Nevrijeme oštetilo parapete na početku Prčanja

2
Samo se čekalo kad će pasti

Ivo Magud

Parapeti  koji su godinama kao klimav zub na području Prčanja,sinoć su dodatno stradali u nevremenu.
Riječ je o graditeljskom nasljeđu koje je u dobrom dijelu na ovom potezu i diljem zaliva u izuzetno lošem stanju.
Tender za investicione aktivnosti na rekonstrukciji  i sanaciji parapetnih zidova na potezu od Glavata do Tri sorele prvi put je raspisan u decembru 2014. godine i obustavljen je u aprilu 2015. godine.
Nakon toga je još pet puta raspisivan u skladu sa zakonom o javnim nabavkama, kazao je za Skala radio Ivo Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.
Zainteresovane firme za izvođenje radova  su se žalile  na tok tendesrkog postupka a ne na odluku o izboru izvođača, što je usporilo posao i  tek 31. decembra prošle godine Direkcija je izvšila izbor najpovoljnijeg izvođača. Riječ je o firmi Montal DOO Podgorica a iznos ponude je oko 100 hiljada eura,
Rok za žalbu ističe sjutra 13. januara, kazao je Magud vjerujući da će se konačno bez smetnji potpisati ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji parapetnih zidova.
Magud je takođe potencirao opasnost na ovoj saobraćajnici kako za pješake tako i za učesnike u saobraćaju i obećao da će se maksimalno skratiti ugovoreni rok završetka radova.
Dinamika će zavisiti i od vremenskih prilika jer slijedi period kiša i obilnijih padavina, ali ohrabruje dosadašnje pozitivno iskustvo sa pomenutom firmom, koja je, kazao je Magud, renomirani izvođač radova  i takvom se pokazala na našem području.

Teško stradali parapeti

Oštećeno kulturno nasljeđe

2 KOMENTARI

  1. Sram bilo nadležne i neka se ne kite pričomio Kotoru gradu Unesca itd.
    Od izbora do izbora tenderi, kiša, žalbe, molbe i izio vuk magarca a parapeti što u more što nekome u međe i ograde na kuće i kućišta.

    • Mještaninu moj, ne žesti se samo na vlast. Veliki je manjak kulture i osjećaja pripadnosti Gradu, te i njegovom očuvanju. Ko zna ko sve ruši i raznosi parapete ! Ima li među vandalima i dio naših imenjaka, njihovih dičnih potomaka ! Bojim se da ima, pa što reći o tome, đe smo MI ?
      Prvo sebe dobro pogledajmo, okrećemo li glavu ili imamo prave reakcije na razbojništva……

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]