Nedostatak ugostiteljskih kadrova na kotorskom Birou rada

2
nedostaju ugostiteljski kadrovi

Violeta Petrović

Violeta Petrović

Na evidenciji kotorskog Biroa rada u ovom trenutku je 719 nezaposlenih lica, što predstavlja veliko smanjenje u odnosu na prethodni kvartal.

Smanjenje broja nezaposlenih se uglavnom odnosi na sezonsko zapošljavanje, saopštava za Skala radio Violeta Petrović, savjetnica za zapošljavanje.

U ovom periodu u kotorskom birou rada aktivnosti su usmjerene na što bržem i kvalitetnijem posredovanju u odgovarajućim potrebama za turističku sezonu i na realaciji poslodavci-nezaposlena lica.

Kao i do sada, prisutan je deficit ugostiteljskih kadrova, uglavnom nedostaju zanimalja kuvara, konobara, pica majstora, roštildžija i sličnih zanimanja.

Prijedlog novog zakona o strancima je takođe po riječima Petrovićeve izmijenio uobičajenu proceduru zapošljavanja stranih lica.

Ovih dana očekuju se izmjene zakona koje podrazumijevaju njegovo odlaganje do kraja turističke sezone.

“Ostale aktivnosti u Zavodu za zapošljavanje su pojačane u svim segmentima i uglavnom se odnose na posredovanje pri zapošljavanju i pri sezonskom zapošljavanju, a pri kraju su i kursevi i obuke usmjerene za brže zapošljavanje. I u tom segmentu se očekuje aktiviranje nezaposlenih sa kotorskog Biroa rada”, zaključila je Petrovićeva.

2 KOMENTARI

  1. Da nas stare zaposle bilo bi ljese i bolje. Konobari se vuku ka prebijene macke i ne znaju stranske jezike, ka da mole Boga da sto manje turista udje u kafic da nemaju posla. To ti je usluga crnogoprskoga turizma, Cekas po ure da pridje stolu a ondar su i neljubazni i gledaju da osklape ili da dobiju baksis !!! Kako god uzmes nesto nevalja u drzavu Dansku !!!

  2. No no cu im ja doc rabotat kao sezonska rabotnica !!! Lijeni smo samo tako a ka se zaposlimo placa ne more bit no preko 500 eura. Bruk i sramota nase mladosti lijene. Da sede po kafice znaju a da rabotaju JOK !!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].