Nečista krv napravila DRP, partiju radikalnih preletača

6

Piše: Slavko Mandić

Ako namjerava da se oduži onima koji su promijenili stranu nakon 30. avgusta 2020. godine, a to već nije uradila, prilika je da vlast na izmaku to učini izmjenom sistematizacije u državnim ustanovama i preduzećima. Nije neki problem. Većinu ima da ozakoni radno mjesto preletač. Kako se radi o karakternim vrijednostima, tako stečenim kadrovima obezbijediće se zahvalnost za sva solidno odrađena klevetanja, namještanja, lažiranja, podmetanja, špijanja, laganja, zavjere, izdaje i veleizdaje.  Za novousvojena radna mjesta iskustvo nije potrebno, jer je preletač karakterna osobina koja se dobija rođenjem. Radom se unapređuje i zaokružuje cjelina oblikovanja takvih pojava koje se koriste za uspješnu realizaciju programskih cjelina na kojima počiva svaka vlast. Imati dovoljnu količinu preletača na svakoj poziciji je strategija o kojoj svaka vlast posebno vodi računa. Zbog toga su bezizražajni oblici raznih apostola vanjskih i unutrašnjih poslova, pregovarača sa EU, direktora, preśednika i članova Akademije, univerzitetsklih profesora, članova savjeta i upravnih odbora zlata vrijedni. I moraju se posebno tretirati. Njegovati i ugraditi u sistem kako bi trajno mogli da figuriraju i postoje u dokumentima a ne samo u śećanju.

Pa ko su i od kakvog su materijala načinjeni preletači? Kako ih prepoznati i da li je moguće odbraniti se i trajno ih ukloniti?

Po zakonu, oni su potpuno utemeljena činjenica koja nema ni stida ni srama. Tamo su usmjereni odakle duvaju interesni vjetrovi i prilagođavaju se brzinom svjetlosti. Pokvareni su do kosti, kako to narod voli da kaže, jer preletač ne može biti pošten čovjek. A i što će danas kome poštenje, osim da ga sputava i pravi mu problem. Poštenjem se ne može do zaposljenja, stana, auta, vikendice, čak ni čamca sa motorom od 4 konjske snage, pa ni onoga na vesla samo.

Preletač se postaje tako što mu onaj koji ima veći interes ponudi više od onoga što su mu „njegovi“ dali da im šapne na uvo po nešto o njima i digne ruku kad to od njega zatraže. Oni saberu dva i dva i zakunu su novima na vjernost. Preletač traje onoliko koliko ti novi traju. Kad nestanu, preletač sleti na drugo rame i sa te pozicije vreba novu priliku.

Informacije koje preletači saopštavaju novim gazdama obično nemaju neku vrijednost od posebnog značaja. Oni više služe da pojavom pokažu slabljenje političkih protivnika kroz osipanje znamenitih članova koji su izgubili povjerenje u politiku dotadašnjih političkih poslodavaca.

Posebno je zanimljivo kad se sa pozicije vlasti dogodi prelet u ideološki tabor koji je u totalnoj suprotnosti sa onim u čije ime je preletač, poput pljevaljskog preśednika, čekao svoju novu priliku. To je primjer koji će sada tražiti reakciju onih koji su pojavu postavili na tako odgovornu poziciju. A ideološku razinu njegovog poimanja teško da neko bar iz tog uskog kruga onih koji odlučuju nije znao.
Pa o čemu se ovđe onda radi?

Jasno je sve isuviše i nije potreban nikakav komentar. Makar ne od nas koji se bavimo pravom javnosti da zna. Neka to što zna ili što će preduzeti o ovoj pojavi saopšte sve što su namjerni oni na čijim se jaslama napajao. I još se napaja pljevaljski čelnik. Da ne čekaju da otopli, ne bi li farba prijenula na crn obraz ratnog zločinca kojega nema namjeru da prekreči.

Uvažavaju činjenicu da se na političkoj sceni naše zemlje pojavio novi soj političkog virusa, zatvorenika savjesti kao modernih nepomenika, uskoro kreću promotivni sadržaji partije koja je u nastajanju. Kako saznajemo iz krugova bliskih ovoj družini, nova partija će se zvati DRP, partija radikalnih preletača Crne Gore. Akti partije se ubrzano rade a članovima će se dati suvereno pravo da odlučuju kojoj će partiji ili koalicionoj grupaciji dati podršku ako joj bude prifalilo glasova. Uradiće se i cjenovnik usluga koji će biti jedinstven za sve preletače a iz Udruženja će biti isključeni svi oni koji ga se ne budu striktno pridržavali.
Za preśednika se kandidovalo više istaknutih crnogorskih preletača. Komitet za unutarpartijske odnose nove crnogorske političke snage izabraće čelnika na śednici koja će biti održana u jednom od duhovnih hramova Srpske pravoslavne crkve a njegov izbor će biti potvrđen u Krivokapićevom apostolatu zaduženom za preletačka pitanja.

6 KOMENTARI

 1. Preletaca je vazda bilo i taj koji prelece prvo odleti od neke partije pa doleti u drugu ,
  kad su dolecali u vase partije onda niste primjecivali a sad kad odlete onda su preletaci.

 2. Zbog ovakvih suverenisti iz DPS se osipaju.
  Drugovi morate se opredijeliti.
  Nema više s jednom guzicom na 3 stolice.

 3. Bilo i biće.
  Posebno je zamiljivi ovi dojučerašnji.
  Sramotnici. Stotinu će promijeniti partija da zadrže privilegije bezšašćem stvorene.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]