Neophodno je što prije turističke autobuse uvesti u red

0

 

Skala radio je govorio i pisao više puta o problemima sa turističkim autobusima koji se zaustave na više lokacija kako bi izbjegli plaćanje naknada za parkiranje. Na očigled svih, najčešći su kod Kulturnog centra Kotor. Tu se zaustavi po nekoliko autobusa istovremeno da ukrca turiste koji su bili u obilasku grada. Traje to dosta dugo, jer se turisti ponašaju neobavezno i usporeno dolaze na dogovoreno odredište. A prisustvo autobusa znači zakrčenje saobraćaja i gužve koje parališu prolaz jedinom kotorskom saobraćajnicom. Tada je zakrčen prolaz i za pješake jer se od turista koji su zauzeli trotoar ne može ni naprijed ni nazad.

O tom problemu je govorila i potpredsjednica opštine Sonja Seferović, koja je, gustujući u emisiji Skalin parapet upoznala javnost sa naporima koje lokalna uprava čini kako bi se prevazišli ovi problemi. To je prvenstveno definisano u nacrtu Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Kotor koja bi trebala da se usvoji, nakon sagledavanja primjedbi, sugestija i prijedloga građana na nedavno održanoj javnoj raspravi.

Ono što je zanimljivo je kako na ovim lokacijama gdje dolaze autobusi i prave ovakvu gužvu, zajedno sa turistima, ne izađe i Komunalna policija ili Komunalna inspekcija, one službe kojima je to u nadležnosti (ako jeste) i pokušaju da ubrzaju protok saobraćaja i oslobode trotoar i saobraćajnicu? A nalaze se nekoliko desetina metara udaljeni od slike koju opisujemo, na gradskoj rivi odakle se završetak pijace vidi golim okom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]