Nešto je trulo u kotorskoj koaliciji?

23
opet nema kvoruma

sa sjednice SO Kotor

Nastavak 15. sjednice kotorske Skupštine opštine ponovo je odložen na neodređeno vrijeme, jer kako je kazala predsjednica Dragica Perović, danas nije bilo kvoruma.

Očigledno je da odbornici Nove srpske demokratije drugi put zaredom ne dolaze na zasijedanje.

Razlog je, bar kako se u kuloarima priča, sve veći sukob u vladajućoj koaliciji koji je izazvan neispunjavanjem ambicija pojedinim partijama budući da su se nadale većem parčetu kolača koji se dijeli međusobno.

Podsjećemo da su najvažnije tačke dnevnog reda danas bile donošenje Odluke o kupovini objekata Jugopetrola i imenovanje Odbora direktora Luke Kotor AD.

Željko Avramović, odbornik DPS-a je za Skala radio kazao da je nedostatak kvoruma posljedica nekih političkih dešavanja unutar vlasti. Ponavlja se drugi, treći put, da gospoda iz Nove srpske demokratije nijesu prisutni iz njima poznatih razloga. Po mišljenju Avramovića, izvršna vlast u Kotoru je u krizi. Ne mogu da obezbijede većinu.

Predsjednik kotorskih liberala Vido Drašković je siguran da je nešto trulo u kotorskoj vladajućoj koaliciji. Po njemu nije neočekivano današnje odlaganje sjednice, jer je mali kolač koji se dijeli a veliki interesi toliko raznorodnih političkih subjekata koji se ne mogu usaglasiti oko interesnih sfera.

Luka Kotor je, smatra on, osnovni razlog neslaganja, jer se u njoj događaju čudne stvari koje javnosti nijesu poznate. Cunami je u njoj, a prvi je stradao predsjednik Odbora direktora koji je podnio ostavku. Samim tim je obezglavljeno rukovodstvo, mišljenja je Drašković.

Za Milorada Vukšića iz SNP-a, razlog odlaganja sjednice je nedostatak kvoruma. On je naglasio je da mu nije poznato zbog čega nema kvoruma uz konstataciju da to nije dobro.
Na naše pitanje da li se radi o neslozi unutar vladajuće koalicije zbog kupovine objekata Jugopetrola, Luke Kotor i vlasništva zemljišta FK Grbalj, Vukšić je odgovorio da je sve što je pomenuto stvar priprema odluka koje su u toku i da mu nije poznato da postoji neko razmimoilaženje.

Potpredsjednik Opštine Kotor Branko Nedović, iz redova SDP-a je kazao da je najuputnije da za razloge nedolaska odbornika NSD-a treba pitati njih.

Predsjednik kotorske opštine Vladimir Jokić je, na pitanje Skala radija da prokomentariše motive nedolaska dijela odbornika vladajuće koalicije na današnje zasijedanje SO, kazao da nema potrebu da komentarišemo na ovaj način, a na primjedbu novinara da on izabere način, Jokić se samo zahvalio.

23 KOMENTARI

 1. E moj Čatoviću, dosta mi je više svih nazovi političara koji se javljaju u Kotoru. Baš sam pomislio da ti predstavljaš nešto novo a sada kažeš da samo formiraš novu stranku. I koristiš Skala radio da se reklamiraš. E vala što je mnogo, mnogo je. Svi ste mi se popeli na onu stvar.

 2. Miki, možda si zaboravio da je ekipa iz bara sebe javno na transparentu zvala Srbadija barska. To nije uvrjedljivo. Malo više čitaj. Evo ti primjer Србадија — Википедија, слободна енциклопедија
  https://sr.wikipedia.org/sr-el/Србадија

  Србадија је био назив два сродна часописа: Србадија. Илустрован лист за забаву и поуку, излазио у Бечу 1874—1877. Србадија. Часопис за забаву и поуку, излазио у Београду 1881—1883. Појам може да се односи и на: Србадија, српско црквено певачко удружење; Србадија, групни (понекад увредљив) …

 3. Sve si dobro kazao šjor Bokelj samo si zaboravio da je velikosrpska agresija na jugoslovenske republike i rat koji je vodila dovela do toga da stradaju i ljudi i privreda. Srbadija je bila vlast u Crnoj Gori i Miloševićeva čizma koju ste ljubili Bokelj moj dobri.
  Ovo drugo ti je za desetku.

