Nikola Janović: Vlada obezbijedila novac, 18. februara počinje II faza rekonstrukcije bazena u Kotoru

2
Nikola Janović

U ponedjeljak, 18. februara počeće II faza rekonstrukcije bazena „Nikša Bućin” u Kotoru za šta je Vlada izdvojila 3,5 miliona eura, te će bazen krajem godine biti u funkciji – saopštio je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

„Danas sa posebnim zadovoljstvom mogu da istaknem da su Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih uz saradnju Uprave za javne radove stvorili sve neophodne uslove za početak realizacije rekonstrukcije jednog od najvažnijih sportskih infrastrukturnih projekata iz oblasti kapitalnih investicija. Problem rekonstrukcije zatvorenog bazena ‘Nikša Bućin’, koji je postojao od 2014. godine, danas je riješen“ – rekao je ministar Janović dodajući da je time i ispunjeno obećanje dato na početku mandata.

Ovo je posebna vijest za grad koji je simbol CG vaterpola

Ministar Janović je rekao da je ovo posebna vijest za njegove sugrađane – Kotorane, ali i za vaterpoliste, pogotovo za male vaterpoliste i njihove roditelje.

„Kotor je grad sporta, ali prije svega Kotor je simbol najvećih crnogorskih uspjeha u vaterpolu, zato na ovaj način Vlada Crne Gore ulaganjem u sportsku infrastrukturu i realizaciju ovog projekta, u kontinuitetu pokazuje da želi našoj omladini, djeci, građanima omogući da se na što bolji način bave sportom“ – rekao je ministar Janović.

Sve će biti urađeno u roku i kvalitetno.

Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić je rekao da će nakon uspješno sprovedene tenderske procedure javne nabavke i izbora najboljeg ponuđača radovi na II fazi početi već u ponedjeljak, 18. februara.

„Ovaj objekat je izgrađen još početkom osamdesetih godina, ali pošto nije bilo izdvajanja značajnijih sredstava za njegovo održavanje, bazen se našao u takvom stanju da gotovo nije bio upotrebljiv. Vlada Crne Gore je prepoznala značaj rekonstrukcije bazena, kako za grad Kotor, tako i za Vateropolo savez i sve građane, opredijelila sredstva i ušla u realizaciju jedne ovako značajne i kompleksne investicije. U okviru prve faze, sanirana je konstrukcija objekta, čelična konstrukcija krova i konstrukcija bazena, dok ćemo završetkom druge faze – građevinsko-zanatskih i radova na elektro, vodovodnim i kanalizacionim instalacijama, bazenskoj tehnici i opremanja enterijera, dobiti jedan moderan objekat, na koji će biti ponosni građani Kotora i svi njegovi korisnici. Uprava javnih radova i njeni zaposleni preduzeti sve da se novac poreskih obveznika opredijeljen za ovu investiciju iskoristi namjenski, da se radovi izvedu kvalitetno i u rokovima koji su ugovoreni“ – rekao je direktor Uprave javnih radova.

Već sjutra krećemo u adaptaciju sportskih objekata u Sjevernom regionu

Ministar sporta i omladine je najavio već od sjutra još dinamičniju realizaciju projekata na infrastrukturnoj sanaciji i adaptaciji sportskih terena i sportskih sala širom Crne Gore.

„Sada ćemo poseban fokus staviti na naše manje razvijene opštine: Petnjicu, Berane, Mojkovac, Bijelo Polje, Rožaje… Jer Vlada Crne Gore želi da ulaganjem u kapitalne sportske objekte, ali i ulaganjem u kapitalne projekte iz drugih oblasti, građanima u tim opštinama stvori uslove i radi na boljem kvalitetu i unapređenju životnog standarda u tim opštinama“ – rekao je ministar sporta Nikola Janović.

www.gov.me

2 KOMENTARI

  1. Koliko je od toga novca moralo biti obezbijedjeno od strane, brace Ban, Bujkovic company, Joketic doo itd. Imaju gradjani pravo da znaju.

  2. Ministre...od Kotor grada sa obala "mrtvog mora-od Veriga do Veriga"-s'pogledom na Perast..

    …a kad će “Športna sala..Skadar na potok ZVJERonjak”..u villagi Skaljarci-vi zavi …”Kasuna Skaljaraca…? I ako nije spresno..jer su je dobro maskirali…OBLOZILI sa onom trstikom od plastike…da se ne gleda BRUKA VELJA nase Vlade iz Strit CARA DJORDJEVICI be beee…u Pod Gorici…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.