Nema razvoja Kotora kada su partijski iznad interesa grada

6
Kotor

Aleksandar Stjepčević

Aleksandar Stjepčević

Partijski interesi i politikanstvo u Kotoru zaustavljaju razvoj grada.

Posljednji primjer je bojkot dijela odbornika i nedolazak na sjednicu Skupštine opštine na kojoj je trebalo da donesu odluku o Prijedlogu Nacrta za lokaciju polazne stanice žičare Kotor -San Đovani.

Kotorani nestrpljivo čekaju početak ove kapitalne investicije koja bi dala poseban impuls snažnijem turističkom razvoju UNESCO-og grada i njegovoj opštinskoj kasi.

S reda odbornici pozicije i opozicije sa govornice poručuju građanima da se istinski bore za dobro Kotora, optužujući jedni druge.

Kada na dnevni red dospijeva ovakva odluka, onda ih nema iz političkih razloga, utuka, sujeta i prepucavanja.

Pravi dokaz koliko je onima koji su glas naroda u najvišem organu vlasti stalo do naroda i grada.

Gradonačelnika Kotora Aleksandra Stjepčevića danas smo pitali  koliko se ovakvim postupcima zaustavlja razvoj, usložnjavaju  i poskupljuju važni investicioni projekti, poput žičare.

Svaki dan je bitan za donošenje mnogih odluka, pa i ove koja je po mišljeneju Stjepčevića možda i najvažnija.

On vjeruje da će se što prije doći do njihovog usvajanja, jer svaki dan dodatno komplikuje i ovako nezavidnu situaciju u kojoj se nalazimo pominjući ekonomsku krizu kod nas i u okruženju.

“Razvoj grada ne smijemo kočiti već svi zajednio treba da nastojimo da Kotor ide naprijed. Odluku o gradnji početnje stanice za žičaru treba proglasiti od opšteg interesa”, podsjetio je kotorski gradonačelnik.

Polazna stanica je planirana u dijelu Tabačine, kanjonom rijeke Škurde, preko sela Špiljari do tvrđave San Đovani.

Ljubav prema gradu se, smatra Stjepčević, pokazuje radom i doprinosom svakog u svom poslu.

Svi oni koji u kotorskoj opštinskoj Skupštini predstavljaju građane moraju biti  odgovorni.

On je mišljenja da će to i biti i zdušno u ovom slučaju podržati odbornici neovisno da li su opozicija ili pozicija.

6 KOMENTARI

 1. dosta više preseravanja i vlasti i opozicije,ako ima tu ikakve razlike,umišljeni političari i dokoličari mrš!!!!!!!!!!!

 2. Moja puna podrška , ako nešto znači, gospodinu dr Aleksandru Stjepčeviću, predsjedniku Opštine, u naporu koji ulaže za napredak Kotora. Usudio bih se reći da o ovakvim pitanjima ne bi trebalo da bude opozicije, jer, u konkretnom slučaju, nije u pitanju opšta politika već ekonomija, još jedan vid prihoda i zapošljavanja. No, problem je što se Kotor ne pita o kapitalnim investicijama, izgradnji hotela, naprimjer, ako bude mjesta za njih, ali i ostale turističke infra i supra strukture. Isuviše je dugo Kotor na „ listi čekanja„. I oni koji traže posao. Mirno more – pomorci!

 3. Vec 20 godina u našem gradu vrši se negativna selekcija na svim nivoima vlasti i uprave. Postali smo palanka.

 4. Ostavite se praznih prica,kao do sada.Glavni problem grada je zaobilaznica.
  Svake godine ista prica,a jedan detalj niste uradili za svoj grad.
  Lako cemo mi za zicaru,nego rijesite problem saobracaja,koji blokira sve zivotne funkcije.volite svoj grad,onoliko koliko su vam puni zepovi,bili u opoziciji ili poziciji,nam je potpuno svejedno,samo dokazite lojalnost svome gradu.

  • e moj komso kreni pjeske po Kotoru,kako daj ti meni kazi dosoja do para kupio djipa zenu napumpao ali sa botoksom,silikonima i sto sada da ne djirajem autom po nasem lijepom gradu,e to nemoze.mora se to vidjet,eto zato su guzve napravite reviziju vozackih dozvola pa cete vidjet koliko nepismenih u saobracaju ima.problem je u nama ne u zaobilaznici i pricama za malu djecu.
   nadam se da neces pograsno svatit moj nastavak tvoje price.

 5. Predsjedniče, nije ova rabota za tebe.Bogami si se loše pokazao, ne ide a nemaš ni skim.
  Loše projekcije, nikakav učinak, opšta sprdnja na Skupštini.Katastrofa vjeruj!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]