Neven Staničić: Izbori u Tivtu – sučeljavanje politike i politikanstva

0
Neven Staničić

Crnogorska demokratska unija pozdravlja raspisivanje redovnih lokalnih izbora za 17. april ove godine.

Kao što smo već obavijestili javnost, Cdu spremno dočekuje ove izbore, naredna da nastupi samostalno, ali i zainteresovana za saradnju sa partijama, udruženjima i pojedincima sa kojima dijelimo stanovišta o građanskim i demokratskim principima i vrijednostima.

Saglasni smo sa onima koji očekuju demokratsku izbornu utrku i inzistiraju na potrebi primjene svih pravila, uključujući sistem elektronske registracije  birača.

Međutim, to jeste važna i neophodna, ali ipak više tehnička strana cijelog procesa.

Ono na što svi moramo obratiti pažnju, a prije i više od drugih sami građani Tivta, jesu politički koncepti i prijedlozi sa kojima će učesnici izbora izaći pred birače.

Cdu je sigurna da je prošlo vrijeme opšte političke agresije i kritizerstva. Crna Gora je umorna od prozivki i personalnih napada.

Ono što je potrebno su objektivnost, staloženost i nuđenje djelotvornih i konkretnih rješenja.

Potrebni su nam i ljudi koji će iznijeti i ostvariti realistične izborne programe. Parole i demagogija nijesu rješenje, ni za Tivat, ni za našu Crnu Goru.

Izborna utakmica u Tivtu će biti sučeljavanje ozbiljne politike, s jedne, i politikantske retorike, s druge strane.

Sigurni smo da će Tivćani znati da izaberu, zbog sebe i zbog interesa našeg grada i naše općine u cjelini.

Tivat i Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji ih poštuju i vole. To je potreba našeg vremena, ali i zalog mirne i stabilne budućnosti svih u našem Tivtu i u našoj Crnoj Gori.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]