Neprimjereno zakazivanje sjednice SO Herceg Novi na katolički Badnji dan

15

“Ne ulazeći u ideološku i političku platformu nositelja vlasti u Herceg Novom, već, isključivo pozivajući se na Zakon o svetkovanju vjerskih praznika, smatramo neprimjerenim zakazivanje sjednice Skupštine Općine za 24. 12., Badnji dan pripadnika katoličke vjeroispovijedi.

Vlast u Herceg Novom, gradu, koji stoljećima njeguje suživot i vjersku i međuetničku toleranciju, rodnom mjestu i Leopolda Mandića poštovanog među svim konfesijama, ne smije zaboravljati tradiciju svojih susjeda i sugrađana.

Hrvatska građanska inicijativa smatra da svi relevantni subjekti moraju voditi računa o multireligijskom i multietničkom skladu, te da svoje planirane aktivnosti realiziraju u terminima koji neće vrijeđati vjerske ili nacionalne osjećaje bilo koje zajednice u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju HGI dostavljenom Skala radiju.

15 KOMENTARI

 1. Bravo, pametni pastvane , predji u ateiste, dodji na bazen, bit ce Ti bolje.
  Nemo kod stavrofora odit, dodji na
  Vranac!✍

 2. A da čujete ovaj novi biser iz Centra za kulturu.Naredila Kuma da se pismeno izjasne zaposleni koji Božić slave.Ko slavi Katolički morat ce da radi za Pravoslavni i ako se generalno ne radi .Baš se pitam što ona slavi udata je za Katolika.Jadna Kuma stvarno je za žaljenje.

  • Ona je pesto kupljevinarka, od onijeh,
   kako vjetar puga, tako i ona na magove
   rabota. Treba je jedno 30 god. na biro rada smjestiti….

 3. O kojoj vi to multietničkom skladu govorite u Herceg-Novom-Trebinje na moru ?
  U Herceg Novi su na vlasti većina velikosrpski nacionalisti sa tradicionalnom mržnjom prema Zapadu zapadnim narodima ali ne i prema zapadnom novcu, mržnji prema Crnogorcima i drugim nesrpskim skupinama.
  Zadnja dešavanja, postavljanja tabli na ćiriličnom pismu i na engleskom jeziku najbolje govori o tom multietničkom i međunacionalnoj toleranciji.Teško da če tamo doći do promjene na vlasti jer mentalitet koji su donjele sa sobom rasejena lica-izbjeglice su od mediteranskog i bokeškog grada i mentaliteta napravili kontinentalni mentalitet kao da smo u Trebinje ili Srbinje bivša Foča.
  Mjenjanje tabli ,imena gradova ,ulica ,i mentaliteta je svojstveno mentalitetu koji je došao u Herceg Novom.
  U Kotoru je druga priča,ova privremena nenarodna vlast će ubrzo da padne kao i table postavljene sa natpisima prvo na čiriličkim pa na latiničkim pismom i Kotor će da prodiše opet punim plućima,jer sadašnju vlast čine ljudi koji su glasali protiv države Crne Gore a i protiv su Evrope i Zapada ali ne i protiv zapadnog novca i protiv turista sa zapada koji im ostavljaju zapadni novac.
  Napomenuo bih da i oni prije nisu bili cvjećka ali ova trenutna vlast je bruka i sramota grada Kotora,ovo Kotor ne sazlužuje.

  • ..na umoru..a ko bjeste tamo vi..? A,kako ste danas?..A,znamo đeste bili juče? ..A,znamo đe će te šutra!!!.A,e..đe vam i prci!!!…A da no-čoče..iz tuđe okupatorske virite li virite-dragi vi..!!!..”Trebinje na umoru”-a vaši sahranjeni obrazi-pod Trebinjem..OSTAŠE VAM-na ZGARIŠTMA-koja ste vi palili-raspalili na Konavle i Dubrovnik-u “Sveto ratu za mir..u spašavanju srpstva i kosova”1988-1999.godine..! Kasno ste se šetili-vaša potonja pamet MAGARICAMA POD REP…!!!
   Ljepe pozdrave vi šiljemo..iz “Parka Hotela Slavija i KUĆE CVIJEĆA-vaše ikebane-JUGOOCEANIJE”..! E bo,neka ve neka-de ,i dobro vi činjelo vašim potomcima..ovako kako čini Kotoru…mencovani “PARK”…ruku i obraza vaših -djelo…!!!

