Nikšićki paroh Nikola Marojević član Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore

6

Vlada je juče imenovala paroha nikšićkog i šefa izdavačke službe Eparhije budimljansko-nikšićke Nikolu Marojevića za novog člana Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore. On je na tu funkciju imenovan umjesto Budimira Aleksića koji razriješen sa te funkcije zbog izbora na funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore.

Marojević je imenovan u UO Univerziteta Cren Gore na prijedlog ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

“Protiv ovog rješenja žalba nije dopuštena, već se može tužbom pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom Crne Gore u roku od 20 dana od dana prijema rješenja”, navodi se u Vladinom dokumentu.

Marojević je jedan od sveštenika koji se terete da su na Dan Svetog Vasilija Ostroškog 12. maja 2020. prekršili Krivični zakonik Crne Gore, kada su postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprječavanju širenja opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića okupili se zajedno sa građanima, a zatim obavljali vjerski obred van vjerskog objekta — litije ulicama grada, slaveći Dan Svetog Vasilija Ostroškog.

Takođe, 2017. godine izabran je u politički savjet Nove srpske demokratije tijelo koje se bavi ideološkim pitanjima,

Podsjećamo, na sjednici Skupštine Crne Gore od 29. decembra 2021. godine, Aleksić je izabran za poslanika Skupštine, te shodno tome prestaje mu članstvo u Upravnom odboru.

On će na toj poziciji zamijeniti dosadašnjeg poslanika Demokratskog fronta Radoša Zečevića, kome je 29. decembra konstatovana ostavka.

cdm

6 KOMENTARI

  1. Ne zna se što je gore četnik Aleksič iz četničke NSD andrije mandića ili ovaj taliban fanatik srpske crkve koji isto kao ovaj prvi mrzi sve što nije srpsko.
    Još je gori ovaj drugi jer je sveštenik koji bi trebao da širi mir i ljubav među ljudima a upravo kao pripadnik vjerske sekte SPC radi suprotno.

  2. Crna Gora sve više liči na Njemačku tridesetih godina prošlog vijeka.
    U Kotor direktor muzičke škole đakon
    Polako se ulazi u realizaciju srpskog sveta.
    Do kada viđet ćemo.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]