Novac od presude za uređenje i izgradnju igrališta za djecu

5
Marija Ćatović

Viši sud u Bijelom Polju, kao drugostepeni sud, u vijeću kojim je predsjedavao sudija Milan Smolović donio je presudu 5. maja 2014. godine kojom je djelimično usvojen tužbeni zahtjev Marije Maje Ćatović koji je podnijela protiv Alena Kovačevića i PC “Rivjiera” Kotor.

Odlukom suda, po osnovu naknade nematerijalne štete, a na ime pretrpljenih duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda, tuženi su dužni da isplatie 4.000 eura sa zateznom kamatom u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude i 1.125 € na ime troškova postupka.

Sud je naredio objavljivanje presude o trošku tuženih u prvom narednom broju dnevnih listova “Dan” i “Vijesti” kada presuda postane pravosnažna.

Podsjetimo se, Alen Rivijera, ranije Kovačević je kao direktor PC “Rivijera” Kotor tužio Mariju Ćatović zbog zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada u službi, tvrdeći da je kao gradonačelnica oštetila PC “Rivijeru“.

Osnovno tužilaštvo u Kotoru je odacilo njegovu krivičnu prijavu, a nakon njegovog zahtjeva za sprovođenje istrage,

Osnovni sud u Kotoru je donio rješenje da nema mjesta optužbi i obustavio krivični postupak.

Nakon objavljivanja tekstova u dnevnim listovima “Dan” i “Vijesti” uvrijedljive sadržine, kojim se vrijeđa čast, ugled i dostojanstvo Ćatovićeve, kao čovjeka i građanke, kotorska gradonačelnica je presavila tabak i tužila Alena Kovačevića i PC “Rivijeru“.

Sud je procijenio da su sadržine objavljenih tekstova usmjerene i na složenu funkciju kojom se Marija Ćatović bavi i procijenio da se radi o udaru na njenu javnu funkciju, ličnost i autoritet koji uživa u sredini u kojoj živi i radi i Crnoj Gori, kao i težnja da se diskredituju i skandalizuju, eliminišu i omalovaže čast, ugled i privatni život Marije Ćatović kao javnog funkcionera i čovjeka.

Pravda je spora, ali dostižna, kazala je Marija Ćatović nakon presude za Skala radio.

Sredstva od presude upotrijebiće za uređenje i izgradnju dječjih igrališta u kotorskoj opštini.

5 KOMENTARI

  1. …opcinskog komiteta “nasi”DrugoviPakujteStvari,jerbo vam je vrime isteklo i otplovilo lelekom i rikom Skurdom….u nepovrat….!
    Stolivska “kostanjada”,je vasa ultima “rombunova festa”?

  2. Nijesu neke pare ali jeste ideja. Majo i ovaj će ti potez ogovarati.Što ćeš kod nas ne učini dobro da te zlo ne zadesi.

  3. Gospođo predsjednice opštine Kotor,
    Sporo ali ipak dođe pravda kad tad vjerujte ko radi i misli pošteno. Taj gospodin je morao izgubiti spor i u nastavku će siguran sam je r poznajem sve prilike u Rivijeri.Neću pisati uvrede jer ni to ne zaslužuje izvjesni Rivieera Alen. hahahah .

  4. Čestitam ti ovo će sigurna sam danas strašno “obradovati” nekolicinju tvojih prijatelja iz partije koji su se zdušno trudili da ti “pomognu” u ovom kao i u drugim slučajevima. Ima Boga ideš dalje jeli tako hrabra Majo? Od mene podrška isa dna duše.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]