Neven Staničić, potpredsjednik Cdu: Kome koristi odugovlačenje?

2
Neven Staničić

Šanse da se u dogledno vrijeme nastavi “parlamentarni” dijalog su sve manje. Očigledno je da je produženje boravka predsjednika Skupštine na tom mjestu za nedjelju ili dvije važnije od proklamovanog cilja da treba nastaviti pregovore vlasti i dijela opozicije.

Sistem političkih  vrijednosti i redosljed prioriteta je poremećen. Umjesto ozbiljnog napora da se nastavi politički proces, vode se uzaludne i beskorisne političke borbe i prepucavanja. Funkcija je važnija od demokratskog procesa, čak i kada je jasno da je funkciji istekao rok trajanja.

Istovremeno, licitira se izborima u Tivtu. Jednog dana je “sigurno” da će ih biti, sjutradan se ultimativno traži da se izbori odlože … Političke partije i udruženja građana koji nikad nijesu učestvovali na izborima prednjače u tim zahtjevima.

Jasno je da ti politički subjekti šalju Tivćanima izuzetno lošu i negativnu poruku. Moguće je da su i nesvjesni njene duboke nekorektnosti: nije njih briga za Tivat i potrebu da se formira nova i efikasnija vlast. Da li će biti izbora i da li treba da bude izbora zavisi od trenutnih interesa tih partija i udruženja, a ne od interesa Tivta i Tivćana!

Time su suština i rezon politike okrenuti naopačke: politika, umjesto zbog građana, postoji zbog političara! Što je najgore, ovim političarima to nimalo ne smeta. Bez stida i zazora nastavljaju svoje isprazno nadgornjavanje.

To je nekorektno i pogrešno shvatanje politike. Tivat i njegovi građani ne treba da budu pokusni kunići za potrebe političkih eksperimenata nekih partija i starih i novih lidera. Nijesu Tivćani krivi ako te partije i političari nijesu spremni za izbore.

Nasuprot njima, Cdu je spremna za izbore u Tivtu. Na zajedničkoj sjednici našeg Predsjedništva i Glavnog odbora, 12. marta u Tivtu, donijećemo odluku na koji način i sa kojim izbornim programom izlazimo pred građane Tivta.

Tivat i Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji ih poštuju i vole.

2 KOMENTARI

  1. SUROVO Iranski milijarder osuđen na smrt zbog korupcije

    Tanjug | 06. 03. 2016 – 12:37h
    | Komentara: 4
    Iranski biznismen Babak Zandžani, “težak” oko 13,5 milijardi dolara, osuđen je na smrtnu kaznu zbog korupcije, saopštile su danas iranske vlasti.

    Kad bi ovaj surovi zakon primijenili u Crnoj Gori, u nekim CG gradovima sve bi se crnjelo od udovica.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]