  • Šjor Milo,

   Nemojte o agresiji molim Vas.
   Ako se krenemo vraćati unazad,doći ćemo lako do nekih činjenica koje Vam se neće puno dopasti a vezane su za stvaranje pojedinih država nakon raspada bivše Jugoslavije.Ako se još malo vratimo prije toga,saznaćemo ko je gdje bio i što je činio u dva Velika rata.
   Ovo o preduzećima i Miloševiću,nemojte.Zna se ko je upravlja tada i ko sad upravlja Crnom Gorom.Da su htjeli spasili bi barem 30% preduzeća a to bi bilo pravo čudo za Crnu Goru,zar ne?
   Je li Milošević kriv i za Jugooceaniju,Autoremont,Rivieru,Fjord…..što je Jugopetrol pasao za Titograd.Je li kriv i za ovaj bezobziran odnos prema Boki,prodavanju svega što vrijedi?Je li kriv i što je Kotor “mrtav” grad već godinama?
   Nemojte o tome.Evo već 12 godina je Crna Gora nezavisna,da ne kazemo da da upravlja “sama sobom” već najmanje 18 godina.
   Ovaj,uskih ramena i ravnim potiljkom,koji upravlja Crnom Gorom već 30 godina ,slikavao se poviše Dubrovnika i jedni vojnu kabanicu,zar ne?

   • Nije istina Bokelju jer uzrok propadanja Kotora i cjele Crne Gore, treba tražiti u veliko Srpskom nacionalizmu i njihovim težnjama o stvaranju velike Srbije. Slobodan Milošević i Momir Bulatović i ostala Četnička svita sa mnogobrojnim paravojnim formacijama su tvorci mnogobrojnih zlodjela na bivšim Jugoslovenskim prostorima. Ojadili su nas ratovima, osiromašili privredu i dozvolili bombardovanje cjele Srbije. Molim te, da mi odgovoriš da li je za to kriv Milo ili ovi tvoji zločinci. Vješto kamufliraš i prodaješ prošlost neukima, ali nama to ne možeš raditi. Budi sretan što si u to vrjeme zivio u našoj Crnoj Gori (jer tvoja sigurno nije, kad si takav)
    Junače, ostavi se ti Jugopetrola, Jugooceanije i ostalih preduzeća, nego reci ti meni, jesi tada kao pravi Srbin možda bio na braniku vaše otađbine u Vukovaru ili Mostaru, ili možda na Kosovu kad je trebalo? Znam da nisi, jer dok su tvoji pošteni junaci ginuli, ti si se kupao i brčkao na slobodnim i sunčanim Milovim plažama.
    Dobar si jedino kad treba pljuvati po svemu onome što ima veze sa našom CRNOM GOROM! ALI UZALUD SE TRUDIŠ, JER TO NE PROLAZI!

  • Ti sto se potpisujes MILO, “SRBADIJA” je pogrdna rijec koja izaziva reakcije. Nijesam Srbin ali ne volim nijedan narod nazivati pogrdno. Gadji direktno nemoj narod stavljati u jedan kos sa olosem koji je bio ili jeste na vlasti.

 4. Žalosno je kada jedan kulturan i civilizovan narod (ako on više uopšte postoji u našem Kotoru) dođe u takvoj situaciji, da raspravlja dali je ispunjen kvorum. Kakav crni kvorum, Kotorani i Kotoranke i svi ostali koji ste satavni dio našeg nekada ljepog, a danas uniženog i propaloga grada. Samo sljepi ljudi, ne mogu primjetiti ove praznoglave, šuplje glave, ali namazane sa svim hoštaplerskim bojama, koje ama baš nikakve veze nemaju sa politikom, a ne da nam oni kroje sudbinu nas, naše đece i našega Kotora. Pa imate li oči da vidite ko sve sjedi u ovim institucionalim klupama, ko su ovi ljudi, odakle su dovedeni i ko su oni da nas, da optostite sve zajedno zajebavaju. Imamo li mi više i mrvu pameti da rašćeramo ovo zlo (prijašnje ili sadašnje) ovaj okot što nam unistise živote, a sada nas ostaviše u rukama besposličara i neradnika, koji kao u školi sjede u prvim klupama i to kao odlični učenici. Zar smo izgubili i čast i dostojanstvo, ostavljeno od časnih i poštenih Očeva,Majki,Đedova i Baba, koji su se životima i poštenjem borili za svaki pedalj našega Kotora, da bi ga kao njihovu Svetinju ostavili nama u amanet da ga čuvamo i branimo onako kako su to oni radili. Nismo ispunili ništa od toga, pa neka nam se iz prvih redova Kotorske Skupštine, rugaju ovi ljepotani i ove prljepe manekenke u jarko (ljubavnim) crvenim bojama!
  Nismo bolje ni zaslužili!!!

  • I tim klupama sjede isti oni koji Kotor usrećuju 25,…6 godina.To su ti oni koji su uništili sva kotorska preduzeća,koji su dali “doprinos” kotorskoj ekonomiji i turizmu uništenjem Jugooceanije,Riviere,Bokeljke,Autoremonta,Fjorda,Ljekobilja…….Jugopetrola…
   Ove što su došli nakon njih,ne bi mogli optuživati za nešto slično,osim pojedine preletačeviće koji su vazda dip vlasti+SNP koji nas je “usrećio” prije 15 tak godina dok je vršio vlast sa Liberalima i Narodnom strankom.Medjutim,ako “se po jutru dan poznaje”,ovi samo uspješno nastavljaju gdje su oni stali.
   Opštinski odbor SND sprovodi akciju “zaštite srpstva” kroz sredstva koja uzme NVO Luča (u zadnjih dva mjeseca 25.000 evra) i najnovije “odbrane” oko zemljišta FK Grbalj?!
   Demokrate nas “usrećuju” biranim kadrovima koje dovode iz montanje a URA nam kreira kulturu po principu “malog Perice”.
   Kotorski moto treba da bude:
   DA OVI ODU A DA SE ONI NE VRATE!

