Nova Vlada se zadužila 750 miliona eura

2

Vlada Zdravka Krivokapića treći dan rada donijela je odluku da se Crna Gora zaduži 750 miliona eura.

Vijesti pišu da je Ministarstvo finansija emitovalo danas državne obveznice na međunarodnom tržištu u iznosu od 750 miliona eura kojima će se nadoknaditi manjak u državnoj kasi u narednoj godini.

Obveznice su emitovane na period od sedam godina i kamatom od 2,95 odsto i sve su prodate.

Na vijest o zaduženju stigle su i prve reakcije visokih funkcionera opozicione Socijaldemokratske partije i Socijaldemokrata.

Potpredsjednik SDP-a Raško Konjević ironično je na Twitteru napisao “Sjajna vijest. Samo 750 miliona. Bravo”.

“Ništa naplata poreskog duga, ništa siva ekonomija, ništa “rezanje” potrošnje. Nastavak ekonomskih reformi što reče u ekpozeu Zdravko Krivokapić. Bio je u pravu! Baš nastavak! Pretpostavljam da DPS podržava”, napisao je Konjević.

Svoj stav o zaduženju na Twitteru je podijelio i potpredsjednik SD-a Damir Šehović.

“Prvi “reformski” potez nove Vlade zaduženje od cijelih 750 miliona eura, po uslovima koji su nešto nepovoljniji od postignutih u prethodnoj velikoj emisiji. Pretpostavljam da je saznanje o tome iz medija transparentnost koja je na sva zvona najavljivana”, poručio je Šehović.

M.Dušević, CdM

2 KOMENTARI

  1. Ako iko ista smije reci, neka rece, ali vas dvojica koji ste, jedan 18 godina u Vladu na razne nacine, a drugi 22 god, i vi ste se nasli da pricate, vi koji ste nas zaduzili 4 milijarde, i vi koji se zivi niste smjeli cuti dok ste bili u skutima gazde. Uostalom narod vam je rekao sto misli o vama.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].