Neumorni volonteri Crvenog krsta svakodnevno na terenu

1

 

Crveni krst Crne Gore je od početka pandemije korona virusa pomogao 21.150 porodica i pojedinaca širom zemlje, saopšteno je danas iz te organizacije.

Kako ističu u Crvenom krstu, od toga je humanitarne pakete (sa prehrambenim i higijenskim artiklima) dobilo njih 15.589, nabavke su obavljene za 2.526 osoba kojima je preporučeno da ne napuštaju svoje domove, a psiho-socijalnu podršku je dobilo njih 3.035.

“Prethodne nedjelje smo na teren poslali dodatnih 1.560 humanitarnih paketa sa prehrambenim i higijenskim artiklima, kao i 100 paketa za bebe i ovu pomoć intenzivno dijele naše opštinske organizacije Crvenog krsta”, naglašavaju.

Pomoć će se, dodaju, kontinuirano dopunjavati, u skladu sa pristiglim zahtjevima, kao i raspoloživim donacijama.

“Koristimo priliku da se zahvalimo svim donatorima koji su nas do sada podržali. Posebnu zahvalnost dugujemo našim volonterima, bez kojih bi bilo nemoguće realizovati planirane zadatke. Oni su neumorno prisutni na terenu svakog dana. I za njih je trenutna situacija specifična, pa smo posebno ponosni da njihovu spremnost da djeluju u svim okolnostima, kako bi pomogli onima kojima je njihova pomoć potrebna”, navode u Crvenom krstu Crne Gore.

“Opštinske organizacije Crvenog krsta su dobile donacije od lokalnih donatora. Volonteri Crvenog krsta pružaju podršku i drugim organizacijama i institucijama u podjeli humanitarne pomoći za posebne ugrožene grupe”, poručuju iz CKCG.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]