  • “U Herceg Novi su na vlasti većina velikosrpski nacionalisti sa tradicionalnom mržnjom prema Zapadu zapadnim narodima ali ne i prema zapadnom novcu, mržnji prema Crnogorcima i drugim nesrpskim skupinama.”
   ———————————————-

   Kako ovaj pametnik, Cattaro, (nije više “Kotoranin”) prosipa “mudrost” po portalu! Sve zna, u sve se razumije. Kao Marica u kriv kufer… Zna on koliko koji Novljanin mrzi Crnu Goru… Zna on koliko su Novljani zadojeni “tradicionalnom mržnjom prema Zapadu zapadnim narodima ali ne i prema zapadnim $$”!
   Uh, budaletina, kad bi zaćutala možda bi neko pomislio da je malko pametan.
   A kad sam ne bi tako psihopatološki izražavao mržnju prema Srbima, uvjeren sam da bi mu život bio srećniji i lagodniji.
   On olako poseže za floskulom – da svako onaj ko je protivnik ovog režima – ne voli Crnu Goru!

   • …jer “MJERI svojijem metrom”..kolko on “vo l i” ove sa brda gore..ŠLJEGLI na svoje Dukljansko-Crnogorsko more..!!!

   • Vekjo stronco koji se kriješ iza “Novljani mrze Zapad”
    Da imaš imalo Ćervela ali nemaš zato te i zovu Testa senca Ćervelo ukapirao bi ali nemaš sa čime, da nisam napisao za prave Novljane već za one i onu politiku i onu grupaciju koju ti podržavaš a koja je nažalost večina u Novi danas, koju ti vekjo stronco ili testa senca ćervelo kako ti više odgovara a jedno i drugo te najbolje opisuje, podržavaš.
    Osim vrijeđanja ne preostaje ti ništa drugo, grande vekjo stronco, perke obitavaš senca ćervela i senca argumenti.
    A na ovo ništa drugo ću dodati NEĆETE JOŠ DUGO
    u Kotoru gradu biti na vlasti
    Vi-trenutna vlast, ste najveća bruka i sramota grada Kotora u novije doba ,lajte i vređajte još malo do prijevremenih izbora lajte lajte nećete više imati priliku, bastardi šotokucini ,kornuti, stronci kome un stronco e kornuto, potpisan sa “Novljani mrze Zapad”.

    • …pojdi bio veseo do “Parka hotela Slavia”..slikaj se na vaše “GOMILE USPJEHA” -u potonjije trideset ljeta i januara..koje ste pozobali vi obadala goveda i magaraci..u “spašavanju srpstva i kosova-na Konavle i Dubrovnik…i dalje đe su vaše krvave brigade doirale predbođene kasapinima sa Dedinja i Banskije dvori Zagreba..-u “Sveto ratu za mir”..dako ukabuliš ko laje-laže-laprda-ladrira tuđu narodnu muku..koja je započela vašom ABlejalicom o staroj srpskoj(slučajno uzet datum-oliti dani vašega besčašća?) godini u kontrarevoluciji-1989 ,koja trajaše dedeset punih godina..do 1999 godine…I danas vam “pada na um”..TITO i TITOVO vrijeme…mora da se primiču izbori..sram vas i stid bilo !!!

    • Cattaro i Ti si ofucan sa providurskim manirima, nece nu Tvoja sterika plamtiti.
     Odi u sv. Vlaha, na grlicanje i
     povedi gradsku ludu iz kina !
     Svrnite kod Sele, na dolce, na kantun, od Straduna, ako vas pusti, oni skripar, sto joj je kucu, potla gvere maznuo .
     Nemo zaboravit i u Popovice svrnuti!

     • Kuda idu divlje svinje 22/12/2018 at 13:36
      Cattaro i Ti si ofucan sa providurskim manirima, “”

      Kakvim providurskim manirima, divlji vepre? Providur je bio gospodin, upravnik, gospodar.
      Ovaj je OFUCAN kao olinjala lisica.

  • Uh zaboravio sam stroncu potpisan sa “Novljani mrze Zapad” da napišem,
   Nadam se vekjo stronco da ti bista Druga TITA odgovara dimenzijama i visinom koja je
   postavljena u Podgoricu da mu možeš kada svratiš u Podgoricu
   bez velike muke,napora i saginjanja punut up.kno ti stronco i ostali
   kojima je BROZ ili Drug TITO noćna mora.

  • Nema to veze što oni vole ili ne vole. Vole novac, e to je najbitnije. Došli su kritikujući prošlu vlast, a onda počeli da kradu bezočno, skubu, nose, otimaju, nameću, bahate se. Muka mi je kakvi su. Svako početno oduševljenje obećanjem o promjeni je palo u zaborav istog momenta kad su počeli obračuni sa neisto mišljenicima. Ne zbog ideala, nego zbog toga da bi svojima širom otvorili vrata da skubu. Rao je kupio 4. stan, Vladica vozi bembaru, nose se kožnjaci, bunde, markirana garderoba. Da nije od plate opštinskog službenika? Sram ih i stid bilo. Stidim se zbog sopstvenih nekadašnjih nadanja u alternativno bolje sutra koje sa ovakvom pozicijom i opozicijom nikad neće doć.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]