Nova faza uređenja specijalnog rezervata prirode “Tivatska solila”

0
Solila kod Tivta

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom i u 2016. godini nastavlja sa sanacijom i uređenjem Specijalnog rezervata prirode “Tivatska Solila”.

Ovom fazom radova predviđeno je uređenje prostora ispred Informativnog punkta na samom ulazu u rezervat postavljanjem kamenih ploča i ivičnjaka i postavljanje nove nove kapije u dužini od 18 m kako bi se obezbijedila bolja zaštita rezervata.

Takođe, izvršiće se nabavka i postavljanje klupa i stola na prostoru ispred Informativnog punkta namjenjenih za odmor posjetilaca.

U okviru ovih radova planirana je i sanacija kamene obloge glavnog nasipa u dužini od 20 m i sanacija oštećenja na čeličnom i drvenim mostovima koja su prozrokovana neozvoljenim ulaskom automobila u rezervat.

Radovi će obuhvatiti i održavanje 12 drvenih mostova što obuhvata zamjenu postojećih dasaka i farbanje mostova propisanom zaštitom.

Ova faza uređenja obuhvatiće i  sanaciju postojećih  i izradu novih informativnih tabli.

Datum početka radova je 28.03.2016. godine, a izvođač radova je preduzeće “V PROJEKT” D.O.O. iz Nikšića koji je izabran putem javnog tendera. Nadzor nad  izvođenjem radova vršiće preduze “INGENIUM” -Podgorica, dok je rok završetka 60 kalendarskih dana.

Ukupna vrijednost radova u ovoj fazi iznosiće  oko 22.500,00 eura uključujući nadzor.

Tivatska solila obuhvataju površinu od 150 ha i 2008. godine proglašena su specijalnim rezervatom prirode. Izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode 2013. godine Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom postalo je upravljač ovim područjem.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]