Neven Staničić: Farsa do kraja

0
Neven Staničić

Moja izjava se odnosi dešavanja oko tivatskog parlamenta, vezano  za zasijedanje SO, zakazano za 17. mart 2016.

Očekivano, od lošeg početka gori može biti jedino kraj. Svi nedostaci dvočlane koalicije na vlasti i u Tivtu pokazuju svoje pravo lice. A i naličje.

DPS i SDP, sve ovo vrijeme dovoljne same sebi, konačno su u razvodu i u prilici da rasprave svoje međusobne odnose i doprinose. Da simbolika bude potpuna, na dnevnom redu je i Izvještaj o radu Predsjednika za 2015. godinu. Dokument koji se, formalno, odnosi na rad najodgovornijeg predstavnika izvršne vlasti u Opštini, a, u suštini, na 87 stranica, opisuje rad svih službi lokalne samouprave, javnih preduzeća i ustanova u Tivtu.

Budući da više nema sa kim da ga usvoji, svjestan sadržaja i vrijednosti, DPS je izvještaj u žurbi ostavio na milost i nemilost  kadrova SDP-a, takođe navedenih u ovom izvještaju.

Ne ulazeći u razradu mogućih dilema odbornika iz redova ove i drugih partija oko glasanja u vezi sa ponudom, kao dijelu ostatka parlamenta, ne pada mi na pamet, niti da svjedočim, niti presuđujem ovom intimnom trenutku.

Nije sve u partijskoj logici i partikularizmu, ima valjda nečeg i u ljudima. Konačno, pred nama je mjesec dana kampanje i mogućnosti da se opredijelimo, kako prema ovom izvještaju, tako i ukupnoj vladavini DPS-SDP koalicije u Tivtu.

Vakat je za Tivat.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]