 5. Vi ste falili iz Radio Skale jer nije nešto trulo nego je sve gnjilo u ovu vlast.
  Znači svako za sebe vuče i to je to.

 6. Koliko si Catovicu promijenio kapa.Samo zvanicno nijesi bio clan dps a,a sad se vidi da si njihov igrac.Jer si se probudio tek kad su oni pasali sa vlasti.Do sad ti je 30 godina sve bilo potaman,a sad ti najednom nista ne valja,kad su ovi tvoji pasali sa vlasti.Jedino me cudi da te ovi iz BF jos nijesu procitali kao sto su uradili svi ovi sa kojima si bio do sada.A u stvari si samo dps spavac.

  • Dobro jutro spavaču , vidim da si odstupio od teme i dohvatio se mene ali neka te. Nosim samo jednu kapu i to risansku gdje god se nalazio. U Risnu me svi znaju pa nema potrebe da se dokazujem. U zadnjih 30 godina nije me puno bilo na ovim prostorima. Prvi put sam glasao 2012-te za one lažove iz pozitivne CG a za tri mjeseca poslije izbora pokazali su ko su i šta su. DPS nisam podržavao nikada a inače u Risnu svi se znamo i ne krijemo ko je koga podržao na izborima.
   2016-te proučavao sam ponudu biračima u želji da odaberem šta bolje partnere za uređenje potencijala Risna. Demos i PzP sam odbacio kao nezanimljive i na kraju ukazao povjerenje ovim cirkusantima sa crvenim kravatama.
   Nakon tri mjeseca vidio sam da ih Risan ne zanima pa sam im javio da ni oni mene kao takvi ne zanimaju. Sa njima i njihovom koalicijom sam trenutno kao predstavnik Risna na ivici konflikta jer su očigledne namjere te sumnjive družine da api novac iz opštinske kase gdje ima više od milion € novca od risanskih komunalija.
   Kažu da se klin sa klinom izbija pa sam poradio na ujedinjenju lokal patriotskih stranaka tako da ove sumnjive družine podgoričkih vazala pometemo na izborima 2020-te ako izdrže do tada. Toliko od mene spavaču i nisi mi zanimljiv za neku dalju diskusiju.

 7. Mene lično ne iznenađuje ovo novo međusobno “klanje” s’ konca i konopca prikupljene novokomponovane kotorske vlasti. Kaže se da se po jutru dan poznaje pa se samo prisjetite sedmomjesečnog “klanja” među ovim sadašnjim koalicionim partnerima na vlasti. Ja im predlažem da se više ne brukaju već da se rasformiraju kako bi smo u opštini imali nove izbore šta prije. Sa aspekta BF-a mi smo za te izbore već spremni i kod nas je sve u redu , podrška koju nam bokeški narod pruža u konstantnom je porastu 🙂 http://radiotivat.com/bokeski-forum-mjestani-lustice-traze-obnovu-skole/2018/02/

 8. Kada mi pobijedimo na sledećim izborima 2020 – te neće biti više odbora direktora, uhljeba iz politike na čelu javnih preduzeća , podizvođača radova i nepotrebnih komisija. U programu Bokeškog Foruma je da se po jedan STRUČAN i situiran čovjek postavi na čelo svih tih javnih preduzeća. Naravno da mora biti i situiran te na taj način nezainteresovan za mutne korupcionaške poslove. Dobit iz tih javnih preduzeća umjesto u privatne džepove biti će preusmjerena u izgradnju Agrokombinata Grbalj – Sutorina te revitalizaciju Ljekobilja Risan i slične zdrave projekte vitalne za narod i Boku.

  • Boki , ako dobijemo podršku vratiti ćemo ovo društvo sa stranputice. Budva, Tivat i Herceg Novi imaju lokalne stranke a Kotor ne. Bitna razlika je da lokalne stranke nemaju podgoričku centralu i ne vode ih džemperaši nego ljudi koji su se dokazali u svojoj profesiji van politike. Do sada u Kotoru nijesi imao nekog izbora i glasao si uvijek za ovu ili onu podgoričku stranku. Na izborima 2020 – te a možda i prije biti će i lokal patriotski Bokeški Forum prisutan na listićima.
   Pa eto ko voli Podgoricu neka izvoli ćerati po svome nama je politika do sada samo trošak.

 9. Dobre su ove srpske partije, ne dolaze na sjednice a plate se redovno primaju. Mrzi se USA i EU ali se ne mrze dolari i euri $$$$$$$$$
  €€€€€€€€€

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].