Nema nastavka sjednice kotorske skupštine, a kad će ne znamo

1
Nikola Bukilica za predsjedavajućim stolom

Nakon završenog glasanja o povjerenju predsjedniku opštine Kotor Aleksandru Stjepčeviću, kojim je konstatovano da prijedlog 14 opozicionih odbornika nije dobio potrebnu većinu, zbog nedostatka kvoruma prekinuta je naredna 38. sjednica na kojoj je, pored izvještaja o radu predsjednika opštine, bilo i donošenje važnih odluka za svakodnevno funkcionisanje života u Kotoru.

Svakako jedna od najvažnijih tačaka je Nacrt Odluke o javnoj raspravi kako bi konačno krenula sa mrtve tačke kapitalna investicija, izgradnja žičare od Tabačine do San Đovanija.

Predsjednik SO Kotor Nikola Bukilica je najavio kolegijum predsjednika za prošli poneđeljak, kako bi se dogovorio nastavak.

Pozvali smo Bukilicu koji nam je kazao da kolegijuma nije bilo.

Za ovaj sastanak nije bilo interesovanja od predstavnika Klubova odbornika, pa je postgnut dogovor da šefovi Klubova odbornika obavijeste predsjednika Skupštine o slobodnim terminima, kako bi on mogao da zakaže nastavak sasijedanja sjednice SO Kotor.

Opozicija je jasna u stavu da neće držati kvorum vladajućoj koaliciji.

Oni će biti prisutni sjednicama samo ako bude vladajuća većina i učestvovati aktivno u donošenju svih odluka važnih za kotorsku opštinu.

Bukilica vjeruje da će već u toku sljedeće sedmice imati datum nastavka zasijedanja SO Kotor i da će na njemu učestvovati i vladajuća koalicija i opozicija.

Pitanje oko koga se ne mogu dogovoriti, po njemu i nije tako važno.

Radi se o izvještaju predsjednika opštine Aleksandra Stjepčevića.

Bukilica kaže da je izvještaj prošao onda kada nije prošla inicijativa o smjeni predsjednika, da izvještaj sadrži sve segmente funkcionisanja lokalne uprave koju čine koalicioni partneri i da se ta tačka može odložiti za neko drugo vrijeme.

On je kategoričan da će biti prisutan na svim sjednicama na kojima se raspravlja o interesima za grad, jer je to njegova obaveza i prosto ljudska potreba.

Bukilica je kazao da je danas 40. sjednica kolegijuma predsjednika opštine na kojoj učestvuju i predstavnici koalicione vlasti, to znači da vlast funkcioniše.

A da li je baš tako? Ipak se čini da sve funkcioniše, a da ustvari ništa ne funkcioniše.

Za sada bi takav zaključak jedino mogao da se izvede, jer ako Skupština ne zasijeda i ne donosi odluke, one ne mogu ni da se sprovode.

A to opet znači da, ako se odbornici ne dozovu pameti i lični interes ne stave ispred interesa Kotora, ne možemo se nadati dobrome.

Bilo bi pošteno da se koaliciona vlast zahvali građanima na povjerenju i da se raspišu novi izbori.

Za to je, sve je izvjesnije odavno sazrelo vrijeme.

1 KOMENTAR

  1. Da li ce sada na red doci povjerenje gospodinu Bikilici ? Da li ce se glasati za njego povjerenje kao sto je za godpodina gradonacelnika ???

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].