Nove mjere: Zabrana međugradskog saobraćaja vikendom, zabranjen izlazak iz objekata stanovanja od 21 do 5, trgovine i lokali radiće do 18 sati, posebne mjere u Budvi i Tivtu

1
dr Igor Galić

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, na teritoriji Crne Gore zabranjuje se izlazak iz objekata stanovanja od 21 do 5 sati, kao i međugradski saobraćaj vikendom, saopštio je direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Novim mjerama u borbi za suzbijanje koronavirusa, trgovine i ugostiteljski objekti radiće do 18 sati.

Posebne mjere, kako je naveo, biće uvedene u opštinama Budva i Tivat.

U Budvi i Tivtu zabranjeni su skupovi na otvorenom i zatvorenom, zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata, tržnih centara, privrednih društava koja se bave trgovinom neprehrambenih proizvoda, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana, nema sportskih dešavanja…

U ovim opštinama, kako je saopštio Galić, obustavlja se rad u obrazovnim ustanovama – vrtići, škole, fakulteti, i prelazi se na onlajn nastavu.

“Građanima Budve i Tivta preporučuje se da ne napuštaju teritorije tih opđština kako bi se spriječilo širenje epidemije”, kazao je direktor IJZ.

Za ulazak u Crnu Goru negativan PCR test ne satriji od 72 sata osim za dolaske iz Velike Britanije i Sjeverne Irske od sad će trebati i za Izrael, Indiju, Bahrein, Liban, Juznoafricku Republiku, Brazil, SAD, Letoniju, Estoniju, Litvaniju, Maltu, Francusku, Španiju, Portugal, Holandiju, Irske, Belgiju, Dansku, Češku.

Ove mjere će važiti u narednih 15 dana.

Trend povećanja oboljelih od koronavirusa u zemlji

Galić je istakao da je u Crnoj Gori evidentiran trend povećanja oboljelih od koronavirusa.

Nakon epidemiološki rizičnih događaja, imali smo pad u obolijevanju, da bi u posljednje dvije sedmice, kako je istakao Galić, bilježimo porast broja oboljelih.

“Procenat novoboljelih u odnosu na testirane je takođe veći, od 25 do 30 odsto u prosjeku. Broj preminulih kretao se od 20 do 37 na nedjeljnom nivou”, naveo je Galić na konferenciji za medije.

“Imamo trend povećanja broja oboljelih, i imamo nešto više od 8000 aktivnih slučajeva. U cijelom svijetu je zabilježen veliki broj aktivnih slučajeva. Oko Nove godine i Božića imali smo pad u obolijevanju. Posljednje dvije sednice imamo rast u obolijevanju, što Crnu Goru svrstava visoko na nivou cijelog svijeta”, istakao je on.

Dramatično: U Crnoj Gori od posljedica koronavirusa preminulo devet osoba, novozaraženih 623 (iz Kotora čak 47)

Borovinić-Bojović: Konkursi za još medicinara, intenzivno radimo na nabavci kvalitetnih i sigurnih vakcina

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]