Nema zaraženih štićenika u Domu u Bijeloj

0
Dječiji dom u Bijeloj

U drugom talasu koronavirusa nije bilo zaraženih štićenika u Javnoj ustanovi Dječiji dom “Mladost” u Bijeloj, kazao je rukovodilac službe vaspitnih potreba štićenika Doma Drago Samardžić.

Kazao je da je pandemija djeci otežala život, a da su saradnici zapostavili svoje porodice kako bi sačuvali zdravlje štićenika, međutim, trud se isplatio.

“U proteklih devet mjeseci naši štićenici su naučili da žive po preporukama struke.  Za sve aktivnosti konsultujemo epidemiološku službu i Institut za javno zdravlje. Rezultat teškog i napornog rada je to da tokom drugog talasa virusa korona nemamo zaraženih štićenika”, kazao je on za TVCG.

Ipak, pandemija je mladima u Domu umnogome otežala život.

“Zabranjene su posjete, ne mogu da idu na treninge, manje se druže sa vršnjacima. Kada je riječ o školi, imaju aktivnosti kao mnogi njihovi vršnjaci. Predškolci idu u vrtić, učenici do šestog razreda idu u školu, ostali prate nastavu onlajn”, kazao je Samardžić.

Napomenuo je da su svi saradnici zapostavili svoje porodice kako bi sačuvali zdravlje štićenika Doma.

“Kada je riječ o zaštitnoj opremi, moram reći da je kupujemo. Imali smo takođe i donacije pojedinaca i organizacija”, kaže on.

Samardžić kaže da prijatelji Doma već prigodnim poklonima žele da uljepšaju praznike djeci. Ipak, neće biti druženja sa djecom i posjeta, kao što je to bio običaj tokom prethodnih godina, kako bi se sačuvalo zdravlje.

U svim organizacionim jedinicama Doma u Bijeloj trenutno je smješteno 93 štićenika, dok usluge Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju koristi osmoro djece sa teritorije Herceg Novog.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]