Nova svetosavska vlada „leposavske“ dogme i populistički kleronacionalzam

0
Nova svetosavska vlada Crne Gore je u skladu sa „leposavskim“ dogmama i kvazipolitičkim potezima izašla na međunarodnu scenu, vjerujući da  se u međunarodnoj javnosti može populistički i kleronaciolnalistički-jurišnički koristiti diplomatska služba za revanšistički obračun sa neistomišljenicima, poručujući diplomatama kojima je uskraćeno povjerenje, zbog navodnog rada protiv interesa Crne Gore, da „kupe kartu u jednom pravcu“. 

Oni ne samo da nezanaveno uskraćuju pravo Crnogorcima da budu ono što jesu, već se javljaju i kao oni koji su kadri da uskraćuju pravo i na slobodu kretanja, ne uzimajući u obzir da je moguće uzeti i povratnu kartu iz privatnih razloga, a u koje nema pravo ulaziti niko, makar se predstavljao i kao sam apostol ili đavolji šegrt!

Da bi se načinio tako krupan potez i povukle diplomate, koji su na ta mjesta postavljeni akreditivom predśednika Crne Gore, ko god  on bio, potrebno bi bilo radi elementarne političke kulture, ponuditi  jako obrazloženje, jer činom povlačenja naših atašea, ne  narušava se  samo dostojanstvo samih diplomata, nego i institucije predśednika Crne Gore, a samim tim i države Crne Gore, što od samog početka ove opskurne vladavine, prema svemu što rade, i jeste njihova osnovna namjera.

Ova politička nedonoščad koju je prerano napustio njihov duhovni i politički otac, ostala su bez „adminstratora“ i ključne spone, pa je i logično da su u jako kratkom vremenu nazovivladavine, za tri dana zadužili Crnu Goru za četvrtinu onog duga koje je prethodna vlast napravila za cijelih 30 godina.

Prema tome pozivamo predśednika Crne Gore, Mila Đukanovića i njegov tim da obavijeste sve relevantne međunarodne adrese o stvarnoj  situaciji u Crnoj Gori, što će Unija svakako učiniti, i produženoj ruci svetosavskog, kleronacizma, i velikosrpskog „nebeskonarodnog“ narcizma i upute  ih na opasnosti koju ova vlada i njoj srodni djelatnici u „Srpskom svetu“ predstavljaju za cijeli Balkan. Kako je Crna Gora članica NATO Alijanse, ovakve djelatnosti predstavljaju i direktno miješanje u  interesnu zonu Alijanse, preko „instalacije“ srpskih i ruskih geostrateških aspiracija u Crnoj Gori, a sljedstveno tome i u cijelom Regionu!

Za Uniju CG US Global,

Mirsad JAHOVIĆ, predśednik

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.