Norvežani u posjeti kotorskim srednjim školama

0
Živka Radnjić

Živka Radnjić

Živka Radnjić

U okviru dugogodišnje saradnje između Herceg Novog i tamošnjeg i norveškog grada Levangera, Norvežani su zaineresovani i za prilike i saradnju sa kotorskom Srednjom pomorskom školom i Gimnazijom, budući da je Norveška tradicionalno pomorska zemlja.

Oni su ovih dana posjetili Srednju pomorsku školu i Gimnaziju gdje su razmijenjene informacije o radu škola i uslovima za poboljšanje nastave.

Učenici su se međusobno družili i imali priliku da sa profesorima pogledaju prezentaciju norveške škole i grada Levangera i obrnuto, srednjoškolci iz Kotora su pokazali rad u svojim školama i gostima iz Norveške pokazali kulturno istorijske vrijednosti našeg grada, što ih je impresioniralo.

Ovo je za Skala radio kazala profesorica kotorske Nautike Živka Radnjić.

Njihova škola objedinjava gimnazijsko obrazovanje i srednje stručne škole, a sa aspekta pomorstva mnogo je razvijenije nego naše.

Srednja pomorska škola planira saradnju sa  pomorskim akademijama, a vjerovati je da će kotorska nautika vrlo brzo postati pomorska akedemija u duhu reformisanog školstva, kazala je Radnjićeva.

Ovim će se otvoriti mogućnosti za razmjenu budućih studenata i đaka u cilju usvajaja teorijskih i praktičnih znanja.

Ono što su Norvežani vidjeli na prezentaciji Srednje pomorske škole sa školskog broda Jadran i iz učionica veoma ih je zainteresovalo kao i način na koji sa đacima rade naši kapetani i upravitelji, kazala je Radnjićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].