Ništa od one priče:”Nikad više slana voda u Kotoru”!

9
Kotor

Velemir Dragić

Velemir Dragić

U izvorištu Orahovac, koje vodom snadbijeva veliko područje kotorske opštine od Tabačine do Risna, i danas je voda iznad dozvoljene granice saliniteta i nije za piće.

Za sada se iz ovog izvorišta vodom snadbijeva područje od Krive ulice do Perasta.

Ostalo područje, gradski Vodovod je uspio da snadbije pitkom vodom zahvaljujući dodatnim količinama vode iz Regionalnog vodovoda, kazao je za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor kotorskog Vodovoda.

Na naše pitanje koliko je Regionalni vodovod danas isporučio vode Kotoru, Dragić je odgovorio da se danas preuzima oko 170 litara i tokom dana to može da osciluje na oko plus – minus deset litara u sekundi, zavisno od sistema snadbijevanja ostalih vodovoda.

“Tokom dana pokušaćemo da pitkom vodom snadbijemo naselje Sv. Stasije, ali to u prvom redu zavisi od trenutne potrošnje”, kazao je Dragić i apelovao da se voda što racionalnije koristi, kako bi što veće područje imalo pitku vodu.

U Risnu se potrošači snadbijevaju vodom iz izvorišta Spila u kojem još uvijek ima vode, ali u manjim količinama i iz tog razloga je uvedena restrikcija u Risnu, koji će bez vode ostajati od ponoći do 6 sati ujutro.

Takođe je restriktivni plan na snazi i za područje Troica, Kavač i Pržice koje će imati vodu od 6 ujutro do podna i od 16 do 20 sati.

Pitali smo nadalje kolika količina vode iz Regionalnog vodovoda bi bila dovoljna za uredno snadbijevanje kotorske opštine.

Na ovo pitanje Dragić je kazao da Kotoru nedostaje iz Regionalnog vodovoda količina do 200 litara, što je maksimum koji je preuziman u junu.

Dragić dalje objašnjava da je izvorište u tunelu “Vrmac” u međuvremenu opalo za oko 25 litara vode u sekundi, te da je zbog visokih temperatura i turista znatno veća potrošnja, tako da kapacitetom priključka na Regionalni vodovod ne bismo mogli u potpunosti snadbjeti kompletno područje.

“Da imamo još nedostajućih 30 sekundnih litara vode očekujem da bi uz neke noćne restrikcije uspjeli snadbjeti čitavo područje pitkom vodom“, zaključio je Dragić.

9 KOMENTARI

 1. Sve se može ako je sloge.
  Pozivam građanstvo na otpor.
  Nemojmo svi,ali SVI, platiti račun za avgust.
  Ako nema promjena onda i naredni mjesec.
  Ni tehnički, ni fizički, ni pravno, ne mogu nam ništa ako smo uporni.
  Kada bi neutralisali ogromne gubitke u mreži za koje znaju, ne treba ni 200 litara u sekundi da se zadovolji sva potrošnja u opštini.
  Jednostavno za slanu vodu u sistemu nema opravdanja poslije spajanja na regionalni vodovod.
  Ja im do daljnjeg ne plaćam.

 2. Plaćamo najskupljiu tehničku vodu sa česme, pa čak i kad je slana.
  Vodu za piće kupujemo u Heladu, Voli i dr..
  Dokle više?

 3. ..ikoga koji se nešto pita-i može da konačno i za vazda-zaustvi “hadučiju”-gospode iz “Kanalizacije i Slanoga vodovoda”? E najskuplja voda u regionu-ni da se uvozi sa Bilećkog jezera preko inostranstva-e nema niko problema sa vodom na Crnogrskog primorju-liši Kotora-em ovo-em ono-tek vazda po “plećima i novčaniku” -neznavenoga naroda-koji trpi li trpi pooodavno od našega “Slanoga vodovoda”-i njegovih “patentiranih”džabeslatkoranića-neradnika-zloradnika-dragodragića dragićević dragoofisovića- slanolokajućih amfioksusa-beskičmenjaka?!
  I na ultimu-gospon slanoleporečivi Dragiću-kuđ vam se “đ e d e” ona priča od prije nekolika dana-da Kotor dobiva samo 130 litara(od dosadašnjih 200 litra?) vode iz Skadra-jer ostatak ide Herceg Novom? Kaži te nam đe je taj ventil-regulator koji mjeri “vodu Kotorsku i Novsku”? I usput smanjuje potrošnju u Budvu-odnosno Tivat-a povećava Novome…u pesmicu:”Stante malo Skorupanovići-kuđ se đedoše nedostajućih 30 isekanih litara vode-iz kvote od 200 litara-uz noćno orgijanje-restrikcije-bismo biste biše uspjeli i dalje lagati-i podkradati potrošače vode od Veriga do Veriga-Pržica-Jaza do rijeke Jaške-“Jahali” nebiste ovaj narod da ima iđe ikoga u opštini-koji smije stati ukraj ovoj “hadučiji”-amfioksusa iz “Slanoga kotrskoga vodovovoda”?!
  Malo vam, je svima u opštini reći-stidite se sram vas bilo…što ovome narodu činite-zarad podmirenja ličnih potreba>>(manja potrošnja slatke vode iz “Regionalnog vodovoda”-veće konzumiranje slane vode-morske iz vodovoda daje veću zaradu plus najskuplja voda=jednako nezarađene plate za one preko 180% nezaposlenih- u JP” Kanalizacija i slana voda”?!

 4. malo bi našima iz Vodovoda bio Tihi okean pitke vode iz Regionalnog kada je ne znaju rasporediti niti distribuirati kako treba, nego kalkuluišu i kradu !

 5. Blago nama, toliki nam svijet dolazi u Kotor a nemamo vode. Sramota. Bilo bi posteno prema potrosacima da se odbije iznos za dane kad je slana voda. Bitno da racuni uredno stizu (a nisu mali) i da se znaju pravdat konfiguracijom terena u opstini, kanalizacijom i slicno. Za to imaju odmah opravdanje a voda iz regionalnog vodovoda se ne moze dobit, onoliko koliko nam treba, a placamo je.

 6. Dragicu !!! mene je temperatura znatno povisena cim se ti nedje oglasis i zato te kumim i preklinjem da svoje mjesto dje rabotas prepustis nekome rabotniku valjanom koji se razumije u to sto rabota a ne” slana voda nikad vise u Kotor du šutra !!! Zato bi bolje bilo i poštenije da svoju poltronu dje si se usjedio i ustoličio toliko vremena prepuštiš onima koji hoće, znaju i umiju da rade i koji će imati znanja i snage da ove probleme konačno već jednom prevaziđu za vjeki vjekova amin !!! Slane vode u 21. vijek ??? Nidje na svjet nego kd iskusnoga i poštenoga Dragića TEHNIČKE GREŠKE A NE TEHNIČKOG DIREKTORA KOTORSKOGA VODOVODA !!!???

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]