Neven Staničić: Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole

3
Neven Staničić

Crnogorska demokratska unija ponavlja svoj temeljni stav o potrebi i nužnosti političkih, ekonomskih i socijalnih  promjena koje će jačati crnogorske demokratske institucije i razvijati naše ekonomske i ukupne društvene potencijale.

U tom smislu, najavljeno glasanje o povjerenju Vladi je dobrodošlo, jer treba da označi kraj jednog nedjelotvornog i politički kontraproduktivnog perioda. Potrebno je da se bar načelno razjasne političke pozicije – kako parlamentarnih stranaka, tako i onih partija i udruženja građana kojima je to svojstvo neprincipijeno dodijeljeno.

Cdu je još od lokalnih izbora u Herceg Novom ukazivala na potrošenost dugogodišnjeg modela dvočlane koalicije (uz puno poštovanje manjinskih partija) i sistema vladanja koji je iz toga proistekao. Imati 20% vlasti na osnovu 4% ili 5% podrške neizbježno vodi u situaciju koju sada imamo. Zato je okončanje postojeće političke blokade, bez obzira kako će ko glasati u Parlamentu krajem ovog mjeseca, neophodno i politički korisno.

Crnogorska politička scena je obilježena oštrom i beskompromisnom retorikom i političkom agresijom koju ne prati ozbiljni napor da se, sa opozicione strane, ukaže što i kako treba mijenjati, dok se sa pozicije vlasti, tj. njenog dominantnog dijela, još uvijek premalo ili pogrešno čini u mnogim oblastima koje su značajne za sve naše građane.

Iskustvo nas uči da oštra politička retorika i zaklinjanje u “istinske opozicione namjere” ne znači mnogo. Da ne idemo dalje u prošlost – sjetimo se samo predizborne retorike na prošlogodišnjim lokalnim izborima u Herceg Novom i postizborne koalicije koja je stvorena. Tamo su najoštriji “kritičari” DPS-a sa tim istim DPS-om ušli u koaliciju. Naš narod bi rekao: pametnome dosta.

Cdu potvrđuje svoju odlučnost da nastavi politički angažman u kojem će suština biti na predlaganju rješenja i modela što i kako treba mijenjati, ne zaboravljajući istorijsku važnost našeg usmjerenja prema NATO, ostajući otvorena za saradnju i savezništvo sa svim crnogorskim demokratskim i građanskim snagama. Nastupajući lokalni izbori u Tivtu će biti prilika da i na djelu pokažemo takvo naše opredjeljenje.

Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole, kaže se u izjavi Nevena Staničića.

3 KOMENTARI

  1. Mislite g-dine Stanicicu, da je usmjerenje ka NATO- u fascinantan uzlet ka napredku ?
    Dalekovidi ste ?
    Mislite da oni koji nisu za NATO,( a puno ih je, pa ne raspisuju referendum za pristup svjetskim policiotima) , ne vole CG ? Mozete li zamislit da ja ne podnosim NATO a volim rodni Grad, volio bi da je bivsa Juga ocuvana , slozna i u ljubavi……….bratskoj……….
    Utopija, ali ja nisam neprijatelj i mrzitelj ako smatram da su NATO i EU robija i farsa !

    • …daleko bilo-ti si “dete sreće ispiljeno iz nojevog jajeta”-mama se nadala noju-a ojajila mućak mečku-i dala joj ime”puga”? Možda bi više znao o sebi i svojima da si se ispilio iz prepeličinog jajceta-“sila masi daje ubrzanje…”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]