Nastavljen sukob Joanikija s Grbljanima: Mještani prikupili novac jer je namjesnica manastira Podlastva “prognana pravde radi”, objavljen spisak donatora!

1

Sukob između šefa crnogorske filijale Crkve Srbije Joanikija Mićovića i mještana Grblja svakim danim je sve intenzivniji.

Nedavno je objavljen snimak na kome se vidi i čuje svađa u manastiru Podlastva između brata predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i popova SPC.

Na snimku se u jednom trenutku čuje da pop jednoj igumaniji kaže: “Ti si za sve ovo kriva”. Povod za svađu je, navodno, namjera Joanikija da taj manastir iz 14. vijeka ne bude više ženski manastir.

Čini se da priča dobija epilog. Na društvenim mrežama juče je objavljen navodni spisak mještana iz Grblja, na kojem dominiraju Marko Carević i njegova rodbina. Prema spisku Carević je donirao 1.000 eura.

Na spisku doslovno piše “Dati prilozi za sestru Akvilinu koja na žalost parohijana napušta božju službu u manastiru Podlastva – Grbalj, prognana pravde radi”.

Ovaj podatak govori da su sukobi unutar organizacije koja je poznata kao svetosavska sekta (SS) sve intenzivniji. Kada tome dodamo i prikrivanje pedofilije koje uskoro treba da dobije sudski epilog, jasno je da SS razdiru veoma teški unutrašnji problemi.

aktuelno

1 KOMENTAR

  1. Podivljali popovi i pastva , zabluđeli i krše sve zakone.
    Zaustaviti nikogoviće da paštroćavaju po Crnoj Gori.
    Koliko odmah, sve ih zaustaviti i privesti
    poznanju zakona !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]