na pamet. Razloge zna svako ko hoće da ih zna. Nije on nikada pitao ni zašto je poslovanje ove kompanije predmet interesovanja specijalne tužiteljice za organizovani kriminal, ni koliko primaju zaposleni mimo odluke Vlade, zašto nije potpisan ugovor sa Lučkom upravom Crne Gore. Tivatski pinokio u vlasništvu tabloida Vijesti nije ni jednom otvorio temu gradnje sportske dvorane u Škaljarima koja kasni petu godinu za redeom, nije ga interesovalo ni zbog čega nije dobijeno zeleno svijetlo za izgradnju prijeko potrebne zaobilaznice oko Kotora, ni kako je Luka Kotor gradila na rivi objekat bez konzervatorskih uslova, što predstavlja krivično djelo. Mnogo toga sa šuškavim razlogom ne interesuje ovog stručnjaka za podmetanja i sitne laži.

Slavko Mandić

26 KOMENTARI

 1. A što ne rečete. Jeli ovo znači da su se pomirili DPS i Vijesti. To ne javljate a sve drugo zborite. Ovo je najprva vijest.

 2. Konačan rasplet…mali nije kao tatica,panetno lukav i promišljen…eee..mali…ne tako…moraš to iza coška…u upravni odbor,u kancelariju Luke…famoznog dopisno oralno fiskalno bezbjedonosnog marinerskog fakulteta…a ne ovako javno..e vidi se da ništa o medu neznaš…a tata te naučio…kako da kumove,malo potkačiš…kako na bendzin da poravnaš jedno par meleona…a onda malo ovijeg otpremnina nako 100-200 hiljada…te,onada u upravne odbore,a ne mali moj u TO,ne,ne…no u porat…moraš sad vidjet…a partija,odano je voljeti,a doma drugu zastavu i sliku držati..eee,eli te tata učio,a ti sve karte dao na pisaniju…ne,ne mali…tatu slušaj…ovako ne valja…potašulaj se pa sad malo i ovog novog presjednika bocni..onako iza leđa…prvo ga fali,voli mazi…pa onda…kako te tatica učio …ono…iza bande…lipi moj mali…makice slatka….

 3. Kakvi su ovo stari dousnici sto lentravaju narod po kafanama!
  Ovo su isti oni koji znaju “svoju gradjansku” duznost svakog petka na Peluzicu po onoj legendarnoj recenici Bate Stojkovica iz Balkanskog spijuna:”Mene ako se sete sete na Dan drzavne bezbjednosti,ako ne nikome nista,to je bila moja gradjanska duznost!”

  • uopste nisam citao tekst, ali sam odusevljen da je neko pratio i slikavao ljude po kafanama i to poslije dao na Skalu a ovi brze bolje objavili. I onda kritikujete Informer?

   • Ovo i jes Informerova kuzina i druzina. Zatvorit se doma, nikad nista kontra nijednog No1 i miran.
    Bolje bi menadzeru valjda bilo da je sve cetiri u zrak doma kao pravo dijete funkcionera. Ali je zelio da radi, da srlja, da ispravlja i eto ti na. U gradu dje je lijenost i mucanje kult.

 4. Ko ono rece da Skala slusa i slusa i slusa i gleda i gleda i podnosi raporte svakog ponedeljka na Peluzicu? Sve za odbranu lika , a posebno djela bivse No 1.
  Tesko li je biti penzioner, pa da nisi vise vazan kao nekad.

 5. Ne brini Slavko za Pinokia.Kad dobije otkaz iz Vijesti ide pravo u Prag, kao mu rođak,da radi na Slobodnu Europu.Kuha kafu,vozi na rabotu,kupuje markice i nosi poštu.Sad se sjetih da da odvjetnikovica nije više u Prag pa nemaju kome više ni kafu kuhat.

 6. A zna li tko u Radijo Merdevine tko je taj famozni Pinocio meni nije to jasno pa bih želela da mi netko pojasni tko je taj i ima li slika na you tube o dotičnom.Lep pozdrav

 7. 1. Odlukom Vlade Crne Gore „Luka Kotor“ proglašena je za luku od nacionalnog značaja.
  Sve luke koje su proglašene za luke od nacionalnog značaja zaključile su ugovor o koncesiji sa lučkom upravom, kao nadležnim državnim organom. Zašto to nije uradila i „Luka Kotor“?
  Da li su luke koje su potpisale ugovor sa lučkom upravom o koncesije specifičnije u odnosu na „Luku Kotor“ i da li za njih važi posebno pravilo, a za Luku Kotor drugo pravilo odnosno zakon?
  2. Zašto se ne dostave zvanični podaci o ulaganjima „Luke Kotor“ u Grad Kotor?
  3. Zašto „Luka Kotor“ ne objavi zvanično gdje je utrošen iznos od 300.000 eura po osnovu prodaje svog, odgovorno tvrdim, nepostojećeg udjela u „Nautičko-turistički centar Kotor“?
  4. Da li ste Vi prenjeli interviju G-dina Kusovca u dnevnom listu Vijestu u kome on navodi da će radovi na postavljanju sistema za privez mega kruzera započeti u februaru, a radovi završeni do početka kruzing sezone? Zašto mu ista pitanja sada ne postavite kada je očigledno da radovi nisu započeti, a potpuno je sigurno da neće biti završeni do početka kruzing sezone?
  5. Da li je potrebno da Vam dostavim zvaničnu ponudu kompanija čije je plutače ponudio „prvorangirani ponuđač da bi iz nje mogli da vidite sve podatke, aizmeđu ostalih i da je rok isporuke od 24-26 nedelja od dana porudžbe?
  6. Kome je i u čijem interesu da se javnost dezinformiše?

  • a ko bi sa njim nego veliki menadžer Opštine Kotor da mu sve špija i da se dogovore šta da se napiše…
   jao jadni Kotore kuda ideš?????
   kad ti Dragomanović junior kroji kapu!

 8. Gospon Mandiću,ako ste zainteresovani,ja ću vam prodati moje akcije u AD Luku Kotor-pa da se izravno upoznate sa ostalim akcionarima(manjinskim)..i da onda shvatite “što se ono iz brega valja”? Zato neka mi bude dopušteno-da citram jednog komentatora:”Istinu nije rodila Laž”-Ali je Laž vanbračno dijete Istine”..što bi rekli naši preci:”laže krurvin sin”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]