Nova vlast mijenja zakon da lakše zapošljava po dubini

1

Nova vlast želi da smanji kriterijume za zapošljavanje državnih službenika i činovnika suština je dokumenta koji su predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću predali duče šefovi klubova parlamentarne većine.

Ovim Prijedlogom je predviđeno da radni odnos u državnoj upravi može zasnovati i lice protiv koga se vodi krivični postupak po službenoj dužnosti, elementarni uslov više nije ni položen stručni ispit, snižava se i broj godina relevantnog radnog staža za mjesta u administraciji.

U predloženim izmjenama aktuelnog zakona predviđeno je da radni odnos može zasnovati lice i protiv koga je pokrenut krivični postupak po službenoj dužnosti.

Izmjenama zakona se i predlaže da se stručni ispitkoji je bio obavezujući polaže u zakonom propisanom vremenu od godinu dana.

“Liberalniji je pristup obavezi polaganja stručnog ispita za rad u državnim organima. To više nije eliminatoran uslov, već fakultativan i, ako kandidat ima nesporno bolje sve ostale karakteristike, ostavlja mu se rok za polaganje stručnog ispita, što takođe doprinosi jačanju osnove za stvaranje veće konkurencije za radna mjesta, primarno radna mjesta rukovodnog kadara”, piše u Prijedlogu koji su potpisali šefovi poslaničkuh klubova Demokratskog fronta Slaven Radunović, koalicije Crno na bijelo Miloš Konatar, Mir je naša nacija Boris Bogdanović, SNP-a Dragan Ivanović i Pokreta za promjene Branko Radulović.

CdM

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]