Nedolaskom odbornika SDP-a moguć i formalan raskid koalicije sa SDP-om u Kotoru

19
sa današnje sjednice

Aprcović, Bukilica i Drašković

Istina nezvanično, makar privremeno, ako ne i trajno, danas je  prekinuta koalicija DPS-a i SDP-a u Opštini Kotor.

Zbog nedolaska odbornika kotorskog SDP-a na samom početku prekinuta je redovna 38. sjednica Skupštine Opštine Kotor zbog nedostatka kvoruma.

Prije početka zasijedanja bilo je jasno da se nešto kuva i da se, pored opozicionih odbornika neće pojaviti ni dosadašnji koalicioni partneri iz redova Socijademokratske partije.

Razlozi nijesu saopšteni javno, ali, kako smo saznali, odbornici ove partije nijesu došli zbog nekih nedoumica koje se nijesu na vrijeme otklonile, a odnose se prvenstveno na kotorski DPS.

Nakon konstatovanja da nema kvoruma za rad sjednice, predsjednik SO Kotor Nikola Bukilica je objavio prekid zasijedanja na neodređeno vrijeme.

Prije toga je konstatovana ostavka odbornika DPS-a Slavena Manojlovića.

Na njegovo mjesto, nakon izvještaja Opštinske izborne komisije verifikovan je mandat Borisu Kustudiću iz redova ove partije.

Predsjednika OO DPS-a Kotor i predsjednika kluba odbornika ove partije Željka Aprcovića Skala radio je pitao smo da li nedolazak odbornika SDP-a na današnju Sjednicu doživljava kao formalan raskid koalicije u Kotoru.

U ovom trenutku, kazao je Aprcović nema zvaničan stav SDP-a, s obzirom na činjenicu da nijesu danas dali nikakvo zvanično saopštenje, poslije nekih sastanaka koje su juče odradili na nivou  Opšinskog odbora i odborničkog kluba.

Logično je bilo očekivati da dođu  zbog onoga o čemu smo danas trebali da raspravljamo, kao što je izvještaj o radu gradonačelnika za prošlu godinu.

O tome je trebalo  da razgovamo iz prostog razloga što su u dobroj mjeri učestvovali i u radu prošle godine i u koncipiranju samog izvještaja koji je na današnjem dnevnom redu, rekao je Aprcović.

On je naglasio da na Kolegijumu kotorskog parlamenta nije bilo riječi o nedolasku određenog broja odbornika na Skupštinu, a na dnevnom redu su izuzetno značajne tačke o kojima je trebalo da se raspravlja.

U prvom redu  to je  Nacrt odluke o utvrđivanju lokacije za žičaru do San Đovanija.

Na našu konstataciju da na sjednicu nije došlo ni 14 odbornika opozicije koji su podnijeli inicijativu za smjenu predsjednika Opštine Kotor i koji su imali priliku da, neusvajanjem izvještaja o radu predsjednika tu  inicijativu i realizuju, Aprcoviće je potvrdio da je bila prilika i da je očekivao da oni budu prisutni.

Na pitanje da li nedolazak odbornika SDP-a i opozicionih odbornika u ovom trenutku korespondira, Aprcović je kazao da u ovom trenutku ne može da komentariše na taj način jer nema zvanični stav koalicionih partnera, a kada ga bude imao, odrediće se prema njemu.

Predsjednika SO Kotor Nikolu Bukulicu, člana SDP-a pitali smo da li nenajavljen nedolazak odbornika iz redova njegove partije znači i formalni raskid koalicije u Kotoru.

Bukilica je odgovorio da se ne radi ni o kakvom raskidu postojeće koalicije.

Riječ je, po njegovom mišljenju o nekim nerazjašnjenim pitanjima između koalicionih partija, posebno DPS-a i SDP-a.

On se nada, kako je kazao da će se ta pitanja u ovih nekoliko dana razjasniti. Smatra da ta pitanja nijesu problematična i da su svi za njihovo rješenje.

