Neophodno često čišćenje bujičnih kanala

2
bujični kanal

Zoran Mrdak

Zoran Mrdak

Usljed kiša i vjetrova, kao i loše propustljivosti kišne kanalizacije, često dolazi do plavljenja i začepljenja bujičnih kanala, posebno na području Risna, Dobrote, ali i u blizini Osnovne škole u Škaljarima.

Ovo su svakako problemi za kotorsko Javno komunalno preduzeće, jer je veliki broj bujičnih kanala u našoj opštini, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor Komunalnog.

Komunalci su svakodnevno na terenu i intenzivo rade na poslovima koji su ugovorom vezani za Morsko dobro i po nalogu Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Nevrijeme ovih dana dodatno otežava posao, vjetrovi izvaljuju kontejnere, a zbog obilnih kiša i velike količine lišća, kao i svega što bujuice nose sa sobom mnogi kanali su vrlo često zapušeni.

Veliki problemi su u risanskim slivovima, zatim od naselja Rakite prema bolnici, i u Dobroti gdje su česti nanosi mulja.

Sve ovo zahtijeva veliko angažovanje ne samo ljudstva već i sredstava i mehanizacije.

Kanal pored područnog odjeljanja Osnovne škole u Škaljarima je poremećen naknadnom gradnjom obližnjih objekata, ali ga komunalci često čiste, kazao je Mrdak.

Javno komunalno preduzeće priprema sveobuhvatni Program rada za 2013. godinu, sa akcentom na iznalaženje mogućnosti za sopstvene  prihode, prije svega radom kamenoloma u Nalježićima, kako bi agilnije obavljalo svoje dužnosti, zaključio je Mrdak.

2 KOMENTARI

  1. Nije se za čuditi. Tako je naopako išla urbanizacija, siromašne opštine, u zadnjih 30 godina, da nam sada ovako izgleda sve ovo što se vidi na slikama. Tuga i nevolja. Kad pogledamo druge gradove, slika je jako razičita, Bar zaobilaznice , Budva, odgorica. Kotor je ostao u tami. Isto tako i Herceg Novi. Kako to ???. Pa jeli kadar koji je upravljao gradom kriv, ili politicki status grada u republici. Tu je razlog ovakvog stanja grada , infrastrukture, urbanizacije saobracajnica i nivo ambijenta u kojem zivimo. Slcniji postajemo nekim predgradjima Karacija i Aleksandrije. Nije samo Riva za putnicke brodove, pjace i crkve, Kotor.

  2. E bas mi je zao sto ovo niste predvidjeli gospodine Mrdak.
    Ovo se desava “prvi” put…a i vama je ovo “prvi” put da ste u obimu vasih nadleznosti odgovorni za ciscenje kanala koji neodgovorni ljudi redovno zacepljuju ne razmisljajuci sto posle…hehehehe.
    Tugo moja predji na drugoga…uzalud se nadah………!!!
    Gradjevinari bacaju sut u kanale kako razumijem iz clanka, ali nasi komunalci ne mogu to da isprate, jer su zauzeti problemom parkingom koji je u nadleznosti policije…hehehe
    Zbogom pameti Adio Mare…niko ne odgovara nikome i za nista…a svi su u istoj prici neodgovornosti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].