NVO Crnogorski obraz: Ni kud majci – ni kud u đevere

3

Dvadesetpeti mart 2021. godine ostaće upamćen po mnogo čemu grdnom za Crnu Goru. Pogotovo za Cetinje slobodarsko, koje je vlast ogradila barikadama kako bi se zaštitila od sopstvenog naroda, navode iz NVO Crnogorski obraz.

Kordoni policije obezbjeđivali su vrhovnog apostola i njegove apostolčiće, miljenike popova i stručnjake od čijeg znanja Crna Gora zebe i stidi se istovremeno.

Ovih slika do zuba naoružanih policajaca bilo je za vrijeme okupacije, reče jedan vremešni Cetinjanin. Sramota! Od koga se boji Rukoljub? Ili je bolje pitanje zašto se boji? Neće bit bez razloga. A došao je na Cetinje da nam život zagorčava. On koji je i potonji put kazao nama da se on pitao da ne bi Crne Gore nikada bilo. Nebilo njega, reče starina i ode, kako naglasi, da ne gleda ove spodobne.

A prvi apostol se baš napričao čojski. Za sve mu je kriv bio neko drugi, ponajprije prethodnici. Ali neće jezik krivo, zbori narod. Reče vrhovnik nove vlasti da je špica pandemije koronavirusa bila u oktobru I da je još tada bila stara vlast. Zaboravio je s flaširanim razlogom prvi apostol da je tada on klanjao nad odrom mrtvog vjerskog poglavara, preminulog upravo od posljedica izazvanih koronavirusom. Ljubio mu je ruke, cjelivao krst i pričešćivao se u masi onih koji su prenosili virus uzduž i poprijeko. I njegova zorna ministrica zdravlja, kojoj je sve važnije od života našeg naroda. To je pokazala i dokazala na djelu.

Od premijera vrhovnika čusmo na Cetinju I neke nove riječi I izraze, što je još jedan doprinos  koji je dobrano nasmijao domaću ali I javnost država u okruženju.

Između ostalog, jer nemamo prostora mnogo da prenesemo sve što je ova umna glava izgovorila, evo novih riječi izraza hirotonisanog premijera:

POČITAVATE, PROTAŽIRATE, DA PRIKRIVI TAMO, PERSONA NON GRATIS, DA IZVEDE NA ČISTUNAC, BEZBJEDONOSNU, MENE VI NE MOŽETE NAUDITI, S DIPLOMATSKIM HOROM…
Ima toga do ujutro. Pismen vrhovni apostol, nema što. Tako i mi dobismo svoju ˝BELU LAĐU˝, i svoga Srećka Šoića.

BAČI ZDRAVKO FLAŠU, ĐAVOLI JE PILI.

No s kim si takav si. Uskoči i prvi pendrek apostolstva Pendrek Efendija, pa poče da brani ono što niko odbranit ne može. Zdrav razum svakome hoće da pomute. Hoće i on i Predvodnik da odbrane špijunsko izdajničke aktivnosti neznavenih direktorčića, koji dovedoše u opasnost mnoge porodice, kako domaćih, tako i stranih agenata NATO Alijanse. Ne pominje prvi pendrek Pendrek Efendija, da je u posjeti Briselu dobio po prstićima i da su mu čupali ušesa ( kako kaže Šojić ), zašto traži zaštitu Crne Gore od Kine, zašto traži od EU pomoć za auto put, zar u Crnoj Gori nije blagostanje od kad on i njegova bradata SPC bratija dođoše na vlast.

Apostol pravde, ljudskih i manjinskih prava Leposavić, i dalje tvrdi da u Srebrenici nije bio genocid, pa bi valjalo da mu to objasni Pendrek Efendija Abazović, jeli ili nije bio genocid u i kakvu je rezoluciju o Srebrenici usvoji Crnogorski parlament.

Apostol unutrašnjih djela Sekulović, koji inače izbjegava sva moguća postavljena pitanja Crnogorskih NVO, jer mu nijesu po volji i u interesu njegove političke grupacije, odvali glupost, kako je on naredio da se auto kolone po Crnoj Gori ne sprječavaju, ali je naredio da se bilježe registarske oznake automobila i lica koja su poznata policajcima, koje treba kasnije procesuirati. Batali Sekuloviću, pametniji si kad ništa ne pričaš.

POSTAVLJAMO PITANJA PRVOJ HIROTONISANOJ APOSTOLSKOJ VLADI NA SVIJETU:

  1. KOJI JE SLUŽBENI JEZIK U UPOTREBI U CRNOJ GORI PO USTAVU?
  2. DA LI JE CRNOGORSKI JEZIK EKAVSKOG ILI IJEKAVSKOG DIJALEKTA?

Ova pitanja postavismo, jer većina apostolskih zvaničnika Crne Gore, umjesto LIJEPO izgovaraju LEPO, umjesto VIDJETI izgovaraju VIDETI, itd…, znamo da u Crnoj Gori nema MLEKA nego VARENIKA ILI MAKAR MLIJEKO.

Zborite naški jadni ne bili. Ne stidite se svojega jer će se od vas stiđeti pokoljenja.

NVO CRNOGORSKI OBRAZ

3 KOMENTARI

  1. ..DA VAS JE OVOLIKO BILO NA KONAVLE I DUBROVNIK-1991-1999…DO MURINA..NEBISTE PASAVALI-BANJU IGALO!ZATO VAS MOLIM..
    BAR ZAČEPITE DOK SMO MI ŽIVI KOJI SMO SE UŽIVO SUPROSTAVILI “KVARTETU -KASAPINA I GROBARA SA DEDINJA,,4M”omiru MILOŠEVIĆU I Milu MAROVIĆU
    -I ODBILI SARDNJU I NJIHOVU KOMANDU-KOMANU IZDAHNIKA RANGA ONIJE SA PETROVDANA-1941 NA CETINJE!!!..!”E VIVA DUĆE..VIVA VERO MONTENEGRO”….U PRIUSRVU GUVERNERA MONTENEGRO-GENERALA PIRCIA BROLIJA I MITRIOPOLITA JOANIKIJA LIPOVCA-KOJEG … STE KASNIJE PROGLASILI RATNIJEM ZLOČINCEM!..SMAO ZATO ŠTO VAM JE “OSVEŠTAO”-VIVA VERO MOTENEGRO-NA PETROVDAN-1941.godine-NA JUNAČKO CETINJE?!!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]