Nećemo tolerisati pokušaj zastrašivanja novinarke Komnenić

3
Tuzilaz Grujo Radonjić i advokat Mugoša (foto Pobjeda)
Piše Draško Đuranović

Grujo Radonjić, nekadašnji državni tužilac kojem se u Kotoru sudi za zelenašenje, zaustavio je u hodniku Osnovnog suda novinarku Pobjede Ivanu Komnenić i uputio joj prijekor što izvještava sa suđenja, iako su od toga ,,odustali i Vijesti i Dan“. Pri tom je još lakonski dobacio da direktor Pobjede ,,dobro zna o čemu se radi“.

Možda je Radonjić bio pod stresom zbog ročišta, moguće da je želio da pošalje neku skrivenu poruku. To, međutim, ne može biti opravdanje niti umanjuje težinu njegovog gesta. Uličarski upućujući riječi kritike novinarki na radnom zadatku, insinuirajući da Pobjeda ima neke prikrivene motive, Radonjić je u stvari pokušao da zaprijeti dopisnici našeg lista – koja profesionalno izvještava sa suđenja – da se više ne bavi tim poslom.

Tu vrstu pritiska i zastrašivanja, bilo od optuženih, bilo od svjedoka ili neke treće ,,zainteresovane“ strane, nećemo tolerisati. Novinarka Ivana Komnenić skoro dvije decenije profesionalno izvještava o svim dešavanjima iz Kotora. I nastaviće da radi, u skladu sa etikom profesije.

Zato je važno da i Radonjić, ali i svi drugi prihvate realnost: nećemo prestati da informišemo, u skladu sa uređivačkom koncepcijom koje baštini standarde profesionalnog novinarstva i u interesu javnosti.

Dobacivanje Gruja Radonjića ocjenjujemo kao pokušaj ometanja novinarke Pobjede da obavlja svoj posao i takvo ponašanje zaslužuje reakciju nadležnih kojima, i na ovaj način, skrećemo pažnju da novinarima moraju biti obezbijeđeni uslovi za nesmetan rad.

Pobjeda ostaje otvorena za izjave, iskaze Radonjića ili bilo koje druge osobe koja smatra da treba da se oglasi, reaguje ili demantuje, ako za to ima razloga. Ostaćemo zatvoreni i imuni na pritiske, bilo sada ili ubuduće.

3 KOMENTARI

  1. Svi novinari crnogorskog pečata su meta.
    Nećemo dozvoliti budite sigurni!!!!!!
    Ni vama retrogradnim klerikalistima ni uhljeb vašim novinarima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]