Nema kvoruma, a na dnevnom redu SO ni pitanja bezbijednosti Kotorana

4
SO Kotor-nema kvoruma

Dio odbornika kotorske Skupštine opštine uzalud je dolazio na današnju sjednicu.

Nije bilo kvoruma, što će reći da je veći dio predstavnika naroda imao druge obaveze.

Bez obzira što je na dnevnom redu bio prijedlog Odluke o završnom računu Budžeta Opštine Kotor za 2015. godinu, prijedlog Odluke o donošenju studije javnog gradskog i prigradskog transporta na teritoriji grada Kotora, prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Plana postavljanja privremenih objekata, i brojna druga pitanja koja su od značaja za funkcionisanje Opštine, odbornicu su imali preča posla.

Nije im bio interesantan ni prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za realizaciju Pilot projekta uspostavljanja lokalnog morskog  javnog prevoza solarnim brodovima kao doprinos unapređenju turističke ponude u Boki Kotorskoj.

Možda zbog toga što smo viđeli kako funkcioniše solarna javna rasvjeta koja više ne radi nego što osvjetljava putnu infrastukturu uz koju je postavljena.

Naravno, nema ništa od prijedloga da se uspostavi lokalni saobraćaj morskim putem pa, kako reče jedan od prisutnih odbornika ovaj solarni brodski prevoz će profunkcionisati na kukovo ljeto.

Interesantno je da je na dnevnom redu u drugom dijelu juna informacija o radu i finansijskom poslovanju “Don Brankovi dani muzike“ i “Kotor Apssa“, koji funkcionišu u okviru KotorArta za prošlu godinu, a kako stvari stoje neće biti raspravljani prije početka ove kulturne manifestacije.

Interesantno je da na dnevnom redu nije pitanje bezbijednosti u Kotoru o čemu danima bruji vaskolika Crna Gora. Ni jednog jedinog slova. Kao da se to kod nas ne događa. To je jedan od razloga što su kriminalne grupe nesmetano djelovale godinama unazad jer odbornici nijesu jasno ustali da traže od države da reaguje i obezbijede sigurnost građana Kotora kroz  institucija sistema koje se bave ovom problematikom, jer Kotor nije suvereni grad nego je UNESCO-v grad u sastavu države Crne Gore.

Da podsjetimo, u Kotoru su, pored pripadnika iz redovnog sastava kotorske policije pripadnici Specijalnih antiterostičkih jedinica i Specijalne policije. O tome kotorska Skupština dnevnim redom nije predvidjela ni jednu tačku. A morala je biti prva, jer to, na žalost po važnosti teme zaslužuje.

Nastavak zasijedanja 41. sjednice SO Kotor zakazan je za 21. jun.

4 KOMENTARI

  1. Nijesam slusala zasto nema kvoruma ? ko to nije dosao ? aoooo da nijesu ljudi od visibabe pardon sdp a ? a ??

  2. Svaku vam riječ Skala radio ja potpisujem. Istinu kažete i zato vam vjeruje ovaj narod. Barem neko.Čestitam vam !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]