Neutralisat će se neprijatni mirisi

3
kotorsko Komunalno preduzeće

Firma EM-TEHNOLOGIJA, koja je poznati svjetski brend, danas je u Kotoru održala  prezentaciju proizvoda za rješavanje komunalnih problema.

U pitanju je neutralizacija neprijatnih mirisa iz kontejnera, kamiona i slično, razgradnja masnoća različitog porijekla kao i pročišćavanje, poboljšanje karakteristika otpadnih voda, pojasnio jen za Skala radio Mladen Lučić, direktor Komunalnog DOO.

Ovu tehnologiju primjenjuje nekoliko opština u Crnoj Gori kao što su Budva, Bar, Pljevlja na neutralizaciju neprijatnih mirisa iz kontejnera, septičkih jama, kamiona za odvoz smeća.

U Kotoru je podsjećamo, poseban problem nečistoće oko kontejnera koju stvaraju pojedini ugostitelji u starom gradu, necivilizovano odlažući staro ulje iz friteza i posuda objekata u kontejnere iz kojih curi i  zamašćuje prostor.

I pored čestih javnih upozorenja od strane Komunalnog preduzeća, ugostitelji se redovno ogluše i tjeraju po svom.

Na današnjoj prezentaciji se čulo da se nakon nekoliko tretmana osjećaju efekti posebno kod neutralizacije neprijatnog mirisa u blizini kontejnera.

“Ukoliko ova tehnologija bude zadovoljila naše potrebe, Komunalno će pristupiti potpisivanju  ugovora. U suprotnom, čistiće se sa hemikalijama koje su za to prilagođene”, rekao je Lučić.

Prezentacija je danas  održana na lokaciji Lovanja (Kavač) u Reciklažnom centru, kao i na ulazu na parking Benovo, u drugom dijelu.

Nakon toga je  organizovana prezentacija sa predstavnicima preduzeća Vodovod i kanalizacija Kotor.

3 KOMENTARI

  1. s obzirom da se radi o tehnologiji koja se primjenjuje u 150 zemalja svijeta biti će uistinu čudno ako ne zadovolji potrebe kotorskog Komunalnog i ako se umjesto ove prirodne metode budu morale koristiti hemikalije za koje svi znamo da pored korisnog imaju i štetno djelovanje.
    Očito da je u svim zemljama ex Yu slična priča i da ono što je u svijetu normalno i bolje kod nas jako teško prolazi.Kod nas se dobre stvari moraju dokazivati i vrlo teško pronalaze svoje mjesto iako su dokazano bolje a i često jeftinije.Da ne govorimo o zdravlju stanovništva i zaštiti okoliša.Tu je EM Tehnologija vodeći brand u svijetu i teško joj neka hemikalija može konkurirati.

  2. Komunalci samo ispred grada stoje i “bistre politiku”,po trotoarima se ne moze proci od parkiranih auta(od kruznog toka pa do preko puta vatrogasne ) a o govnima koji savjesni vlasnici pasa ne kupe a svako malo neko ugazi ne treba ni pricati.I onda se cudimo okle nam SMRDI.

  3. U redu je da se uvode pojedine novine koje ce pomoci da grad bude cistiji ali da li ce se konacno komunalna policija koja katastrofalno obavlja svoj posao oglasiti zasto pojedini kotorski ugostitelji mogu da rade sto oce i kako oce. Ko njima to dozvoljava jeli grad njihov pa im se moze. Ne smije komunalna policija ni da im pridje a kamoli da im pisu kazne. Ili je u pitanju nesto drugo… manje vise to drugo je poznato svima gradjanima. Nego eto neka im ga kad im se moze.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].