Radi se o krupnim razvojnim projektima kao što su Luka Kotor, žičara, sportska hala, bedemi, prostorni plan, i td. Bukilica vjeruje da će dosadašnji koalicioni partneri uspjeti da riješe sve sporove koji su nastali.

On se nada da će predsjednici Opštinskih odbora uskoro sjesti za sto i napraviti dogovor, kako bi se stvorili uslovi za održavanje ove, prije zakazane 39. sjednice na  kojoj se, na inicijativu opozicije raspravlja o pitanju razrješenja, odnosno povjerenja predsjednika opštine Kotor.

Na pitanja Skala radija da li se može zakazati sjednica Skupštine o razrješenju predsjednika Opštine, a da se prije toga ne završi sjednica na kojoj predsjednik opštine treba da da svoj izvještaj o radu, Bukilica smatra da može, ali da to ne bi bilo dobro.

Odbornik Liberalne partije Vido Drašković je govorio o odnosu odbornika prema građanima koji su im dali povjerenje da ih zastupaju u parlamentu.

Današnji nedolazak odbornika, kaže Drašković pokazuje da pojedine partije građane koriste samo za izbore da im daju glas, a nakon toga sa njima prekidaju komunikaciju.

Drašković je eksplicitan da Liberali nakon izbora ne trče u centre moći da bi od njih dobili uputstva.

Današnjoj sjednici prisustvovalo je 14 odbornika, a odsutnih  je  bilo 19.

ko je došao, a ko nije
predsjedavajuća trpeza

19 KOMENTARI

  1. Vido ne može potrčat sve i da hoće. Od njegove partije na državnom nivou nema centra moći. Jedino da trči DPS-u u zagrljaj

  2. Dosta sam i ja zla nanijela gradu. Vrijeme je da idem u penziju. Lajala sam u korist i za intres vlasti. A sto cu mila … nece mi bit lako. Savjest, koje nemam, ce da mi proradi.

  3. Čuste li Vi kako su 4 člana DPS -a odbili da budu odbornici i to Vesna Momčilović, Nikola Kondanari,Mirko Vičević, Špiro Čučković, Pa je postavljan Boris Kustudić. Čudno zar ne?. Toliko o složnosti DPS-a u Kotoru.

  4. Жа’ ми Вида… Просто изазива сажаљење кад му видиш име на овом скрин шоту. Боде очи на овој листи међу “бојкоташима” као “бијела врана”. Чак му се ни партијски колега Пасиновић није придружио да брани што се одбранити не може.

  5. e za ovo gospoda iz sdp-a trebaju da budu kaznjena od strane gradjana…
    pazite slucajnosti: njihov kada Ruzica I. dok je bila na celu Zavoda za zastitu spomenika branila je gradnju zicare(iz nebuloznih razloga) – i zbog toga se i cekalo 7 godina, danas SDP ne dolazi na sjednicu kad treba usvojiti plan izgradnje zicare, dakle oni su protiv zicare, dakle vrse politikantsku opstrukciju. Hvala na paznji!

  6. Vido Drašković je kako veli “dobro iskoristio građane samo za izbore da im daju glas a nakon toga sa njima prekidaju komunikaciju”. Fuj.

  7. …ultima od ultime-pa će se /sa/znati-kako je ona “investicija-treća sreća”- sanacija tunela “VRMAC”-poskočila od potpisanog ugovora sa preo 6(šest) meleona eurića-a,po konačnom obračunu-“potla sanacije osobenije špagova”-poskočila i oborila “državni rekord” na preo 12(dvanaest)melona eurića-moj galebe…? Jest bora mi-od čega su se negda ljudi stiđeli i bježali od sramote-ovi današnji “tost ljudi”-se ponose-ka noćne dame po obavljenom poslu -“kojem nema mane..”-ka ovijema “tost svake fele-race,vjere,jezika..i bliznica?! A za obraze-niko i ne aje…?

  8. …A V A N T I ! Na kotorski način…”DE NIHILO NIHIL”!-OD NIČEGA NASTAJE NIŠTA! Moj galebe….znamo se znamo poodavno! Zar ne?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]