Ne može nam niko ništa, jači smo od države…

11
Upravna zgrada Luke Kotor

Orilo se na zakusci oko ure juče u sali za sastanke AD Luka Kotor. Ale, ne. Nije tako glasio refren. Bilo je otprilike ovako: “Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbineeee“.  Takođe se  pjevala i  ona aktuelna ovih dana, neostvarena želja dijela opozicionih prvorangiranih u pripremi opšteg haosa s mirisom neuspjelog pokušaja državnog udara “Pada Vlada“.

Pada, pada, slušalo se sve do ulice, na mostu od Škurde, đe su pojedini znatiželjnici istančanog uva mislili da se radi o nekakvoj svetkovini ili svadbi kao dopunskoj djelatnosti kompanije kojoj je stalo da što više zaradi i tako doprinese bržem razvoju grada. A u sali dio rukovodstva i onih bliskih njima kao u konobi, raspojasani u meraku  da se podigne radni elan koji uliva sadržaj iz pjata i čaša koje ni za tren nijesu smjele biti prazne.

Ko pjeva, zlo ne misli, odavno je rečeno. A uz pjesmu ide i ukusno čerečenje koje se ne može zamisliti bez dobre kapljice. Česta praksa u ovom objektu pokazala je da se tako najbolje podiže nivo društvene svijesti nakon kojega će da uslijedi nivo odgovornosti i neminovno rezultati kojim se ponosi kompanija, grad i vaskolika Crna Gora.

“Pada Vlada“, pada, pada. Ako, ako, neka pada. Pa što? Svako svoju pjesmu ima. Ova je opredijeljena za ove koji vole ovakvu milozvučnost. Drugi su za one ravnogorske, šajkačanke. Treći ćute da se pojem ne otkriju. Četvrtih, kao da nema više.

“Pada Vlada“ u AD Luci Kotor ustalasala je javnost. Je li pala za Boga miloga više, pitao se deseterac koji je šetao prije dvadesetak dana Kotorom?

Ma kakvi, čuje se s druge strane ulice! To je neka nova floskula DPS-a. Oće valjda da izgleda da je tako, pa da nas sačekaju iza ćoška. Bolje ćuti, reče brzi korak i uskoči u virtuelni podzemni prolaz od Lučke kaptanije, napravljen da se ublaži saobraćajni kolaps prilikom dolaska kruzera u kotorsku luku.

Uspravan, prkosno gledajući ka jarbolu na vrh zgrade parkovskog staklenika korača vlasnik članske karte vladajuće vlasti. Kako vladajuće vlasti, reče visoko dežurno uvo. Valjda vladajuća koalicija?

Ma kakvi, reče prkosnik. Pa zar ne znaš jado da je vladajuća vlast jedno, vlast koju niko ništa ne pita drugo, a koalicioni cirkus rialiti šou, veliku brat, farma i parovi.

Kao medij koji poštuje pravila i etički kodeks, sjedosmo da napišemo pismo Odboru direktora, kako bi saznali o čemu se radi   i u duhu tradicije struke obavijestili javnost. U po rečenice zaustavi nas bolna istina. Što pišete kad oni ne odgovaraju?! Zastadosmo. Sad već u nedoumici da li da pišemo i pitamo jesu li se to u Luci proširili, mislimo na djelatnost ili je stvarno interno veselje sa prepoznatljivim šlagerima, onako za dušu u sred radnog vremena, odlučismo se ipak da čekamo. Koga? Nikoga, reče nam glas daleko iza. Izbori će izabrati.

“Ne može nam niko ništa, jači smo od državeee“. Opet greška. Oprostite. Od sudbine, čuje se poslije pada vlade iz staklenika u polu podrumu.

Slavko Mandić

11 KOMENTARI

 1. U tekstu stoji “….pojedini znatiželjnici istančanog uva…” . Oćete da kažete doušnici što platu na uvo zarađuju, zar ne? Pa pravo na Peluzicu da se podnese izvjestaj, ko će prije.

  • NIje bitno što se ije i pije u sred radnog vremena i naravno koja se muzika sluša u Luci Kotor AD nego ko je špijun.Doušnik iili doušnica, da budem rodno ravnopravna je zanimanje mnogih sa i bez plate.
   Ovom prilikom čuli ste se do Škurde i nazad, nijesu vam trebali doušnici. Važno je da ste imali doguz……ičare sa izvanrednim apetitom kako za hranu i piće tako i za još jače plate.Dok vaš brod plovi , plovi a zvona zvone …..

   • Naravno da je važno reći ko jede i pije na račun svih nas, a kad treba iz svog špaga da plate kafu ispred Dojmija onda brže bolje bježe od stola. Toliko o tome šta mislim o njima Lučkim veseljacima. A o špijunima, da ne pričam….

 2. Gospodina koji je gostovao u nedjelju na Skala Radio pitati za misljenje.
  Moguce je da ovi u Luci AD slave uz jasnu poruku: “Ne može nam niko ništa, jači smo od države”.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]